Alege orașul

Biserica fortificată Precista Galaţi

Cel mai vechi monument istoric din Galați nu trebuie ratat. Una din puținele biserici fortificate din zonă, construită între anii 1643-1647, pe timpul domnitorului Vasile Lupu, a servit mult timp ca lăcaș de cult pe timp de pace și bastion de apărare în timpul năvălirilor turcești, în camera de deasupra altarului fiind adăpostite bogățiile orașului. Acum, biserica găzduiește o colecție de icoane vechi. Te va impresiona combinația foarte reușită a elementelor de construcție religioase cu cele pentru luptă și apărare. Dacă ai timp poți face și o plimbare în miniparcul în care este amplasată.

Legenda

spune că ar exista un tunel secret săpat pe sub Dunăre, care pornește de undeva de sub altarul bisericii și se termină în Dobrogea. Există scrieri în care oameni din anii 1800 susțin că au mers prin acest tunel până pe la mijlocul Dunării, loc unde era surpat. Din păcate, nu s-a confirmat nimic în mod oficial. Legenda e însă interesantă.

Construcția

este realizată în stil triconc, cu ziduri groase în unele locuri de aproape doi metri și are patru încăperi (pridvor, pronaos, naos și altar). Deasupra pridvorului este un turn-cloptniță de inspirație transilvăneană, prevăzut cu creneluri, care avea un rol important de apărare, la fel ca și podul întărit de deasupra naosului și altarului, cu coridoare și metereze de luptă.

Atracţii , , , , , , ,

Din aceeasi categorie

Scrie Parerea Ta

Acorda un rating acestei locatii :

 

Trimite la un prieten

Captcha Verification
captcha image

Trimite cerere

Captcha Verification
captcha image

MYSTERIOUS GUESTS

Călătoresti mult prin Romania, nu îți petreci concediul sau weekend-ul acasă iar seara ieși de obicei în oras? Felicitări, esti o persoana activă și te poți implica în acest proiect. Contactează-ne la contact@undemergem.ro

Noutati