Alege orașul

Biserica Sfântul Nicolae, Şcheii Braşovului

Datând din 1292, plecând de la o cruce de lemn, în anul 1495 Biserica “Sfântul Nicolae” a început să fie reconstruită din piatră de către oamenii din Braşov, cu ajutorul domnitorilor Țării Românești Vlad Călugărul, Neagoe Basarab şi Petru Cercel, ajungând la dimensiunile impresionante din prezent, ce domină Şcheii Brașovului.

Biserica_Sf.Nicolae_Brasov

Intrare Biserica “Sf. Nicolae” Braşov

Considerată de unii catedrală, Biserica Sfântul Nicolae se află în zona veche a oraşului Braşov dar dincolo de limita oraşului medieval, în Piaţa Unirii. Această denumire s-a dat pieţei în 1944 şi reprezintă de fapt centrul fostului sat Şchei, aflat lângă oraşul medieval Braşov. Unul dintre simbolurile oraşului, Piaţa Unirii este un spaţiu cu valoare turistică şi culturală.

Cea mai frumoasă biserică din Braşov

Ridicată inițial în stil gotic, biserica a suferit diverse transformări în stil baroc iar in secolul al XVIII-lea i s-au adaugat o serie de paraclise și un pridvor şi a fost renovată în perioada interbelică. Considerată de mulţi ca fiind cea mai frumoasă Biserică din Braşov, de-a lungul timpului a primit numeroase danii şi daruri valoroase de la nobili, domni şi chiar de la împărăteasa Rusiei, Elisabeta. Biserica deţine o bibliotecă impresionantă şi o arhivă bogată, conţinând aproximativ 4000 de cărţi vechi şi peste 30.000 de documente. Foarte interesante şi pline de simboluri sunt considerate multe dintre picturile din aceasta biserică, unele dintre ele fiind chiar interzise accesului public – picturi unice în lume despre care se spune că ar conţine mesaje despre Apocalipsă, fresce ale căror simboluri nu au fost descifrate până azi, scene biblice considerate atipice.

detaliu_Biserica_Sf.Nicolae_Brasov

Detaliu construcţie Biserica “Sf. Nicolae” Braşov

 

În cimitirul bisericii sunt îngropate personalități importante printre care Nicolae Titulescu, unul dintre marii oameni politici ai României interbelice, fost ministru de externe şi fost Preşedinte al Ligii Naţiunilor de la Geneva (1930-1931), funcţie în care s-a făcut remarcat pentru activitatea sa dedicată păcii şi securităţii europene:   „Întreagă politică externă pe care am urmat … n-a avut decât acest țel: nu de a pregăti războiul, ci de a pregăti o rețea de alianțe de așa fel încât războiul să devină imposibil”.

Nicolae Titulescu, Biserica_Sf.Nicolae_Brasov

Mormântul lui Nicolae Titulescu

A murit la Cannes, după o lungă suferinţă, în 17 martie 1941, rămăşiţele sale fiind reînhumate aici în anul 1992, conform dorinţei din Testamentul său. “În ce mă priveşte, cum m-am considerat totdeauna un soldat al teritoriilor alipite României între 1919 şi 1920, doresc să fiu îngropat la Braşov. Prietenii mei din Ardeal vor şti să găsească un loc potrivit dorinţei mele. Take Ionescu la Sinaia şi eu la picioarele lui, jos la Braşov, pentru repaosol etern. Este felul cel mai convenabil şi doresc ca locuitorii Braşovului să accepte rugămintea.”

Nicolae Titulescu, Biserica_Sf.Nicolae_Brasov

Testamentul lui Nicolae Titulescu

 

Atracţii , ,

Din aceeasi categorie

Scrie Parerea Ta

Acorda un rating acestei locatii :

 

Trimite la un prieten

Captcha Verification
captcha image

Trimite cerere

Captcha Verification
captcha image

MYSTERIOUS GUESTS

Călătoresti mult prin Romania, nu îți petreci concediul sau weekend-ul acasă iar seara ieși de obicei în oras? Felicitări, esti o persoana activă și te poți implica în acest proiect. Contactează-ne la contact@undemergem.ro

Noutati