Alege orașul

Catedrala Ortodoxă Galaţi

Lucrările de construcţie ale catedralei au fost demarate în anul 1906, în prezenţa principelui Ferdinand Sigmaringen – viitorul rege al României (1914-1927) și a Principesei Maria. A fost sfinţită 11 ani mai târziu, la 6 august 1917. Deţine valoroase obiecte de cult şi o galerie de tablouri, printre care şi cel al familiei regale.

Construcția

este realizată în stil neobizantin, cu evidente influențe ale arhitecturii de cult moldovenesti și muntenești. Pardoseala din interior este cu dale din marmură de Carara albe și roșii, catapeteasma este din caramidă si brâuri din marmură de Carara, la fel ca și amvonul iar candelabrele sunt realizate din bronz masiv.

Hramul

catedralei este “Sf. Ierarh Nicolae și Sf. Apostol Andrei”, a fost resfințită în octombrie 2006. În fiecare an, pe 30 noiembrie, catedrala este centrul religios al Sărbătorilor Galațiului, oferind credincioșilor posibilitatea de a se ruga la moaștele a diferiți Sfinți.

Atracţii , , , , ,

Din aceeasi categorie

Scrie Parerea Ta

Acorda un rating acestei locatii :

 

Trimite la un prieten

Captcha Verification
captcha image

Trimite cerere

Captcha Verification
captcha image

MYSTERIOUS GUESTS

Călătoresti mult prin Romania, nu îți petreci concediul sau weekend-ul acasă iar seara ieși de obicei în oras? Felicitări, esti o persoana activă și te poți implica în acest proiect. Contactează-ne la contact@undemergem.ro

Noutati