Alege orașul

La pescuit – Pe Prut august 2011

Visul oricărui pescar din România, o partidă de pescuit la Prut începe să devină cu adevărat un vis frumos, greu de îndeplinit… Plecând de la drumurile de la DN26 până la râu, care sunt varză (mă refer cel puțin la cele din zona județului Galați) și până la conflictele cu mult iubiții noștri frați moldoveni, totul e sub semnul aventurii.

Deși formalitățile s-au simplificat, vechiul PG (permis de acces la frontieră) transformându-se acum într-un Aviz care se obține destul de ușor prin intermediul AJVPS Galați, impresia generală este că nu prea se mai merită să mergi la Prut decât dacă: nu vrei neapărat să prinzi pește, ești într-un grup mai mare și ai o mașină de teren bună, un camion, tractor sau ceva pe două roți.

Despre pește

Pescuit la Prut

Sunt zone și zone, unele în care polițiștii nostri de frontieră patrulează mai des și altele în care pescuitul cu curent este sport național moldovenesc. Granița UE nu înseamnă nimic pentru cei de peste Prut, care colindă în lung și lat râul cu firele lor nenorocite legate la baterii. Dacă ai ghinionul să-ți arunci sculele într-un loc ”periat” cu curent, o să-ți dai seama după câteva ore de inactivitate ce dezastru provoacă acest stil ”modern” de pescuit. Dacă prinzi însă un loc mai ferit, o să înțelegi de ce e iubit atât de mult Prutul de pescari: somni și crapi, nu foarte mari, dar răi – epuizant de greu de scos pe mal, caras, știucă, plătică, șalău! Cineva obișnuit cu bălțile de pe lângă București spunea că s-a luptat cu un crap de Prut de 5 kg mai tare decât cu unul de baltă de 12 kg. Încă mai e ceva pește în Prut dar fără să se facă ceva împotriva braconierilor și a fomiștilor care iau acasă tot ce prind, inclusiv kilograme de pui de crap cât palma (”las` că e bun, îl dau la pisici”), în curând nu va mai fi nimic!

 

Peisaj

Pentru foarte mulți, este chestia sigură cu care se aleg după o ieșire la Prut. Oriunde mergi, vei găsi zone superbe, de o sălbăticie greu întâlnită chiar și în România.

Pescuit la PrutPescuit la Prut

Blog

Parerile Tale

 

MYSTERIOUS GUESTS

Călătoresti mult prin Romania, nu îți petreci concediul sau weekend-ul acasă iar seara ieși de obicei în oras? Felicitări, esti o persoana activă și te poți implica în acest proiect. Contactează-ne la contact@undemergem.ro

Noutati