Alege orașul

O (mini)vacanţă în Bulgaria

Mulţi dintre voi se întreabă de ceva vreme dacă merită sau nu să dai, vorba cântecului, un weekend la Mamaia pe un sezon la Varna. La multele argumente pro şi contra de pe internet o să adaugăm şi review-ul de faţă:

Unde, cât şi când?

Am profitat de un last-minute (4 nopţi, all inclusive light, cameră dublă standard golf view- 216 euro/pers.) la Lighthouse Golf&Spa Resort 5*de lângă Kavarna, în perioada 11-15 august 2012. Ne-a atras preţul comparabil cu al unui hotel de 3-4 stele din Mamaia doar cu mic-dejun, precum şi facilităţile incluse în preţ: saună, baie turcească, baie de aburi, saună cu infraroşii, saună finlandeză, adventure shower (un duş cu hidromasaj şi 4 programe cu sunete şi lumini  – spring rain, carribean rain, cool fog şi tropical storm), zonă de relaxare, piscină interioară, fitness, shuttle până la plajă, welcome drink (pe asta au uitat să ne-o dea), parcare păzită, şezlonguri gratuite la piscină şi pe plajă.

Am ieşit din România pe la Vama Veche şi, după aproximativ o oră de circulat regulamentar – recomandat, chiar dacă sunt porţiuni foarte dese în afara localităţilor cu restricţii de 40, 50 şi 60 km/h, am ajuns la intrarea în resort (pe stânga şoselei mergând spre Balchik, după Kavarna), marcată cu un panou plasat deasupra drumului privat de acces.

Resortul este amplasat pe o faleză înaltă, într-un cadru natural plăcut. La aprox. 5 km se află oraşul-staţiune Balchik, unde, dacă nu aveţi masa în regim AI, veţi găsi foarte multe variante de a mânca bine, pe terasele înşirate frumos pe malul mării.

Neapărat să vizitaţi  Castelul şi Grădinile  Reginei Maria.

Destul de aproape de hotel (la aprox. 9km SE de Kavarna) este şi Capul Kaliakra, o peninsulă strategică unde puteţi vizita ruinele unei cetăţi din sec. XIII-XVII, un motiv destul de bun de o plimbare între mese… Numele Kaliakra este de origine greacă medievală, în care însemna “Cetatea Frumoasă”.

Hotel şi facilităţi

Lighthouse Golf&Spa Resort te impresionează încă de la intrare prin imensitatea lobby-ului dar un ochi atent observă detalii care trădează faptul că hotelul este inaugurat de curând: mai sunt porţiuni de teren de pe care încă nu s-a ridicat tot molozul de la construcţie sau care sunt încă “virane”, fără a fi amenajate în ton cu restul.

Camera de hotel, chiar şi cea standard, îşi merită pe deplin stelele – foarte mare, amenajată în tonuri calde, cu mobilier şi accesorii de foarte bună calitate iar baia – cât o cameră de hotel cu mai puţine stele, cu dotări de excepţie şi tot setul de cosmetice necesar, la care am remarcat recipientele în formă de minge de golf. Nota 10!

Deşi nu am rezervat o camera “sea view” am avut o privelişte superbă, atât spre coasta pe care se află staţiunile Balchik şi Albena cât şi spre terenurile şi clubul de golf.

La intrare surprinde spaţiul deschis pe toate etajele, dând impresia de grandios, stil specific, poate, unor hoteluri din Orientul Mijlociu …

În lobby am remarcat calitatea bună a semnalului wireless, atât de bună încât un grup de germani “încropiseră” un turneu de poker, pe un cunoscut site de poker online. La “atmosferă” contribuia şi barul din lobby, cu preţuri care nu erau deloc de speriat având în vedere cele 5 stele ale hotelului (Margarita/Mojito = aprox. 7 leva, bere Carslberg/Heineken 4 leva).

Restaurantul principal nu ne-a impresionat cu nimic, poate din cauză ca sistemul all inclusive nu este ceva obişnuit pentru Lighthouse Golf&Spa Resort – mâncarea nu a fost foarte variată în cele patru zile dar a fost îndestulătoare şi corect gătită. Ce am remarcat: încercarea de a traduce şi în limba română etichetele de la mâncăruri (chiar dacă probabil pe baza Google Translate), băuturile răcoritoare – nectaruri de foarte bună calitate, somonul afumat de la micul-dejun (însoţit pentru doritori şi de un vin spumant!?) şi amabilitatea personalului, dusă câteodată la extrem, atunci când îţi luau farfuria din faţă dacă nu erai pe fază, chiar dacă încă nu terminaseşi ce aveai în ea. Având în vedere numărul de stele afişat ne-am fi aşteptat ca vinul şi berea de la all-inclusive să fie ceva mai bune dar nu au fost – au fost ca la alte  hoteluri bulgăreşti, de 3-4 stele… A făcut însă excepţie berea de la beach-bar, de pe plaja hotelului.

Despre partea de golf nu vă putem spune nimic (nu l-am încercat) dar cea de Spa îşi merită prezenţa în titulatura resortului şi poate fi o alegere bună să vă petreceţi aici serile sau zilele mai răcoroase.

Piscina exterioară şi-a confirmat “renumele” căpătat prin review-uri: frumos amenajată, mare, cu apă curată, bine filtrată (se pare că are un sistem de filtrare fără clor) dar destul de rece, aproape la limita suportabilităţi, chiar dacă era 15 august.

Plaja hotelului este la aproximativ 25 de minute dacă mergi cu maşina proprie sau la 10 minute dacă mergi cu shuttle-ul (microbuzul hotelului) şi trebuie văzută … dacă nu vrei neapărat să faci o baie în mare – e foarte greu de intrat în apă din cauza pietrelor. Amenajarea este însă memorabilă, la fel ca şi amabilitatea personalului.

În concluzie, din punct de vedere al confortului şi al facilităţilor, este un loc în care merită să revii (dacă prinzi o ofertă specială şi/sau dacă eşti pasionat de golf). Nu ştim cum este mâncarea la “Sea Food Restaurant” -ul resortului, dar cea de la all-inclusive a fost sub cea de la alte hoteluri din Bulgaria, chiar şi de 4 stele. Serviciile au fost ok, cu un plus pentru personalul de la recepţie, beach-bar, restaurant şi mai ales, pentru menajere – camarele au fost impecabile, în fiecare zi!

 

Blog

Parerile Tale

 

MYSTERIOUS GUESTS

Călătoresti mult prin Romania, nu îți petreci concediul sau weekend-ul acasă iar seara ieși de obicei în oras? Felicitări, esti o persoana activă și te poți implica în acest proiect. Contactează-ne la contact@undemergem.ro

Noutati