Alege orașul

Despre

Dicționar

„GHID, -A, (1) ghizi, -de, s.m. si f., (2) ghiduri, s.n. 1. S.m. si f. Persoana care conduce și îndrumează un grup de turiști, un grup de vizitatori ai unei expoziții etc., dându-le explicaţiile necesare; călăuză, cicerone. 2. S.n. Carte cuprinzând informații de călătorie, hărţi, planuri, îndrumări etc. necesare unui turist pentru orientarea într-o țară, într-o regiune, într-un muzeu etc.” – Dicționarul explicativ al limbii române.

Misiune

Dintotdeauna oamenii au apelat la ghizi, bazându-se atât pe capacitatea acestora de a-i feri de neplăceri cât și pe abilitatea de a rezolva situațiile neprevăzute. Deși o titulatură ca “ghid obiectiv” ar putea fi considerată un pleonasm, am folosit-o tocmai pentru a face diferența de sumedenia de “ghiduri”, care până la urmă nu sunt decât niște reviste de reclame. Însuși conceptul UNDE MERGEM are la bază ideea de obiectivitate, cu orice preț și cu orice mijloace.

Închipuiți-vă că aveți un prieten în fiecare oraș din România care vă poate spune ce merită să vezi, unde poți dormi și unde poți mânca bine, unde te poți distra, unde poți face shopping etc. Asta face UNDE MERGEM: vă prezintă în mod obiectiv care sunt locurile pe care le puteți avea în vedere; nu reclame ci recomandări!

După tipărirea a două ediții ale primului ghid de călătorie prin România foarte bine apreciate de public am fost nevoiți să cerem sprijinul A.N.T., Ministerului Turismului și al altor instituții care au drept obiectiv promovarea turismului românesc. Deși promisiuni au fost multe, nu s-a concretizat nimic și ca urmare am hotarât să relansăm acest proiect on-line, urmând ca în viitorul foarte apropiat să reluăm și tiparul Ghidului.

Împreună

Suntem implicați în acest proiect de peste 10 ani și în acest timp am văzut sute de locuri care merită să fie promovate și ele sunt recomandate de UNDE MERGEM. Mulți dintre voi cunosc și alte locuri – propuneți-le la contact@undemergem.ro și le vom recomanda. Cel mai important lucru pentru creșterea obiectivității este însă să vă spuneți părerea, să împărtășiți experiențele avute în locurile recomandate deja de UNDE MERGEM. Orice activitate de documentare are un grad de subiectivism și de aceea vă rugăm: acordați rating-uri și comentați la adresa locațiilor recomandate de UNDEMERGEM.ro ! Astfel, vom ști împreună UNDE merită să MERGEM în România!

MYSTERIOUS GUESTS

Călătoresti mult prin Romania, nu îți petreci concediul sau weekend-ul acasă iar seara ieși de obicei în oras? Felicitări, esti o persoana activă și te poți implica în acest proiect. Contactează-ne la contact@undemergem.ro

Noutati