Alege orașul

Restaurant Ixelles

Hai la Belgian! Cam aşa se face o invitaţie la restaurantul Ixelles din Galaţi, pe care am hotărât să vi-l recomandăm după câteva vizite “de lucru” foarte plăcute, pentru atmosfera şi oferta gastronomică găsite acolo.

Ce e bine

Chiar foarte bine, din start, putem spune că este diversitatea meniului – o trecere în revistă prin cam toate bunătăţile, de la chestiuni de mic-dejun şi până la treburi serioase, cu specialităţi de pui, peşte, porc, vită şi … deserturi. Şi pentru că  îţi  ia ceva vreme să-l studiezi, poţi face ca mulţi alţii – să iei la rând ce găseşti prin el (asta însemnând muuuulte vizite) sau, poţi merge din start pe o recomandare: Beefsteak Rustique  – muşchi de viţel (în sânge, mediu sau bine făcut + două variante intermediare, în sânge spre mediu şi mediu spre bine făcut) cu unt aromatizat servit cu garnitură de cartof copt cu cremă de brânză însoţit de salată mixtă, 900g, 40 lei. Salata, foarte bună ( salată verde, roşii, castraveţi, ardei, morcov ras cu un dressing extraordinar), care se mânca şi la Q-ba (pentru cine ştie), merită cerută şi la alte mâncăruri la care, bineînţeles, merge o salată. Scuze pentru fotografie, am mişcat un pic “lucrurile” prin farfurie şi am stricat puţin aranjamentul…

Ixelles Galati | Beefsteak Rustique

Am mai incercat şi ceva pe măsura sloganului restaurantului (Gurmand’s Restaurant), potrivit ori pentru un adevărat gurmand ori pentru două persoane care vor să împartă lejer o porţie de mâncare – Belgian Spareribs – 850g de barbeque coastă de porc cu garnitură de cartofi prăjiţi, sos BBQ (foarte bun, făcut de ei, nu de la sticlă!) şi salată mixtă. E gustos şi destul de convenabil la preţ – 33,5 lei porţia.

Ixelles Galati | Belgian Spareribs

Deserturile sunt şi ele la înălţime. Un exemplu, Platou cu fructe caramelizate şi molleux de ciocolată:

Desert Ixelles Galati

Ar mai fi multe de arătat dar vă lăsăm să le descoperiţi singuri! Puteţi eventual să aruncaţi şi o privire aici .

Serviciul este foarte bun, oamenii sunt serviabili, zâmbitori şi rapizi. Atmosfera este plăcută, amenajarea lejeră, cu mobilier şi accesorii elegante . Fiecare din cele 3 niveluri are doar câteva mese şi asta creează o atmosferă destul de asemănătoare cu cea întâlnită prin pub-urile vestice, fiind preferat de altfel şi de foarte mulţi străini stabiliţi sau aflaţi în trecere prin Galaţi.

Etaj 1 Ixelles Galati

Restaurant Ixelles Galati

Deşi ne-am fi aşteptat la un sortiment mai mare de bere belgiană, că vorba aia, ar fi de unde, ne-am mulţumit pe deplin, de fiecare dată, cu berea casei: Leffe blondă şi brună draught, proaspătă şi bună!

Dacă vreţi să veniţi cu maşina – în apropierea restaurantului sunt foarte multe locuri de parcare. Se poate plăti cu card de credit iar rezervările, mai ales în serile de weekend, sunt aproape obligatoriu de făcut!

Ce e rău

Eterna problemă a nefumătorilor – primesc cea mai puţină atenţie, în cazul de faţă locul dedicat lor este demisolul, în care bineînţeles că puţini merg; la parter şi la etaj se fumează şi sunt ceva probleme cu ventilaţia în serile aglomerate şi cu mulţi fumători. Totuşi, locul pentru nefumători există deci au soluţie şi cei care nu suportă fumul de ţigară.

Ne-a mai surprins neplăcut şi terasa – de nerecomandat în zilele toride – mică, acoperită cu poliplan, care nu te face deloc să te simţi ca pe o terasă ci, mai degrabă, ca într-o seră. Se poate opta pentru interior chiar şi vara; este destul de răcoros.

 

Unde mănânci , , ,

Din aceeasi categorie

Scrie Parerea Ta

Acorda un rating acestei locatii :

 

Trimite la un prieten

Captcha Verification
captcha image

Trimite cerere

Captcha Verification
captcha image

MYSTERIOUS GUESTS

Călătoresti mult prin Romania, nu îți petreci concediul sau weekend-ul acasă iar seara ieși de obicei în oras? Felicitări, esti o persoana activă și te poți implica în acest proiect. Contactează-ne la contact@undemergem.ro

Noutati