Cine Concert "Karpov not Kasparov"

BV-Film  |  Film

Data și ora:
Bilete:
30 lei
Gazdă:

Strada George Coșbuc 9, Brașov 500015

Despre

Sub sloganul ,,Dacă vă place arta, puteți să ne priviți de sus !” stagiunea de la Bastionul Țesătorilor readuce etajele curții interioare în aria evenimentelor culturale, oferind spectatorilor posibilitatea să urmărească reprezentațiile de muzică, teatru sau film de pe galeriile etajelor I și II ale fortificației istorice.

Filmul mut ,,Lache în Harem’’ (1927), una dintre cele mai vechi producţii cinematografice româneşti, şi-a găsit acum o coloană sonoră nouă, de la Karpov not Kasparov. Vei avea ocazia rarisimă de a savura combinaţia de comedie românească interbelică şi sound electro-oriental!

Într-un cadru familiar - alb / negru -  Karpov not Kasparov  vor acompania momentele filmului mut ,,Lache în Harem’’, una dintre cele mai vechi producții românești.

Lache în harem (1927)
Comedie, Aventură
Regia: Marcel Blossoms, Vasile D. Ionescu
Scenariu: Marcel Blossoms
Actori principali: Vasile D. Ionescu, Lila Stănescu, Elena Penescu Liciu
Imagine: Leo Schwedler
Anul aparitiei: 1927

Sinopsis
Somerul Lache adoarme pe malul unui lac în timp ce priveste un grup de fete care se scaldă. Visează că ajunge în haremul unui pașă și plănuiește să evadeze împreună cu frumoasa Lily adusă acolo de niște traficanți de carne vie.

Filmările s-au efectuat în București pe malul Lacului Floreasca, în septembrie 1927, iar în film sunt intercalate elemente de publicitate comercială.

Informații despre formație

Formația Karpov not Kasparov sunt un duo de muzică electronică /synth pop /new-wave din București, format din Valeriu Borcoș și Eduard Gabia. Unul dintre cele mai bune produse de export din România, Karpov not Kasparov sunt cunoscuți pentru concertele lor live din întreaga Europă (au cântat în 39 din cele 44 de state europene), dar și pentru seria lor de cine-concerte avangardiste.
Sunetul lor amintește de disco-ul anilor '80, fiind optimist și dansabil. Se simt și unele influente jazz sau folclorice. Albumul lor din 2016 a fost declarat „cel mai bun al anului” de revista Scena9.ro și „probabil cel mai bun album de gen al ultimilor ...30 de ani în Romania” de blogul muzical Muzici&Faze. 
IMPORTANT !
Nu uitați să recitiți Măsurile și regulile pentru evenimentele/acțiunile culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 http://www.cultura.ro/conditii-de-functionare-pe-timpul-starii-de-alerta-pentru-muzee-si-galerii-de-arta-biblioteci-0 !