Hotel TTS Covasna

Hotel TTS Covasna

Covasna (CV) / Hoteluri


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Mihai Eminescu 225, Covasna 525200, România

Despre

Hotelul TTS SPA & Wellness din Covasna ar trebui menționat exemplificativ într-un dicționar enciclopedic, la definiția conceptului SPA. Sănătatea prin apă (SPA) și starea de bine (wellness) sunt reprezentate aici cât se poate de bine.
Localizat într-un cadru natural de o frumusețe maiestuoasă, într-o zonă denumită Valea Zânelor, la poale de munți, înconjurat de păduri, pe un pământ din care năvălesc apă minerale și gaze de mofetă la orice groapă pe care o sapi (exagerăm, evident, de dragul poveștii, dar realitatea nu e chiar departe – vezi documentarea despre orașul Covasna), un hotel destinat relaxării, găsirii armoniei și remediilor pentru sănătate e o idee câte se poate de inspirată. 

Valea Zânelor din staţiunea Covasna.

Elegant și primitor, hotelul este clasificat la 4*. Și poate fi pus pe lista „de mers” nu doar pentru tratamentele de wellness ci poate fi luat în calcul și pentru o destinație de business (are dotările necesare pentru conferințe și evenimente corporate) ori pentru o escapadă romantică.
Parcarea este gratuită și încăpătoare și are chiar și o staţie de încărcare mașini electrice. Iar locul de joacă pentru copii este unul dintre cele mai mari văzute de noi până acum.

Vedere din liftul panoramic. 😍

Camerele, de la single la apartamente, sunt frumoase, mari, confortabile, amenajate și decorate cu gust, în ton cu atmosfera generală de relaxare și stare de bine. Băile sunt pe măsură de spațioase ca și camerele, dotate cu toate cele necesare; am apreciat vasul de toaletă cu funcție inclusă de bideu (detaliu pe care nu l-am mai regăsit în multe locuri până acum) dar şi dozatorul cu gel de duş pentru utilizare intimă amplasat lângă.
Ai halate și papuci, pe care poți să le folosești și în zona de SPA/wellenss (dar dacă poți, adu-ți papuci de plajă, în zona piscinei poate fi destul de ud).

Băi mari, cu cabine de dus generoase.

Apartamentele reprezintă o variantă cert de luat în calcul, cu un raport preț-confort/calitate foarte bun (prețul include acomodarea a doi adulți dar dacă se dorește se mai pot caza încă doi adulți pentru care se mai plătește în plus doar micul-dejun 😉). Cel Deluxe, de exemplu, este fooarte mare (deși este cel mai mic dintre ele) și are living, un dormitor, două băi (din care una de serviciu - fără cabină de duș) și o terasă superbă, toate de dimensiuni foarte generoase. Livingul are o canapea elegantă, care este și extensibilă și o zonă de socializare cu masă pentru șase persoane, un culoar unde se află un dressing încăpător și frigiderul, iar patul din dormitor este "de dimensiuni olimpice" 😀, la fel ca și cabina de duș; baia matrimonială mai are și cadă și bideu. Nu lipsesc toate cosmeticele și accesoriile necesare pentru toaletă (inclusiv periuță și pastă de dinți), uscătorul de păr.

Living...

Televizoare sunt în ambele camere. Parchet din lemn masiv, mobilier de calitate; internet; mini-bar (de fapt frigider, nu multe produse dar minimul specific), facilități pentru ceai și cafea solubilă (prezente de altfel în toate tipurile de camere); iar dacă ai nevoie, poți cere fier și masă de călcat.  Prosoape, lenjeria de pat, totul de bună calitate.

...dormitor...


Iar terasa...!!! Terasa este UAU!!! Maaare, amenajată cu mult lemn și mobilier confortabil (măsuță, scaune, canapea, chiar și un balansoar). Nu-ți mai vine să mai intri în apartament! Vara sigur e locul preferat 🙂 Și chiar și dacă e mai răcoare ai pături cu care te poți înveli (dacă nu le găsești pe terasă, caută în dulap). Iar priveliștea spre pădure, plus trilurile care străbat frunzișul, indiferent de anotimp, fac tot farmecul!

...și terasă „Deluxe” 🤩

Apartamentul prezidenţial, pe cât de impresionant pe atât de accesibil ni s-a părut: două dormitoare, două băi, un living spectaculos, mobilier din lemn masiv, balcon pe două laturi ale hotelului... 1390 lei/noapte/max. 4 pers.; pentru un preşedinte, ăsta e mărunţiş! 😉

Livingul ”Prezidențial”.

Micul dejun, inclus în prețul cazării, este unul dintre cele mai variate din câte am văzut până acum. Riști ca „wellness-ul” să nu prea fie respectat ... 🙂 Cu așa varietate e greu să te abții și să nu guști din toate ... măcar puțin.

Mic-dejun "wellness" 😀

Patiserie, fructe, semipreparate din carne, brânzeturi, bar de salate (ăsta a fost un element care ne-a plăcut mult) unde unicul ingredient lipsă e imaginația pentru a putea crea ceva bun (somon afumat, ton, ciuperci de mai multe feluri, brânză, valeriană, salată verde, tot felul de legume, măsline, porumb, fasole verde etc. etc. etc.), preparate calde pe bază de ouă și carne, tartinabile (salată de vinete, zacuscă, salată de icre), cereale, semințe (pe asta chiar nu am mai văzut-o nicăieri până acum), lactate, ceaiuri, espressor automat. Şi la cât de bune au fost (cel puţin „mezelăria”), credem că bannerul în care se spunea că sunt „manufacturate” în zonă, nu era doar de decor... Singurul punct slab al mic-dejunului este cafeaua: nu e neapărat rea dar dacă ești mai pretențios, găsești mai bună la barul din recepție (contracost).

"Certificat" de origine...

Varietate mare se regăsește și în meniul a la carte al restaurantului. Axat pe un specific românesc, cu accente de tradițional, nu ignoră totuși nici gusturile mai... internaționale. De la supa cremă de legume la ciorba de burtă, de la gulaș la paste, de la mititei la vânat, pește, salate... cam toate gusturile pot fi atinse. Nouă ne-au plăcut gulașul unguresc și păstrăvul la grătar cu garnitură de legume tot la grătar (generoasă și bine făcută); legumele la grătar ne-au plăcut atât de mult încât le-am combinat și cu niște ficăței de curcan la tigaie (! ceva nu am mai văzut până acum în meniul vreunui restaurant; și da, sunt altceva decât cei de pui); și prepelița cu găluște și sos de coacăze a fost savuroasă (carnea și sosul se complimentau perfect).
În cea mai recentă vizită de documentare am încercat ceva  mai... internațional - curcan catalan - și am fost mulțumiți de ce am primit pentru 35 lei. Pieptul de curcan poate fi cam fad și sec și ridica dificultăți la gătit, așa că dacă nu-i ești fan sau la vreo dietă strictă, poți încerca altceva; mixul de legume în schimb, de inspirație mediteraneană, foarte bun; împreună cu o salată verde cu lămâie, fac cina ideală de stil de viață sănătos. 😉

Piept de curcan catalan.

Ne-a dezamăgit din păcate mușchiul de cerb, mult prea făcut și neconform cu solicitarea "în sânge spre mediu"; fără succes, din două încercări (documentare și redocumentare). Garnitura în schimb ne-a plăcut mult - o combinație foarte inspirată de țelină și pară; plus o dulceață de coacăze, care sigur s-ar fi potrivit perfect cu o carne făcută corect.
În concluzie, recomandăm felurile mai tradiționale din meniu.
Prețurile (mai ales la băuturi) sunt pentru toate buzunarele (poți mânca și cu 50 lei pe zi dacă ești pe wellness extrem 🙂).
Terasa restaurantului ne-a plăcut mult. Mare și cu o priveliște care face toți banii; chiar și în sezonul rece, când se poate închide, dar păstrând o suprafață vitrată suficientă (trei laturi + acoperiş) cât să nu răpească din starea de bine pe care ți-o aduce peisajul montan.


3 + 1 suprafeţe vitrate. 😍

Zona de SPA/wellness/tratament reprezintă perla coroanei. Indiferent că vrei doar relaxare sau ești în recuperare după vreo afecțiune, aici găsești cam tot ce ți-ai putea dori. De la masaje (de relaxare, terapeutic, limfatic), piscină cu adâncime progresivă 1m/ 1,25m/ 1,5m (unele persoane ar putea găsi clorinarea apei neplăcută, deși se face pe bază de sare), saună, salină cu sare de Himalaya (în care ne-a plăcut tare mult podeaua acoperită cu sare pe care poți păși și obține în același timp un masaj plantar de senzație)... la mofetă (cu sursă naturală de CO2), jacuzzi și alte tratamente balneare de specialitate, recomandate îndeosebi în afecțiuni cardiovasculare (sau reumatologice).

Salina cu masaj la tălpi!

La data celei mai recente re-documentări, proaspăt intrat în dotarea centrului de tratament și recuperare TTS era Winback TECAR - o terapie non-invazivă bazată pe energie de înaltă frecventă care permite o reabilitare de până la două ori mai rapidă decat un tratament clasic; cu alte cuvinte, este un bio-accelerator fiziologic care mărește acțiunea fizioterapeutului, prin combinarea tehnicilor manuale cu energia Winback: Grație acestei proceduri, pot fi observate rezultate imediate încă de la prima sesiune de reabilitar: câștig de mobilitate, ameliorare a durerii, revascularizare.

Tehnologie de top în recuperare medicală.

Totul e făcut ca la carte, existând chiar și un medic balneolog, care, pe baza unui dosar medical preexistent (recomandat dar nu obligatoriu) și în urma unei consultații, stabilește care sunt procedurile potrivite de aplicat și durata lor (kinetoterapie, băi cu dioxid de carbon, electroterapie... lista e lungă). Fie că achiziționezi unul din pachetele concepute și oferite de hotel sau vrei să le combini după plac, toate serviciile, procedurile și experiențele vor avea ca final garantat o stare bine, armonie și relaxare de care ai putea... deveni dependent 🙂

O parte din "oferta" wellness&spa.

Personalul amabil și bine pregătit și instruit te face să te simți confortabil și ca într-o mare familie. Totul este bine organizat, curat, plăcut.. nu trebuie decât să te "echipezi" în cameră în  costum de baie, halat,  şi papuci și să cobori cu liftul direct în recepţia Spa!

Recepţia Spa.

Concluzie: „SPA” este o sintagmă care ar trebui să nu poată fi folosită la întâmplare; orice hotel care are o piscină și eventual și o saună zice că are SPA; până și un salon cosmetic își poate spune SPA deși nu are vreo legătură cu beneficiile apei asupra sănătății ...
Iar pentru că o stare generală de bine include și ceva mișcare, hotelul pune la dispoziția clienților (gratuit) și câteva biciclete (inclusiv mici, pentru copii), cu care se pot face plimbări agreabile prin împrejurimi; după care merge foarte bine un masaj de relaxare 🙂 Dacă nu tentează natura, poți să optezi pentru o partidă de biliard sau ping-pong în sala de etajul 4; noi am pus-o pe listă dar am fost atât de ocupaţi cu wellness-ul şi cu natura încât am uitat de ea până la urmă 😄

TTS - locul unde te vei bucura de Turism, Terapie și Sănătate.

După un sejur pe Valea Zânelor, la TTS, cu pachete de SPA și wellness, sunt șanse foarte mari să te simți ca o zână (sau ca un zân ... 😀). Deși inițialele din denumire vin de la alte cuvinte, celor de la TTS le place să spună că acestea înseamnă Turism, Terapie și Sănătate. Sună bine și așa este. Iar data viitoare când eşti cu mouse-ul pe Rezervă în pagina unui hotel cu spa din străinătate, gândeşte-te că un weekend la TTS te costă cât (doar) biletul de avion! 😉

Pentru tarife şi rezervări la Hotel TTS Covasna click aici  sau sună direct la recepţie; aruncă o privire în pagina din aplicaţie 😉 s-ar putea să găseşti şi o ofertă de nerefuzat; iar dacă apeşi butonul Urmăreşte, vei primi notificări în telefon de fiecare dată când vor avea o ofertă!

Ultima actualizare:

  • 05/03/2024 (recomandat la 27/03/21)

Pe scurt:

  • Turism. Terapie. Sănătate.

Tip structură:

  • Hotel

Clasificare:

  • ****

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru business | Tratament balnear | Romantic | Pensiune completă | Demipensiune

Facilităţi:

  • Adaptări persoane cu dizabilităţi | Activităţi sportive & recreative | Climatizare | Bar/Cafenea | Chicinetă - Cafea, Ceai | Conferinţe şi Evenimente | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Minibar în cameră | Lift | Mic-dejun disponibil | Parcare gratuită | Restaurant | Piscină | Bază de tratament balnear | Papuci şi halate | Plată cu card | Room-service | Spa | Staţie de încărcare vehicule electrice | Transfer aeroport | Transfer pârtie schi | Wellness | Seif în cameră

Mic-dejun:

  • inclus, bufet, 60 lei/pers.

Cameră single:

  • 420-510 lei

Cameră dublă:

  • 440-570 lei

Apartament:

  • 800 lei (Family - 2 pers.), 1285 lei (Deluxe - 2 pers), 1390 lei (Prezidenţial - 4 pers.)

Tichete de vacanţă:

  • Da

Photo Gallery

Restaurant & Mic-dejun

Wellness, Spa, Activităţi

Alte sugestii

Hotel Victoria Resort

Mamaia (CT) / Hoteluri

Ibis Bucharest Politehnica

București / Hoteluri

Pirates Resort (Bicaz)

Mamaia (CT) / Hoteluri

IAKI Conference & Spa Hotel

Mamaia (CT) / Hoteluri

Nyota Hotel

Mamaia (CT) / Hoteluri