Bran-Platoul Inima Reginei-Şaua Măgurei

Trasee turistice zona Bran


Despre

Traseu "bandă roşie" | Durata aprox. 2h | Lungime aprox. 5km | Grad de dificultate: mediu | Accesibil tot timpul anului

Pod peste pârâul Turcu, în Platoul Inima Reginei Maria.

Din centrul Branului, treci podul pietonal peste pârâul Turcu şi ajungi în Platoul Inima Reginei Maria, de unde dacă urci câteva zeci de metri vei găsi Cripta Inimii Reginei Maria. Dacă priveşti cu atenţie, vei găsi pe copacii din stânga ei şi din spatele cuptorului din cărămidă marcajul "bandă roşie" - aici se intră pe traseu şi după un urcuş accentuat de  aprox. 1 km vei ajunge într-o poiană aflată la o altitudine de 750m.

Intrare pe traseul "bandă roşie".

Traseul continuă până în Şaua Măgurei, unde se intersectează cu un traseu (nu foarte bine) marcat "triunghi albastru" ce duce până în satul Măgura. În funcţie de dispoziţie şi gradul de oboseală acumulat, de aici poţi continua până la limita unuia dintre cele mai pitoreşti sate din România sau te poţi întoarce la Bran pe traseul "bandă roşie" pe care ai venit.

Vedere spre satul Măgura, vara 😍

Traseul oferă posibilitatea unei plimbări de 4-5 ore relativ uşoare, ce îţi va pune "la picioare" panorame foarte pitoreşti asupra satelor Sohodol, Şimon, Poarta, Moieciu de Jos şi Bran.

Atenţie: traseele generate de aplicaţie pot să difere de cele reale din teren. Urmăriţi întotdeauna marcajul corespunzător al traseului de pe teren!

Puncte din rută