Restaurant Muntele Rece
Bran (BV) / Restaurante
Phone
About
Restaurantul Muntele Rece din Predeluț, Bran, este un loc reinventat și ușor atipic pentru zona în care se află.
Reinventat pentru că a trecut printr-o serie de etape succesive de modificări, îmbunătățiri, adaptări, dezvoltări.
Atipic deoarece face parte dintr-un curent axat pe activități concentrate mai bine pe satisfacția clienților (într-o regiune cu mult "lasă, că merge și-așa, vin turiștii...") și pe oferirea unor produse de calitate, fără însă a fi pretențios sau prea nișat.
Meniul e unul mai degrabă restrâns (calitate, nu cantitate) și este construit pe specificul zonei, adicătelea carnea este la ea acasă, nu lipsesc ciorbele tradiționale, ori gustul de afumătură. S-au mai strecurat și ceva „internaționalisme” - risotto cu parmezan, doradă. Și indiferent de origini, că-s din garnița proprie sau de pe oceanele lumii, toate sunt dichisite și aranjate. Și ne-am dedulcit și noi cu ce ne-a făcut mai convingător cu ochiul din meniu. 😉
Uvertura – Ciorbă de cartofi cu afumătură și tarhon 25 lei/350ml; esență de savori ardelenești adunate împreună – cartofi, carne afumată, legume – acrișoară dar grea; trebuie să-ți placă, ca să-ți placă. Sau poți lua o clasică ciorbă de vită; tot 25 lei, (noi am nimerit-o tocmai luată de pe foc, iar mirosul de leuștean care evada din bucătărie ne-a cucerit). Dacă nu toată lumea de la masă e gurmandă, se poate comanda și porție mică de ciorbă (aceasta e o opțiune binevenită mai ales pentru copii).
Iar pâinea crocantă, cu ulei şi ierburi aromatice... merită să te duci la Muntele Rece și numai pentru ea. Dar ca să fii sigur, întreabă înainte de a ajunge, pentru că este disponibilă doar în anumite perioade, când fluxul de turiști este mai mare. Oricum, chiar și cea simplă, ardelenească, e delicioasă!
La data celei mai recente documentări erau în meniu două feluri pe bază de pește. Noi le-am încercat pe ambele. Fileul de păstrăv în crustă de mălai, transformat dintr-un "banal" păstrăv prăjit, cu mămăligă și mujdei în ceva special - servit cu garnitură de cartofi cu unt și pătrunjel, lângă care se poate adăuga la cerere un mujdei, cu un plating deosebit; și gustos. Și Fileul de dorada cu risotto, sos de unt și lămâie - rumenit ușor și servit cu bulgări de risotto, presărați cu parmezan - creativ și delicios. Totul la prețuri decente - 60-65 lei și porții îndestulătoare.
Iubitorii de paste pot alege între două variante, ambele „de casă” furnizate de un producător artizanal din Brașov: cu pui, smântână dulce, oregano și parmezan sau cu sos roșu, busuioc, usturoi și parmezan. Pe noi ne-a tentat prima variantă și cu plăcere am constatat că tagliatellele, bine învelite în sos, chiar au o textură și un gust diferite de cele ale pastelor "de supermarket".
Pentru cine caută variante mai lejere, meniul include și două salate. Dintre ele, Salata Chefului a fost, din nou, o surpriză; prin simplitatea ingredientelor - doar fâșii fragede din carne de vită și un mix de frunze (spanac, ruccola, valeriană etc.) dar învăluite într-un sos de vin roșu care le completa perfect.
Dacă nu stai cu ochii pe calorii și te ține bila, merge unsă o Merinda brăneanului, din cârnați și ceafă afumate, produse local, servite cu mămăligă și murături.
Fă loc și pentru un desert clasic - Clătite brașovene. Rețeta, cu tradiție în zonă, a primit și ea un "twist", o tușă personală. La Muntele Rece, pe lângă chef Florin Ciobanu, colaborează, pentru deserturi, și Cristina Ciobanu, vice-campioană europeană la cofetărie. Deci, clătitele brașovene nu puteau fi... pur și simplu... Au primit lângă ele înghețată, biscuiți făcuți în casă și fructe, plus design.
Programul de funcționare este zilnic, între 12:00-21:00, cu ultima comandă la 20:00.
În funcție de sezon și sărbători, în meniu își mai fac preparate (de Crăciun - preparate specifice din porc, de Halloween - plăcintă și de dovleac) și băuturi specifice (vara, băuturi reci - limonadă, socată, iarna, băuturi calde - vinul casei fiert, suc de mere de casă sevit fierbinte și cu scorțișoară). Ne-a plăcut mult că primești apă la masă (dacă nu-ți este adusă de la început, cere). Și au chiar și o bere artizanală făcută în zona Brașovului, care a primit numele restaurantului - Berea Muntele Rece.
Chiar dacă nu e menționat în meniu, mâncărurile preferate de copii (paste, șnițel) pot fi comandate în mini-porții (după o eventuală ciorbă, tot mică); apoi, afară îi aşteaptă un loc de joacă. Iar pe cei dornici de o siestă, câteva șezlonguri și câteva beanbags, plus un vechi jilț excelent recondiționat, foarte confortabil. 😍
Restaurantul asigură micul-dejun oaspeților cazați în pensiunea cu același nume - click aici pentru detalii. Dar poate fi servit și celor din exterior, necazați în pensiune, în intervalul 08:30-10:00; în sistem bufet-suedez, costă 40 lei/pers.
Ultima actualizare:
- 03/11/2025 (recomandat la 20/03/22)
Pe scurt:
- Un restaurant micuţ dar cu suflet mare.
Categorie:
- Restaurante
Recomandat pentru:
- Evenimente, Petreceri | Familii cu copii | Grupuri mari (max. 35 pers.)| Întâlniri de afaceri | Întâlniri romantice | Vedere panoramică
Tip de masă:
- Cină
- Mic-dejun
- Prânz
Bucătărie:
- Internațională
- Românească
Ce poţi mânca aici:
- Brânzeturi | Cartofi prăjiţi | Cârnaţi | Ciorbe | Clătite | Îngheţată | Murături | Omletă | Papanaşi | Paste | Peşte de apă dulce | Peşte de apă sărată | Plăcinte | Porc | Prăjituri| Preparate cu mămăligă | Pui | Raţă | Risotto | Salate | Supe | Şniţel | Tagliatelle | Tiramisu | Vită
Facilităţi:
- Bar | Mâncare la pachet/Take-out | Parcare pentru clienţi | Loc de joacă pentru copii | Plata cu card de credit | Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi