Restaurant Muntele Rece

Bran (BV) / Restaurante


Program

Închis
Vezi programul

Address

Strada Bisericii nr. 5, Predeluț 507026, România

Telefon

Despre

Restaurantul Muntele Rece din Predeluț, Bran, este un loc reinventat și ușor atipic pentru zona în care se află. 
Reinventat pentru că a trecut printr-o serie de etape succesive de modificări, îmbunătățiri și adaptări.
Atipic deoarece face parte dintr-un curent nou, axat pe activități concentrate mai bine pe satisfacția clienților și pe oferirea unor produse de calitate înaltă, tinzând spre segmentul fine cuisine. 

View de pe terasă 😍

Chef Florin Ciobanu este actualul „dirijor” al micii dar inimoasei „orchestre” de la restaurantul Muntele Rece. Unul dintre puținii chefi permanenți – din informațiile noastre mai sunt doar două asemenea locuri în Bran. În urmă cu puțin peste un an (toamna 2019) a început colaborarea dintre proprietarii locului și Chef Florin Ciobanu iar din câte am constatat noi, lucrurile par a fi pe drumul cel bun.

Peretele cu diplome.

În CV sub numele Florin Ciobanu scrie multe chestii ce par impresionante - concursuri interne și internaționale, practică sub ochi de renume. Relevant și mai la îndemână însă pentru „mâncăciosul de rând” este ce simte papila și ce vede ochiul. Drept urmare, să pășim în „meandrele concretului” din farfurie:
Meniul nu e unul foarte vast (calitate, nu cantitate) și este construit pe specificul zonei, adicătelea carnea este la ea acasă, nu lipsesc ciorbele tradiționale, vânatul ori gustul de afumătură. S-au mai strecurat și ceva „internaționalisme” - consomme, lasagna. Toate dichisite și aranjate ca pentru întâlnirea cu obrazuri fine. Și pentru că nici obrazul nostru nu-i de ici-colea, ne-am dedulcit și noi cu ce ne-a făcut mai convingător cu ochiul din meniu. 😉

Porţie numai bună de degustare.

Uvertura – Ciorbă de cartofi cu tarhon 18 lei/350ml; esență de savori ardelenești, tocate mărunt – cartofi, afumătură grasă, legume – acrișoară dar grea; trebuie să-ți placă, ca să-ți placă. Iar pentru că nu toată lumea de la masă era suficient de gurmandă încăt să ia și ciorbă și fel principal, gazdele au oferit totuși din partea casei și porție de degustare, ca să nu se saliveze trist pe lângă aromele îmbietoare de tarhon 😋 și maaare bine au făcut. Asemenea tratament doar pe la casele cu ștaif găsești. Iar pâinea crocantă, cu ulei şi ierburi aromatice... merită să te duci numai şi pentru ea!

O pâine delicioasă.

Au venit din urmă un Șalău crocant, cu legume coapte și sos de smântână (53 lei/420g) și o Trilogie din carne de porc (55 lei/420g) – coastă, carne la garniță și creier cu omletă, cu mămăligă prăjită, piure de cartofi și sote de ciuperci. Totul pregătit și prezentat cu atenție, gusturi complexe și combinații mai puțin recomandate dacă ești la vreo dietă (în cazul Trilogiei)... 😉

Trilogie din carne de porc.

Pieptul de rață (69 lei/420g), cu piure, legume coapte și sos de vișine, se înscrie și el în aceeași linie a felurilor sățioase și elaborate (la noi a venit un pic cam bine făcut pentru gustul nostru, așa că poate ar fi o idee bună să se specifice, la comandă, varianta preferată de gătire).

Piept de raţă, săţios şi bine garnisit.

Pentru variante mai lejere, meniul include și câteva salate (care am înțeles că odată cu sezonul cald vor deveni mai multe). Noi am ales-o pe cea a casei – Salata Muntele Rece (40 lei/300g), cu păstrăv fript, ciuperci sotate, legume coapte, mix de verdețuri și sos de ardei; deși e doar o salată, este foarte consistentă, cu o combinație aparte de arome.

Salata cap de afiş în meniu. 🤩

Notă: e posibil ca în perioadele mai puțin solicitate, farfuria să difere ușor de ce este scris în meniu, dar oricum ar fi, satisfacția nu lipsește. 
Ne-a plăcut că toate mâncărurile calde au venit în farfurie încălzită, un detaliu care din păcate scapă multor restaurante! Și la fel de mult am apreciat faptul că o carafă cu apă este prezentă la masă "din oficiu".
Băuturile sunt destul de bine reprezentate în meniu iar preţurile nu sunt mari. Am încercat un preparat de bar - Mojito (15 lei) - într-o prezentare un pic atipică dar bine făcut, cu ingrediente de calitate.

Mojito a la Muntele Rece.

Programul de funcționare este de miercuri până duminică, între 12:30-20:30 (ultima comandă). Intențiile sunt ca în perioadele mai aglomerate, de full-season, programul să se prelungească (de verificat). Deşi e un restaurant care tinde spre fine dining poţi să aduci liniştit și copiii; în meniu le este dedicată o secţiune pe gustul lor iar afară îi aşteaptă un loc de joacă şi, când este "de tură", simpaticul căţel Tobiţă! 

Documentat la:

  • 20/03/2022

Pe scurt:

  • Un restaurant micuţ dar cu suflet mare.

Categorie:

  • Restaurante

Recomandat pentru:

  • Evenimente, Petreceri | Familii cu copii | Grupuri mari | Întâlniri de afaceri | Întâlniri romantice | Vedere panoramică

Tip de masă:

  • Cină
  • Prânz

Bucătărie:

  • Internațională
  • Românească

Ce poţi mânca aici:

  • Carbonara | Cârnaţi | Ciorbe | Coaste | Fructe de mare | Îngheţată | Omletă | Paste | Pastramă oaie | Peşte de apă dulce | Peşte de apă sărată | Porc | Prăjituri, torturi | Preparate cu mămăligă | Raţă | Risotto | Salate | Supe | Şniţel | Tagliatelle | Tortellini | Vânat | Vită

Facilităţi:

  • Bar | Mâncare la pachet/Take-out | Parcare pentru clienţi | Loc de joacă pentru copii | Plata cu card de credit | Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi

Photo Gallery

Alte sugestii

Ecaterina

Berzasca (CS) / Restaurante

Casa Păstrăvarului

Măieruş (BV) / Restaurante

Pizzeria Il Gufo Reale

Viscri (BV) / Restaurante

Casa Thomas

Bran (BV) / Restaurante

Pizzeria Della Nonna

Braşov (BV) / Restaurante