Pârtia Drumul Roşu

Activităţi outdoor / Poiana Braşov (BV)


Address

Drumul Roșu, Brașov 500001, România

Telefon

Despre

Cu cei 4750m ai săi, pârtia Drumul Roşu este cea mai lungă de pe domeniul schiabil Poiana Braşov. Începe de la staţia terminus Telecabina Kanzel (1765m) şi se termină la staţia de plecare a Telecabinei Kanzel (1050m), având o diferenţă de nivel de 715m. Pe toată lungimea ei este prevăzută cu instalaţii de producere a zăpezii, ceea ce face să fie practicabilă până la 5 luni pe an! ❤️❄️⛷️🏂🏻

View de pe Drumul Roşu.

Drumul Roşu este una dintre cele mai frumoase pârtii din România; atunci când este vizibilitate bună te poţi bucura de privelişti de vis către munţii Bucegi, Piatra Craiului şi asupra Poienii, Râşnovului, Codlei...
Chiar dacă este prezentată pe toate hărţile ca o pârtie de nivel albastru, pentru începători, nu îţi recomandăm să te dai pe ea decât dacă un pic de experienţă pe schiuri sau pe snowboard. Deşi în mare parte este într-adevăr facilă, cu pante uşoare şi drepte, are totuşi câteva porţiuni un pic mai greu de abordat, care te vor pune în dificultate dacă eşti începător. Majoritatea accidentelor pe Drumul Roşu sunt provocate şi suferite de teribilişti şi de inconştienţi care îşi pun pentru prima dată schiurile în picioare şi se urcă pe Postăvarul. Nu strică să fii atent tot timpul în jurul tău!

Dacă eşti mai spre categoria începători 🙂 îţi recomandăm să urci cu telegondola Postăvarul Express iar când ieşi din staţia terminus, să faci stânga ca să cobori - panta este mai un pic mai lină. Atenţie la porţiunea care traversează pârtia Subteleferic (pe sub cablurile telegondolei) - este îngustă, se adună destul de multe de multe suluri de zăpadă. Dacă poţi, nu frâna pe această porţiune pentru că până la cabana Postăvaru urmează una aproape plată şi vei avea nevoie de viteză! În rest, încearcă să urmezi traseul Drumul Roşu (marcat cu indicatoare), nu-l "tăia" decât dacă eşti cât de cât experimentat!

Zona de creastă a muntelui Postăvarul.❤️

Cei de nivel mediu pot urca cu telecabina, fie Kanzel (staţie de plecare lângă Telegondolă)
fie Capra Neagră (pleacă de pe pârtia Bradul) care duce până aproape de turnul cu releu radio - când vei ieşi din telecabină de aşteaptă un mic urcuş dar apoi te vei bucura de o o porţiune de creastă cu un super-view; apoi cobori până Kanzel Sosire unde începe de fapt pârtia Drumul Roşu.
Plecare Telescaun Ruia, schi la 20 grade!

În perioadele în care nu prea este zăpadă pe porţiunea inferioară, poţi urca cu telegondola sau cu una din telecabine, apoi coboară până la telescaun Ruia, care te va duce înapoi până undeva deasupra staţiei terminus a telegondolei. Când cobori din telescaun, fă stânga şi vei ajunge imediat în dreptul telegondolei, de unde ştii ce ai de făcut 🙂; dacă faci dreapta, din telescaun, vei intra pe o porţiune "roşie" a pârtiei Lupului, care te va duce direct la cabana Postăvaru; nu merge pe aici decât dacă eşti stăpân pe schiuri/snowboard!

Munţii Bucegi văzuţi de la Telescaun Ruia Sosire.

Dacă te ţin genunchii, poţi sta liniştit toată ziua pe pârtie: ai două cabane unde te poţi hidrata şi mânca (Postăvaru şi Yager) iar la baza pârtiei sunt câteva pub-uri şi terase.

Telegondola Sosire şi Yager Chalet văzute de la Capra Neagră Sosire.

Click aici pentru a vedea programul şi starea instalaţiilor de cablu operate de Ana Teleferic în Poiana Braşov. Pentru tarife abonamente, ski-pass, cartele, cost puncte, click aici. Înainte de a pleca de acasă sau de la hotel spre pârtii, poţi afla informaţii despre funcţionarea instalaţiilor de cablu la numărul de telefon afişat mai sus!

Pentru a ajunge la baza pârtiei Drumul Roşu (de unde pleacă telecabina Kanzel şi telegondola Postăvarul Express) ai mai multe variante: 
  • din Braşov, staţia Livada Poştei, cu linia de autobuz 20  (din oră în oră, preţ bilet 6 lei)) mergi până în parcarea mare din Poiană, de unde poţi lua autobuzul 60 (2,5 lei) până la baza pârtiei.
  • mergi cu maşina până în parcarea mare din Poiana Braşov (3 lei/h) , de unde poţi lua autobuzul 60 (2,5 lei) până la baza pârtiei.
  • mergi cu maşina până la parcările de la baza pârtiei (nu sunt foarte multe locuri de parcare), destul de scumpe, cu tarife între 3 şi 25 lei/oră!
  • mergi cu maşina până în parcarea multietajată din Poiana Mică, o laşi acolo (tarif parcare 2,5 lei/h) şi apoi cu autobuzul 60 ajungi direct la Telegondolă; linia 60 merge din oră în oră dar în perioadele aglomerate frecvenţa se îmbunătăţeşte până la 30 minute. Şoferul şi pasagerii maşinilor parcate aici nu plătesc bilet pe traseul 60 (recomandăm să faci o poză tichetului eliberat la barierele de intrare în parcare).
*Frecvenţa autobuzelor pe traseele ce deservesc Poiana Braşov poate fi mai mare, în perioadele full-sezon iarnă şi în weekend-uri!

Documentat la:

  • 07-10-2021

Pe scurt:

  • Cea mai lungă pârtie de pe Postăvarul, una dintre cele mai frumoase din ţară.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Sporturi de iarnă

Facilităţi:

  • Gustări | Mâncare | Plata cu card de credit

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Hai la galop

Activităţi outdoor / Lunca de Sus (HR)

Panorama Tour

Activităţi outdoor / Lunca de Sus (HR)

Cloud Hunters

Activităţi outdoor / Miercurea Ciuc (HR)

Gyimes Fun

Activităţi outdoor / Lunca de Jos (HR)

ATV Ghimeş

Activităţi outdoor / Lunca de Sus (HR)