Idei de drumeţie în România

Idei de drumeţie în România

Despre

Află aici despre trasee de plimbare şi drumeţie documentate de noi în România. 🧭🥾🚶🏾🌲☀️⛰️
Vrei să ne recomanzi şi tu unul? Devino contribuitor Unde Mergem®!
Te rugăm să ne spui într-un scurt mesaj dacă vei observa inadvertențe între descrierea noastră și ceea ce găsești pe un traseu! 🙏 Așa, vei ajuta și tu la realizarea primului ghid de încredere în România! 🤗

Traseele de drumeție pe care le vei găsi aici sunt accesibile pentru aproape toate nivelurile de experiență și pregătire fizică; au o descriere realizată pe regula „unde (pot ajunge), ce (pot să văd acolo), cum (intru pe traseu), cât (de accesibil este pentru mine)”. Astfel încât când te documentezi despre un traseu #undemergem să îți poți da seama ușor, după o lectură de doar câteva minute și vizionarea câtorva fotografii, dacă e potrivit pentru tine. Iar dacă te hotărăști să mergi, să ai toate informațiile pentru a intra pe el după care să nu mai fie nevoie să folosești telefonul pentru orientare... pentru asta s-au inventat marcajele turistice, nu?! 😉

Ne-am gândit mult dacă să facem și o secțiune cu recomandări de trasee pentru drumeție... Sunt site-uri vechi, cu prestigiu, care fac asta de mult. Sunt aplicații, unele chiar cu plată, cu sute și mii de trasee, greu de concurat cu ele.
Dar după ce le-am studiat un pic pe cele mai mari dintre ele, și după ce am analizat comportamentul utilizatorilor lor, al oamenilor care călătoresc și au nevoie de recomandări și sugestii de trasee, am hotărât să o facem. Dar în felul nostru:

  • Traseele #undemergem sunt documentate pe teren, în infotripuri și ture făcute de echipa noastră sau de contributori – nu facem „copy-paste” de pe alte site-uri, multe cu informații eronate, neactualizate, uneori chiar junk.
  • Încercăm să descriem cât mai fidel punctele importante de interes și etapele intermediare (dacă este cazul), astfel încât utilizatorii noștri să își facă o idee cât mai completă despre ceea ce vor găsi pe trasee – în așa fel încât să își dea seama dacă e pe placul și pe puterile lor.
  • Ne concentrăm pe trasee ușoare și medii ca dificultate – vrem să îi încurajăm pe cât mai mulți oameni să meargă pe munte, în natură, fără să facă eforturi extraordinare care poate ar anula distracția: pentru trasee grele, pentru cei foarte experimentați, există aplicații specializate pentru asta, nu vrem să concurăm cu ele.
Dar cel mai important poate, facem tot posibilul să oferim toate informațiile relevante și importante: punctul de intrare pe traseu, grad de dificultate, distanțe, timpi etc. astfel încât să nu mai fie nevoie să folosești aplicația în timp ce ești pe traseu. Ai toate informațiile despre cum intri, chiar și localizare/direcționare pe hartă, după care te încurajăm să urmărești marcajul de pe traseu, fără să mai consumi bateria telefonului și fără să mai depinzi de semnalul de internet. După ce le documentăm, recomandăm doar trasee care au marcaje bine întreținute, iar anumite situații de care credem că ar trebui să ții cont pe traseu sunt menționate în descrierea lui, pe care o citești înainte de a merge pe traseu.

Iar „pariul” noastru a început să fie câștigat: mai ales în sezon cald, în fiecare zi, recomandările de trasee #undemegem au mii și zeci de mii de vizualizări în aplicație. Și pentru că sunt relevante, documentate, actualizate periodic, recomandările de trasee de aici sunt în primele rezultate în interogările din motoarele de căutare, de multe ori înaintea site-urilor despre care vorbeam mai sus.
Suntem Unde Mergem® – ghidul care își propune să (re)aducă încrederea în destinația turistică România! 
Să mergem cu bine!

Trasee Braşov

Drumeţii

Trasee Covasna

Drumeţii

Trasee Harghita

Drumeţii

Trasee Mehedinţi

Drumeţii