Judeţul SIBIU

Județul Sibiu se află în centrul României, ceea ce îl face să fie ușor accesibil din orice colț de țară ai porni, dar are legături drecte şi cu multe oraşe europene prin aeroportul din municipiul lui de reşedinţă. Iar asta l-a ajutat să se bucure de o imensă deschidere internațională în anul 2007, când Sibiul a fost desemnat Capitală Culturală Europeană, fiind primul oraș din Romania cu acest statut.

Alături de oraşul medieval, cosmopolit și plin de viaţă, cu o istorie veche de peste 900 de ani, județul are o mulțime de obiective turistice atractive. Beneficiază de două șosele montane spectaculoase în care vei sta cu sufletul la gură după fiecare curbă, căci Transfăgărășanul și Transalpina oferă peisaje deosebite printre serpentine abrupte - sunt atât de diferite şi de speciale încât chiar merită să le parcurgi pe amândouă!

Ce poate fi mai frumos decât să te plimbi pe jos, pe ulițele din Mărginimea Sibiului, prin locuri încremenite în timp, să simți miros de fân uscat, să auzi tălăngile vacilor și să vezi turmele de oi răsfirate pe pajiștile înflorite? Această zonă este vestită pentru produsele tradiționale de oaie precum virșli sau pastrama de oaie, aici turmele de oi se dau din generație în generație, la fel și rețetele delicioase. 😋

Un alt loc idilic din acest județ generos cu vizitatorii săi, este Valea Hârtibaciului, de-a lungul căreia se află și calea ferată îngustă Sibiu-Agnita, pentru o vreme cea mai lungă cale ferată din România. Hosman - cu moara sa veche, Nocrich - acolo unde s-a născut baronul Brukenthal sau Dealul Frumos – centrul geografic al României... sunt sate care fac din această vale o zonă etnic-culturală deosebită și unică.

Un mix de culturi, tradiții, inovație, oameni primitori și molcomi, sate săseşti cu vechi biserici fortificate, peisaje surprinzătoare, lacuri glaciare sau sărate, unii dintre cei mai înalți munți din țară și numeroase pârtii de ski, toate acestea sunt adunate și așezate ca într-un tablou pe acest plai transilvănean... şi te vor face să vii, să revii şi poate, să rămâi de tot pe aici! 😍


Lucruri de făcut și Locuri de vizitat în Judeţul SIBIU

Destinaţii

Ce să faci, ce să vezi

Unde Dormi

Unde Mănânci

Alte Regiuni

Judeţul BRAŞOV

Regiune

Judeţul COVASNA

Regiune

Judeţul HARGHITA

Regiune

Judeţul MUREŞ

Regiune

Judeţul BIHOR

Regiune

Județul CLUJ

Regiune