Plimbare pe Drumul Vechi al Poienii

Drumeţie şi plimbare în Braşov


Despre

Fie vară fie iarnă, o plimbare pe drumul vechi al Poienii,  este o ocazie excelentă de mişcare în natură. Este un traseu foarte agreabil, nu necesită echipament special (recomandăm totuşi un minimum de echipare pentru drumeţie).

Toamnă târzie pe drumul vechi al Poienii...

Ne-am documentat şi ne face plăcere să îţi spunem că acest drum a asigurat legătura dintre Poiana Braşov (încă!) din anii 1880 până în 1966, când traficul auto a fost preluat de actualul DN1E. Cei mai în vârstă locuitori ai Braşovului mai povestesc încă de vechile camioane militare cu tracţiune 6x6, care urcau doritorii de schi în Poiană!

„Autobuzul” de Poiană pe la jumătatea sec. XX.

Drumul era foarte periculos, mai ales pe coborâre, existând câteva curbe unde s-au produs ceva accidente. În cea mai periculoasă, ac de păr, numită sugestiv "Curba Morţii," s-a construit şi un zid din piatră pentru a opri numărul mare de "ieşiri în decor" în prăpastia de lângă!

"Curba Morţii" de pe vechiul drum al Poienii.

Acum, singurele "pericole" sunt bicicletele care coboară vara şi săniile conduse iarna de copii de toate vârstele care fac să răsune pădurea de "pârtieeee", mai ales în porţiunea dinspre Poiana de Jos (zona parcării multietajate) şi Poiana de Sus (vechea denumire a zonei în care s-a dezvoltat Poiana Braşov)!❤️

La săniuş pe Drumul Vechi al Poienii.

Punctul de plecare din Braşov este staţia terminus a autobuzului 50 care duce la Pietrele lui Solomon (pentru orar consultă site-ul ratbv.ro). În aprox. o oră vei ajunge în centrul staţiunii Poiana Braşov, nu ai de mers pe jos decât un pic peste 3 km., într-o plimbare foarte agreabilă.
Diferenţa de nivel este de doar de 300m, drumul poate fi parcurs şi pe bicicletă.
Din Poiană poţi merge mai departe pe alte trasee, vezi sugestiile noastre de drumeţie şi biciclism de pe pagina Poiana Braşov din aplicaţia Unde Mergem®.

Puncte din rută