Pârtia Zănoaga-Bran

Bran (BV) / Activităţi outdoor


Program

Închis
Vezi programul

Address

Bran, Str. Calea Haiducilor nr. 2

Despre

În caz că nu ştiai, la Bran este şi o pârtie de schi. Bine, mai mult de săniuş în ultimii ani, atât din cauza lipsei din ce în ce mai mari a zăpezii dar şi din lipsă „de interes”, după cum ne spunea administratorul pârtiei. Partea asta cu lipsa de interes credem însă că e un cerc vicios: oamenii vin din ce în ce mai puţin nu numai pentru că zăpada e rară dar şi pentru că lucrurile sunt făcute de cei de aici un pic dezinteresat având sentimentul că nu prea au pentru cine - şi cercul „dezinteresului” se închide 😐
Ne-am gândit mult dacă să recomandăm acest loc. Şi am zis să îi dăm o şansă pentru că, deşi are ceva puncte slabe (cam la egalitate cu cele tari), potenţialul este mare: cele 3 piste de schi de dificultate medie (fiecare cu o lungime de 650-700m) plus cea super-uşoară de 220m ar putea să fie un veritabil punct de atracţie în sezonul de iarnă pentru toţi turiştii veniţi în Bran-Moieciu. Zona este foarte frumoasă - punct de plecare în câteva trasee spectaculoase (şi grele) spre Bucegi, şi uşor accesibilă, aflându-se la capătul drumului ce străbate Valea Porţii - în mare parte asfaltat.

Punct de plecare pe câteva trasee interesante!

Am documentat pârtia în două sezoane, 2020-2021 şi 2021-2022. În ambele vizite am găsit funcţional doar teleschiul Junior care deserveşte pârtia de schi cu acelaşi nume. Foarte potrivită pentru cei care pun prima dată în picioare clăparii de schi sau boţii de snowboard, pârtia Junior nu este uşoară, este foaaarte uşoară 😀 cu una din cele mai mici înclinaţii din România: 8% (cam la fel cu pârtia Stadion din Poiana Braşov). O urcare cu teleschiul Junior costă 1 punct, pe celelalte două teleschiuri 2 puncte (dacă funcţionează); sunt disponibile cartele de la 10 puncte (50 lei) până la 50 puncte (150 lei), valabile doar pentru sezonul în curs.

Harta pârtiilor de la Bran.

Deşi nu funcţiona decât teleschiul Junior, pârtia Junior era destul de bine amenajată, „îmbogăţită” cu zăpadă artificială produsă de cele câteva tunuri şi bine bătută cu ratrack-ul din dotare. Ne-a plăcut că la la teleschi exista o persoană de "deservire".

Teleschi cu "servire".

De apreciat că, deşi pârtia Subteleferic 😐 nu era amenajată pentru schi (pe motiv de "defecţiune tehnică"), porţiunea de la poalele ei fusese bătătorită şi pusă gratuit la dispoziţia săniorilor, la fel şi o porţiune din pârtia Variantă. Sănii pot fi închiriate la faţa locului (de la 20 lei/zi), la fel şi echipament pentru schi/snowboard (50 lei/zi/set complet). Sunt disponibili şi câţiva instructori de schi cu tarife de la 150 lei/oră/pers.

La săniuş!

Sectorul de alimentaţie publică 😊 este decent reprezentat printr-un fel de „street-food” şi un „après-ski ”.

Ai unde să îţi potoleşti foamea şi setea.

În sezon, când precipitaţiile sunt abundente şi/sau temperatura este destul de scăzută ca să fie produsă zăpadă, pârtia se deschide iar teleschiul este ţinut într-un fel de stand-by până se adună minimum 15 doritori. Programul este zilnic 09-16:30 cu posibilitate de prelungire, fiind disponibilă şi o instalaţie de nocturnă (pe pârtiile Junior şi Clincea). Pentru acces auto se plăteşte o taxă de 10 lei/maşină, în care este inclusă şi parcarea la baza pârtiei.
Pentru cei dornici să experimenteze senzaţia unei plimbări cu sania trasă de cal, la baza pârtiei Variantă erau câţiva localnici destul de dispuşi la negociere 😀.

Sanie cu zurgălăi... 🤩

În concluzie, dacă eşti cazat în zonă, vezi că este zăpadă multă pe dealurile şi munţii din jur şi vrei să faci un pic de mişcare, sună la numerele din pagină şi află dacă şi ce pârtie e amenajată şi ce teleschi funcţionează! Mergi cu bine! 🤗

Documentat la:

  • 20/03/2022

Pe scurt:

  • De sunat înainte ca să vezi dacă e deschis şi ce pârtie este amenajată.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Închiriere echipamente
  • Sporturi de iarnă
  • Teleferice, telegondole, telescaune, teleski

Facilităţi:

  • Gustări | Mâncare | Parcare pentru clienţi | Terasă exterioară | Toaletă pentru clienţi

Photo Gallery

Alte sugestii

Valea morilor de apă Sicheviţa

Sicheviţa (CS) / Activităţi outdoor

XTreme Park Adventures

Berzasca (CS) / Activităţi outdoor

Sanctuarul de Urși Libearty

Zărneşti (BV) / Activităţi outdoor

SkiGyimes - Pârtia Schi Ghimeş

Lunca de Sus (HR) / Activităţi outdoor

CPC Nautic

Eşelniţa (MH) / Activităţi outdoor