Hotel Victoria Resort

Hotel Victoria Resort

Mamaia (CT) / Hoteluri


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Mamaia, Constanta 900001, România

Despre

Hotelul Victoria din Mamaia este locul unde găsești probabil unul dintre cele mai avantajoase rapoarte preț-calitate, la prețuri accesibile, din stațiunea cea mai renumită de pe litoralul românesc. Au reușit la Victoria cumva să echilibreze toate elementele necesare unui sejur mulțumitor.
Iar principalul atu ni s-a părut nouă a fi restaurantul, cu sistemul all-inclusive. Mai ales că are în spate meniuri gândite de cunoscutul bucătar Petrișor Tănase, care și supraveghează atent și constant ce se întâmplă în restaurant și a cărui amprentă este vizibilă, în special în modul în care ingrediente absolut obișnuite sunt combinate și transformate în preparate deosebite, care duc nivelul restaurantului peste cele trei stele ale clasificării. Victoria a fost printre primele hoteluri din Mamaia care au oferit serviciile all-inclusive; așadar, experiența își spune cuvântul.

Unul dintre primele hoteluri all-inclusive din Mamaia.

Restaurantul este foarte spațios, adecvat de altfel capacității de cazare a hotelului, are o terasă mare și primitoare și, ce am apreciat mult, un salon exclusiv pentru adulți, foarte binevenit într-un loc în care vin preponderent familii cu copii, cu amenajare diferită și unde ai garanția unei mese fără „chițăieli” 😉 
Spațiile amenajate pentru servire sunt numeroase, bine delimitate și bine dotate, astfel încât servirea să se facă fără timpi de așteptare inconfortabili, fără cozi. Personalul este numeros și bine organizat, astfel încât orice solicitare să primească răspuns, mesele să fie rapid debarasate iar bufetele mereu suficient aprovizionate. Există cel puțin trei „stații” de autoservire pentru băuturi, disponibile tot timpul, plus zonele de bar, cu servire asistată.

Salonul „adults only”.

Varietatea de produse și preparate este foarte mare, indiferent că e vorba de mic-dejun, prânz sau cină.
Micul dejun include nelipsit mezeluri diverse (șuncă presată, salam, bacon, mușchi etc.), cârnați/crenvurști, mai multe tipuri de brânză, preparate pe bază de ouă (omlete, ochiuri etc.), măsline, legume (roșii, castraveți, ardei etc.), fructe proaspete, patiserie (foitaje, prăjituri), diferite feluri de pâine și chifle; cereale diverse, lapte; într-o dimineață ne-am bucurat ca atunci când eram copii de o porție de griș cu lapte și dulceață 🙂. Există espresoare automate la care îți poți prepara singur cafeaua preferată sau ceaiul și dozatoare pentru apă și suc.

Mic-dejun bun.

La prânz nu lipsesc vreo trei feluri de ciorbă/supă. 
Iar felurile principale, fie prânz fie cină, sunt multe și variate – câteva exemple de creativitate cu ingrediente absolut obișnuite: vinete cu carne, gratinate, cu mozzarella și roșii; pui cu fasole verde și roșii; copane de pui la cuptor, pui cu sos de smântână; porc la cuptor, cu sos brun; ardei umpluți; piept de pui la cuptor; ceafă de porc la grătar; șnițele de pui; pește la cuptor; inele de calamar pane; pui în stil chinezesc; cârnați; tochitură; paste în diverse combinații; varză călită, cu carne de porc. 
Garnituri la alegere (sau mâncăruri vegetariene) – orez simplu sau cu legume, mămăligă, ghiveci de legume, cartofi wedge, morcvi sote, conopidă gratinată; mix de legume sotate; cartofi la cuptor, cu legume; cartofi prăjiți, inele de ceapă pane. 
Plus salate de însoțire de toate felurile, ori legume proaspete pe care să le combini după plac, inclusiv cu câteva variante de dressing – murături de vară, salată verde cu lămâie, varză albă, varză roșie, sfeclă conservată, roșii, ardei gras, castraveți în oțet; morcov, sfeclă, țelină proaspete, rase, numai bune de amestecat într-o salată de crudități; măsline, porumb, năut; salată de castraveți cu iaurt.

Bufet preponderent cu mâncare românească.

Și mai sunt și serile cu specific; când, pe lângă oferta obișnuită se mai întâmplă și live-cooking – am mâncat într-o seară un fel de fajitas delicioasă (fâșii de carne, cu legume, fripte împreună), servită fierbinte, direct de pe plita încinsă. Yum!
Sunt evident prezente și prăjiturile! Multe, variate și aspectuoase – cu și fără fructe, cu și fără cremă, cu și fără ciocolată, cu și fără glazură... Ne-a plăcut că sunt făcute în bucătăria proprie și am regăsit chiar și gustul acela al prăjiturilor „de casă”. Plus fructe.
La toate astea se mai adaugă și gustări (în funcție de pachetul achiziționat), servite la beach-bar, în intervalele 10.30-11.30, 15:30-17:00.
Deeeci... test dificil pentru siluetă un sejur la Victoria... 😄

Live-cooking... pe plită 😋

Spre sfârșitul sezonului turistic (mijloc de septembrie) oferta la bufet nu mai e chiar la fel de bogată și se simte un pic oboseala personalului, dar cu un pic de bunăvoință se poate rezolva mai orice, astfel încât toată lumea să fie ok. Avantajul este că prețurile scad și aglomerația nu mai există; deci… depinde ce-ți dorești de la vacanță...

Seri cu program live. 🤩

Hotelul este foooarte mare, are 338 de spații de cazare (330 camere, încadrate în diferite categorii de confort – economy, family, standard, superioare - și 8 apartamente) și a fost construit în timpurile de dezvoltare fulminantă a stațiunii Mamaia, undeva în 1964, printre primele hoteluri din perioada comunistă. Numele Victoria s-a păstrat de-atunci.

Victoria, în anii '70

Arhitectura este specifică timpurilor respective și din păcate nu e foarte ofertantă la nivel de confort, oricât de multe eforturi ar face compania hotelieră. Lifturile în schimb sunt noi și foarte rapide (comparativ cu alte locuri). 
Camerele sunt relativ mici; oricât de mult ți-ai dori și ai încerca, nu prea ai ce oferi, standard, turistului: un pat cu două noptiere mici, fără mult spațiu în jur, un fel de comodă micuță suspendată, deasupra televizorul și o zonă foarte mică de hol unde cumva s-a reușit introducerea și a unui mini-frigider, un „mini-dressing” deschis (pentru economie de spațiu). Și băile sunt mici și din acest motiv dotate cu strictul necesar. Intențiile managementului de altfel sunt lăudabile. Toată podeaua este mochetată. Toate camerele au AC și WiFi.

Dormitor din apartament.

Câteva caracteristici: Camerele economy sunt cele mai puține și cele mai ieftine; au vedere lateral, obturată de clădirea de lângă hotel. Camerele family nu au balcon dar sunt un pic mai mari și mai spațioase, au un pat matrimonial și canapea extensibilă sau 3 paturi. Camerele duble standard au pat matrimonial sau twin și un mic balcon, cât să încapă o măsuță și două scăunele, plus un mic suport pe care se pot pune la uscat prosoapele sau costumele de baie. Dublele superioare sunt situate la etajele 8 și 9, au băi un picuț mai mari și view lateral către mare și lac; și prioritate la șezlonguri în primele rânduri (numerele camerelor sunt marcate pe umbrele). De facilitați similare se bucură și cei care se cazează în apartamente. 
Șezlonguri sunt asigurate pentru toate locurile de cazare ; dubla are două șezlonguri, tripla și apartamentele au câte 3 șezlonguri. Toate sunt incluse chiar și în regim cazare cu mic-dejun; plus acces la băuturile (apă, cafea/ceai, suc/bere – draft) de la barul de pe plaja pe tot parcursul zilei; și snack-uri, în intervalele orare menționate un pic mai sus! 👍

Indiferent însă de gradul de confort pentru care optezi, trebuie să știi că designul și dotările camerelor sunt de ordin minimalist iar diferențele sunt foarte mici între camere. Dar dacă nu e un efort financiar prea mare, îți recomandăm totuși să rezervi Superior sau Apartament. 😉
 

Dublă superioară.

Dacă te confrunți cu ceva mirosuri neplăcute în baie, cere asistență; personalul de servicu intervine prompt și situațiile se rezolvă (ni s-a explicat că instalațiile sanitare nefiind prietene cu crema de plajă și nisipul cu care turiștii se întorc pe piele de la plajă, se mai produc acumulări pe țevi, dar cu soluțiile potrivite problemele se rezolvă).
Curățenie se face zilnic, prosoapele se schimbă la două zile (sau chiar mai des dacă este necesar) iar lenjeria la 3 zile.

Cameră triplă (family).

Orele de intrare și ieșire în/din cazare sunt în conformitate cu reglementările în vigoare pe litoralul românesc: ora 18 check-in, ora 12 check-out. Cum în full-sezon oferta standard de servicii este all-inclusive, se intră cu cină și se iese cu prânz; deși ziua de cazare se termină la ora 12, beneficiezi de prânz și de celelalte servicii, cu excepția camerei. Iar dacă vii mai devreme de ora 18, poți plăti orice servicii (de exemplu masa de prânz în regim bufet) și beneficia de ele, în limita disponibilității. Există cameră de bagaje pentru intrări și ieșiri în afara programului standard iar în zona recepției este disponibil, gratuit, și seif. Indiferent cu cât timp ajungi înainte de ora 18, poți face check-in la recepție și vei fi sunat când e gata camera; se fac mereu eforturi în astfel de situații pentru cazare cât mai rapid. 👍
Iar la sosire primești și un „welcome drink” – un pahar cu suc sau cu vin (din nou, detaliu peste clasificarea hotelului, pe care majoritatea nu-l bifează, nici măcar la mai multe stele), de care te poți bucura în lounge-ul din recepție, până e gata camera.

Bar și lounge.

În vârf de sezon – iulie-august – regimul all-inclusive este unica variantă oferită; opțiune de altfel foarte apreciată de clienți, mai ales că majoritatea sunt familii cu copii. În afara acestui interval calendaristic se poate face și cazare doar cu mic dejun sau demipensiune.
În sezon și extra-sezon se oferă cazare și în regim single.

Vedere de pe terasa...

Tarifele variază după diverse criterii, de la fidelitatea clientului, la perioada rezervată, durata până la efectuarea pachetului (un early booking îți poate aduce până la 30 % reducere, ceea ce înseamnă prețuri mai mult decât rezonabile), diverse oferte... De exemplu, un pachet all-inclusive pentru o familie cu un copil de până în 10 ani ajunge la aproximativ 1100 lei/noapte (cameră superioară, în full-sezon). Într-o cameră economy, cazarea cu mic-dejun pleacă de la 240 lei/noapte în extra-sezon (include pachet plajă – șezlonguri și băuturi la beach-bar – sucuri Pepsi, bere, două snack-uri pe plajă – brățări argintii). În acceași perioadă o cameră standard costă 260 lei/noapte și ajunge pe la 1050 lei cu regim all-inclusive, în full-sezon. Un apartament (4 persoane, cu canapea extensibilă) în vârf de sezon costă cam 1700 lei/noapte cu all-inclusive.
Copiii sunt cazați gratuit dacă au până la 10 ani; de la 11 și până la 16 ani pentru ei se va plăti 50%  din tarif. Click aici pentru o simulare de tarife în funcție de numărul de persoane, tip de cameră, sezon etc.

...și din livingul unui apartament! 😍

Ofertele de servicii suplimentare sunt multe, așa că informează-te în prealabil temeinic, pe site sau cu un telefon la hotel – în funcție de perioadă, poți avea servicii all-inclusive, all inclusive light, demipensiune, doar mic dejun etc. Pentru fiecare ai anumite facilități incluse și vei primi la cazare o brățară care îți va asigura accesul conform pachetului achiziționat.
Ce diferențiază all-inclusive-ul de la Victoria de cele practicate chiar și în străinătate este că în pachet sunt oferite și produse de la branduri internaționale. 
Barul hotelului este deschis până la 2 a.m. în sezon și 22 p.m. în extra-sezon.
De luni până vineri se desfășoară și seri artistice, cu muzică live; programul este afișat din timp la recepție. Iar pe plajă se întâmplă tot felul de activități, multe alături de echipa proprie de animatori, Abramburicii, se fac poze etc.

Unul dintre barurile all-inclusive.

Pentru copii este amenajat un spațiu de joacă frumos și măricel, în aer liber. 
Iar grădina hotelului este un loc excelent pentru a petrece seara liniștit, după ce programul de cină și cel artistic s-au terminat. Presărată cu bănci, măsuțe și discret iluminată, invită la o mică plimbare pe alei, printre arbori și arbuști frumos aranjați sau, de ce nu, la un pahar cu vin sub lumina lunii (sau a felinarelor)...

În grădina hotelului.

Oferta de servicii este vastă și detaliată dar toate informațiile necesare sunt afișate peste tot, iar dacă ai nevoie de lămuriri suplimentare, recepția și personalul de deservire sunt la dispoziție non-stop; nu lăsa însă nimic pentru seară, căci după ora 16 efectivul este redus și orice solicitare poate dura un pic mai mult să fie rezolvată.
La cerere și contra cost se pot asigura servicii de spălătorie/călcătorie (sau fier de călcat).

Tot ce trebuie să faci pentru a junge de la Hotel Victoria pe plajă este să traversezi strada. Plaja de vizavi este, evident, privată; și foarte primitoare. Include un beach-bar și o mică piscină.

Piscină, beach-bar...

Localizat spre capătul de sud al stațiunii Mamaia, hotelul Victoria nu este doar foarte aproape de plajă ci și de stația Telegondolei și de Piațeta Casino, zona cea mai animată a stațiunii.
Parcarea pe 100 de locuri este gratuită; hotelul are parcare mare dar restul locurilor sunt cu plată. Există și stație pentru încărcarea vehiculelor electrice – mergi pe săgețile indicatoare. Dacă vii fără mașină sau vrei să mergi fără mașină în Constanța, pe perioada sezonului estival circulă linia de autobuz 100M, care face legătura între Gara CFR și capătul de nord al stațiunii Mamaia; ca să ajungi la Hotel Victoria coboară în stația Flora sau Melody - din ambele vei mai avea de mers aprox. 200m.

...și plajă proprie.

Pentru o taxă suplimentară poți aduce cu tine și animăluțul de companie.
Există și o cameră cu adaptări pentru persoane cu dizabilități – baie specială, ușă adaptată, scaun etc.
Hotelul Victoria oferă și servicii corporate – conferințe, team-buildinguri – pentru grupuri de până în 120 de persoane.
Tarifele prezentate mai jos sunt informative, în funcție de sezon. La ele se adaugă supliment DEMIPENSIUNE = 100 lei/ pers. /zi sau ALLINCLUSIVE = 180 lei/ pers. /zi. Pentru mai multe detalii click aici sau pe Booking, dacă ești fan. 😉

Check-in/Check-out

  • >18:00/<12:00

Ultima actualizare:

  • Documentat la 18/09/2023

Pe scurt:

  • Servicii de 3 stele, hotel all-inclusive (în sezon) cu plajă proprie, raport avantajos preț/calitate.

Tip structură:

  • Hotel

Clasificare:

  • ***

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Potrivit pentru business | Demipensiune | Pensiune completă | All Inclusive

Facilităţi:

  • Acces animale de companie | Adaptări persoane cu dizabilităţi | Activităţi sportive & recreative | Aer condiţionat | Bar/Cafenea | Conferinţe şi Evenimente | Free WiFi | Frigider în cameră | Lift | Mic-dejun disponibil | Fără mic-dejun (în extrasezon) | Parcare cu plată | Parcare gratuită (în limita disponibilității) | Restaurant în regim bufet all-inclusive | Piscină Plajă | Plată cu card | Room-service | Staţie de încărcare vehicule electrice | Spălătorie-călcătorie haine (contracost)

Mic-dejun:

  • inclus, 35 lei/pers.

Cameră single:

  • 119-516 lei (în funcție de sezon)

Cameră dublă:

  • 238-770 lei (în funcție de sezon)

Apartament:

  • 528 – 1293 lei (3 pers.)

Tichete de vacanţă:

  • Da

Hotel

All-Inclusive

Facilități

Alte sugestii

Ibis Bucharest Politehnica

București / Hoteluri

Pirates Resort (Bicaz)

Mamaia (CT) / Hoteluri

IAKI Conference & Spa Hotel

Mamaia (CT) / Hoteluri

Tomis Garden Aparthotel Mamaia

Aparthotel / Mamaia (CT)

DelSool Mamaia

Camere de închiriat / Mamaia (CT)