După mult timp în care a stat în paragină, în aprilie 2019 acest loc cu tradiţie din Poiana Braşov a renăscut, cu o reamenajare de excepţie şi cu un meniu tradiţional care aduce în prim plan mâncărurile inspirate de stânele româneşti.
"Tinda" stânii, plină de bunătăţuri 😍
O să îţi placă totul: de la holul din intrare plin cu borcane cu murături şi cu frigidere în care se odihnesc la maturat viitoarele fripturi şi până la decorul rustic în care s-a folosit foarte mult lemn recuperat de la construcţii tradiţionale vechi din zona comunei Poiana Mărului - locul de unde provine şi cea mai mare parte a cărnurilor din meniu!
Decor autentic şi lemn vechi recondiţionat.
Atmosfera este faină, în sezonul cald poţi mânca şi pe terasa care te duce cu gândul, din nou, la vechile stâne montane iar dacă e Iarnă merită săi "vânezi" mesele de lângă şemineu, în salonul central 😊 Şi în toalete vei admira amenajarea - în puţine locuri din România poţi vedea atât de mult lemn vechi recondiţionat - chiar şi chiuvetele sunt din lemn; iar sistemul de închidere "automată" a uşilor foarte ingenios!
Până şi podeaua are încastrate nişte "felii" de buşteni!
Mâncarea este bună şi destul de variată dar sugestia noastră este să încerci în primul rând produsele specifice: bulzul la grătar (32 leii/400g) şi berbecuţul la ceaun (48 lei, 200/200g)...Pâinea, făcută în casă (şi din partea casei), ţi se aduce la masă caldă - e delicioasă 😋.
Berbecuţ la ceaun cu mămăliguţă şi murături. Şi ceapă verde. Delicios!
După ce am testat ciorba de vită, de fapt "de vrăbioară şi cozi de vită" (22 lei, 300/50/150g) şi borşul de miel (22 lei, 34/100g), putem spune cu mâna pe inimă că preţurile uşor peste medie ale "zămurilor" de la Stână sunt pe deplin meritate: nu numai că sunt foarte gustoase dar sunt şi foarte consistente, cu carne "din gros"! 😊
Ciorbă cu pâine şi turtă de casă 😋
Iar dintre mâncărurile gătite, la ultima noastră vizită de documentare am încercat şi apreciat tocăniţa de vită Angus (54 lei/400g) şi pe cea de căprioară (65 lei/350g).
Căprioară cu arpagic şi ciuperci.
Mai tot timpul, ai parte aici şi de muzică populară cântată "la ureche" de un mic taraf (câteodată sunt un pic cam insistenţi în a-ţi capta atenţia). Ospătarii - îmbrăcaţi în port tradiţional - sunt foarte amabili şi îţi fac cu plăcere sugestii. Ca în orice loc de succes, mai există zile şi ore în care trebuie să ai un pic de răbdare pentru a primi un menu şi a face comanda. Nu strică să faci şi o rezervare înainte de ajunge aici!
Drumul de la asfalt până la restaurant este din pământ şi pietriş; atunci când plouă foarte mult sau când este zăpadă şi gheaţă s-ar putea să îţi prindă bine o maşină cu tracţiune integrală.
Documentat la:
30/04/20, ultima actualizare: 24/02/2022
Pe scurt:
Atenţia la detalii este regulă aici. Mâncare bună, la preţuri nici prea mari, dar nici mici.
Categorie:
Restaurante
Recomandat pentru:
Bucătărie locală | Evenimente, Petreceri | Familii cu copii | Grupuri mari | Ingrediente locale | Întâlniri de afaceri | Întâlniri romantice | Ocazii speciale, Aniversări | Program live | Vedere panoramică
Facilităţi persoane cu dizabilităţi | Mâncare la pachet/Take-out | Parcare pentru clienţi | Plata cu card de credit | Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi | Toaletă pentru clienţi