Casele de oaspeţi ale Contelui Kalnoky

Micloşoara (CV) / Pensiuni


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Str. Principală nr 85, (Parcare + Recepţia STONE PUB), Micloşoara, Romania, 525104

Telefon

Despre

Departe de zgomotul lumii, într-un sat cu nume melodios și cu aspect aproape medieval, de loc aproape uitat, cineva, s-a gândit să ofere doritorilor „luxul” de a trăi simplu.
Un moștenitor al vechii familii nobile transilvănene Kálnoky, Contele Tibor Kálnoky a achiziționat câteva proprietăți, ale căror clădiri vechi de prin 1800 și mai-nainte, au fost cu grijă restaurate, pentru a li se păstra aspectul original și farmecul vechi și au fost introduse în circuitul turistic, pentru cei care vor să (re)trăiască viața simplă, de la țară, în natură. Sau, cum ne-au spus cei cu care am vorbit acolo, să arate copiilor „cum arată în realitate o găină”. 🙂 Aici chiar cresc exemplare dintr-o rasă locală foarte rară – Neagra-cu-gât-gol din Transilvania.

Curte de ţară, ca odinioară.
Casele au curți generoase, verzi, cu toate „accesoriile” unor gospodării de la țară – cuib de berze, coteț, găini, pomi bătrâni. La timpul vizitei noastre perele văratice tocmai fuseseră culese și puse la fermentat, pentru viitoarea pălincă – tradiție și autenticitate. Iar într-un colț stătea cuminte și ademenitor un coș de nuiele cu mere de vară. 
Camerele au fost frumos amenajate și decorate cu mobilier şi antichități transilvănene din sec. XVIII-XIX, despre care am aflat că au fost descoperite, recuperate și recondiționate de însăși Contesa Kálnoky sau prin grija sa. Un element distinct care ne-a atras atenția sunt sobele din teracotă, unele dintre ele refăcute după cioburi descoperite la săpături făcute în zonă, și prin metode meșteșugărești tradiționale, de meșteri din regiune, care au păstrat tainele procedeelor.

Mobilă de secol 19, recondiţionată excelent.
Şi ne-a plăcut la nebunie piesa minunat recondiţionată, cu o uşiţă ce "ascunde" perfect o sticlă de apă sau de ... altceva! 😊

"Minibar" sau "seif". Depinde ce pui în el. 😊

Te simți ca și cum ai călători înapoi în timp, în Transilvania secolului 19, dacă uiți că ai ajuns acolo cu mașina și te desprinzi de obișnuința de a folosi telefonul mobil și internetul. Fără radio sau TV, cu cuverturi din lână și podele din lemn. Dar cu accesorii care să nu te rupă totuși complet de confortul vieții moderne (toaletă, duș). Unii dintre cei cazați la momentul vizitei noastre au spus că au fost surprinși de-a dreptul de nivelul de simplitate pe care l-au regăsit aici; poate chiar puțin cam prea simplu și prea rustic pentru sumele plătite (a fost una dintre opinii).
Camera de "zi". Prea simplu? Prea rustic? 🙂
Băuturi și prăjituri tradiționale, cină în crama rustică sau în curte sub copaci. În limita posibilităților, se folosesc produse și ingrediente locale - ouă, lapte, iaurt, brânzeturi, miere – sau din grădinile proprii, iar gemurile și dulcețurile sunt preparate în bucătăria proprie. Mâncărurile sunt servite sub formă de meniu fix și sunt preparate în general simplu, după rețete și metode tradiționale. Pe lângă micul-dejun care este inclus în preţ, poţi achiziţiona şi pachete demipensiune sau all-inclusive - pentru detalii apasă pe linkul din butonul "Rezervări" de mai sus (dacă eşti în aplicaţie) sau click aici.

Terasa din curte. Încântătoare.
"Casele Contelui" este de fapt un mic domeniu, compus din 4 case - două cu câte două camere amplasate cam la 300m de drumul principal şi încă două case cu câte 3 camere care se află în curtea principală, unde se serveşte şi masa pentru toţi oaspeţii Caselor; una din acestea - casa albastră - poate fi închiriată şi integral de către grupuri sau familii cu copii care doresc intimitate - întrebaţi la recepţie de preţ.

A doua curte, din interiorul satului.

În apropierea curţii principale există și Stone Pub – loc de întâlnire și socializare pentru oaspeți, de băut un aperitiv înainte de cină și în același timp recepție la cazare și tot aici și loc de parcat mașina la sosire.

Terasa de la Stone Pub.
Tot aproape, pe strada principală, se găsește și Castelul Kálnoky, al cărui parc și iaz sunt la dispoziția oaspeților.
Dacă ești în căutarea unui turism mai „altfel”, poți alege să-ți petreci un weekend sau o săptămână în una dintre casele de oaspeți ale Contelui. Rustic, simplu, relaxa(n)t. Dar și cu posibilitatea unor activități, cuprinse în pachete all-inclusive sau organizate la solicitare prealabilă, contra cost – ateliere meșteșugărești, tur ghidat în Muzeul Vieții Transilvănene (în Castelul Kálnoky), plimbare cu căruța sau călărit pe ponei pentru copii, vizită la stână, excursii în satele din jur, picnicuri, drumeții.
Una dintre case este folosită când vine aici, de către Prințul Charles al Marii Britanii; deci ai putea spune că ... ați dormit în același pat 🙂 Atât Contele Kálnoky cât și Prințul Charles au făcut demersuri și colaborează în scopul dezvoltării sustenabile a Transilvaniei și a conservării patrimoniului ei cultural și natural. Șederea ta în una dintre aceste reședințe poate contribui la aceste inițiative. 

Ultima actualizare:

  • 11-08-2020

Pe scurt:

  • O întoarcere în timp încântătoare.

Tip structură:

  • Pensiune

Clasificare:

  • ***

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Agroturism, tradiţional | Romantic | Pensiune completă | Demipensiune

Facilităţi:

  • Acces animale de companie | Adaptări persoane cu dizabilităţi | Activităţi recreative | Chicinetă - Cafea, Ceai | Conferinţe şi Evenimente | Free WiFi | Mic-dejun disponibil | Fără mic-dejun | Parcare gratuită | Transfer aeroport

Mic-dejun:

  • Inclus

Cameră single:

  • 80-90 euro

Cameră dublă:

  • 80-90 euro

Tichete de vacanţă:

  • Da

Photo Gallery

Alte sugestii

Honor Villa

Hosteluri / Izvoare (HR) / Pensiuni

Taschler Haus

Sighişoara (MS) / Pensiuni

Pensiunea Kon Tiki

Pensiuni / Sibiu (SB)

Pensiunea Danubio

Coronini (CS) / Pensiuni

Pensiunea Villa Rustica

Sicheviţa (CS) / Pensiuni