Restaurant Muntele Rece
Bran (BV) / Restaurante
Telefon
Despre
Restaurantul Muntele Rece din Predeluț, Bran, este un loc reinventat și ușor atipic pentru zona în care se află.
Reinventat pentru că a trecut printr-o serie de etape succesive de modificări, îmbunătățiri, adaptări, dezvoltări.
Atipic deoarece face parte dintr-un curent nou, axat pe activități concentrate mai bine pe satisfacția clienților și pe oferirea unor produse de calitate înaltă, tinzând spre segmentul fine cuisine; fără însă a fi pretențios sau prea nișat.
Meniul e unul mai degrabă restrâns (calitate, nu cantitate) și este construit pe specificul zonei, adicătelea carnea este la ea acasă, nu lipsesc ciorbele tradiționale, ori gustul de afumătură. S-au mai strecurat și ceva „internaționalisme” - risotto cu parmezan, somon. Și indiferent de origini, că-s din garnița proprie sau de pe oceanele lumii, toate sunt dichisite și aranjate ca pentru întâlnirea cu obrazuri fine. Și pentru că nici obrazul nostru nu-i de ici-colea, ne-am dedulcit și noi cu ce ne-a făcut mai convingător cu ochiul din meniu. 😉
Uvertura – Ciorbă de cartofi cu tarhon 18 lei/350ml; esență de savori ardelenești, tocate mărunt – cartofi, afumătură grasă, legume – acrișoară dar grea; trebuie să-ți placă, ca să-ți placă. Sau poți lua o clasică ciorbă de vită (noi am nimerit-o proaspăt făcută, iar mirosul de leuștean care evada din bucătărie ne-a cucerit). Dacă nu toată lumea de la masă e gurmandă, se poate comanda și porție mică de ciorbă (aceasta e o opțiune binevenită mai ales pentru copii).
Iar pâinea crocantă, cu ulei şi ierburi aromatice... merită să te duci la Muntele Rece și numai pentru ea!
La data primei noastre documentări erau în meniu vreo trei feluri pe bază de pește - fiecare cu alt tip de pește. Noi am optat pentru Fileul de păstrăv în crustă de mălai și Medalionul de somon copt în unt. Foarte frumos au transformat un "banal" păstrăv prăjit, cu mămăligă și mujdei în ceva special - servit cu legume coapte, sos de usturoi cu lime și mix de salată, cu un plating deosebit; și gustos. Iar somonul - copt ușor crocant și puțin condimentat, servit cu legume și risotto, prezentat nu oricum, ci sub forma unui bulgăre învelit în parmezan - creativ și delicios. Totul pregătit și prezentat cu atenție, gusturi complexe și combinații inedite. Și la prețuri decente - 55 lei și porții îndestulătoare.
Iubitorii de paste pot alege între două variante: cu patru feluri de brânză sau cu sos roșu și gujoane de pește. Pe noi ne-a tentat prima variantă și cu plăcută surpindere am constatat că tagliatellele nu erau doar dens scăldate în brânzeturi aromate topite, ci mai aveau pe lângă ele și fâșii fine din carne de vită și un mix de frunze, care echilibrau foarte bine gusturile intense și grele.
Pentru cine caută variante mai lejere, meniul include și două salate. Dintre ele, Salata Chefului a fost, din nou, o surpriză; prin simplitatea ingredientelor - doar fâșii fragede din carne de vită și un mix de frunze (spanac, ruccola, valeriană etc.) dar învăluite într-un sos de vin roșu care le completa perfect.
Dacă nu stai cu ochii pe calorii, merge unsă o porție de Carne la garniță, cu mămăligă și telemea (55 lei, 420g); prin "carne" a se înțelege bucăți delicioase de carne, unele macre, altele împănate și cu nițică grăsime (așa, de gust) și cârnați rotofei, toate ușor afumate. Totul pregătit "in house".
Fă loc și pentru un desert clasic - Clătite brașovene. Rețeta, cu tradiție în zonă, a primit și ea un "twist", o tușă personală. La Muntele Rece, pe lângă chef Florin Ciobanu, colaborează, pentru deserturi, și Cristina Ciobanu, vice-campioană europeană la cofetărie. Deci, clătitele brașovene nu puteau fi... pur și simplu... Au primit lângă ele înghețată, biscuiți făcuți în casă și fructe, plus design.
Uvertura – Ciorbă de cartofi cu tarhon 18 lei/350ml; esență de savori ardelenești, tocate mărunt – cartofi, afumătură grasă, legume – acrișoară dar grea; trebuie să-ți placă, ca să-ți placă. Sau poți lua o clasică ciorbă de vită (noi am nimerit-o proaspăt făcută, iar mirosul de leuștean care evada din bucătărie ne-a cucerit). Dacă nu toată lumea de la masă e gurmandă, se poate comanda și porție mică de ciorbă (aceasta e o opțiune binevenită mai ales pentru copii).
Iar pâinea crocantă, cu ulei şi ierburi aromatice... merită să te duci la Muntele Rece și numai pentru ea!
La data primei noastre documentări erau în meniu vreo trei feluri pe bază de pește - fiecare cu alt tip de pește. Noi am optat pentru Fileul de păstrăv în crustă de mălai și Medalionul de somon copt în unt. Foarte frumos au transformat un "banal" păstrăv prăjit, cu mămăligă și mujdei în ceva special - servit cu legume coapte, sos de usturoi cu lime și mix de salată, cu un plating deosebit; și gustos. Iar somonul - copt ușor crocant și puțin condimentat, servit cu legume și risotto, prezentat nu oricum, ci sub forma unui bulgăre învelit în parmezan - creativ și delicios. Totul pregătit și prezentat cu atenție, gusturi complexe și combinații inedite. Și la prețuri decente - 55 lei și porții îndestulătoare.
Iubitorii de paste pot alege între două variante: cu patru feluri de brânză sau cu sos roșu și gujoane de pește. Pe noi ne-a tentat prima variantă și cu plăcută surpindere am constatat că tagliatellele nu erau doar dens scăldate în brânzeturi aromate topite, ci mai aveau pe lângă ele și fâșii fine din carne de vită și un mix de frunze, care echilibrau foarte bine gusturile intense și grele.
Pentru cine caută variante mai lejere, meniul include și două salate. Dintre ele, Salata Chefului a fost, din nou, o surpriză; prin simplitatea ingredientelor - doar fâșii fragede din carne de vită și un mix de frunze (spanac, ruccola, valeriană etc.) dar învăluite într-un sos de vin roșu care le completa perfect.
Dacă nu stai cu ochii pe calorii, merge unsă o porție de Carne la garniță, cu mămăligă și telemea (55 lei, 420g); prin "carne" a se înțelege bucăți delicioase de carne, unele macre, altele împănate și cu nițică grăsime (așa, de gust) și cârnați rotofei, toate ușor afumate. Totul pregătit "in house".
Fă loc și pentru un desert clasic - Clătite brașovene. Rețeta, cu tradiție în zonă, a primit și ea un "twist", o tușă personală. La Muntele Rece, pe lângă chef Florin Ciobanu, colaborează, pentru deserturi, și Cristina Ciobanu, vice-campioană europeană la cofetărie. Deci, clătitele brașovene nu puteau fi... pur și simplu... Au primit lângă ele înghețată, biscuiți făcuți în casă și fructe, plus design.
Programul de funcționare este zilnic, între 12:00-21:00.
Meniul se schimbă după sezon - vară/iarnă - iunie/octombrie și ne-a plăcut mult că primești apă la masă (dacă nu-ți este adusă de la început, cere). Și au chiar și o bere artizanală făcută în zona Brașovului, care a primit numele restaurantului - Berea Muntele Rece.
În meniu este și o secţiune dedicată copiilor (poți comanda inclusiv ciorba la dimensiuni mai mici) iar afară îi aşteaptă un loc de joacă. Iar pe cei dornici de o siestă, câteva șezlonguri și câțiva beanbag, plus un vechi jilț excelent recondiționat, foarte confortabil. 😍
Ultima actualizare:
- 20/08/2024 (recomandat la 20/03/22)
Pe scurt:
- Un restaurant micuţ dar cu suflet mare.
Categorie:
- Restaurante
Recomandat pentru:
- Evenimente, Petreceri | Familii cu copii | Grupuri mari | Întâlniri de afaceri | Întâlniri romantice | Vedere panoramică
Tip de masă:
- Cină
- Prânz
Bucătărie:
- Internațională
- Românească
Ce poţi mânca aici:
- Carbonara | Cârnaţi | Ciorbe | Îngheţată | Paste | Peşte de apă dulce | Peşte de apă sărată | Porc | Prăjituri, torturi | Preparate cu mămăligă | Raţă | Risotto | Salate | Tagliatelle | Vită
Facilităţi:
- Bar | Mâncare la pachet/Take-out | Parcare pentru clienţi | Loc de joacă pentru copii | Plata cu card de credit | Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi