Moşia Sofiei

Moşia Sofiei

Moieciu (BV) / Cabane&vile self-service


Address

Moieciu de Sus 507134, România

Telefon

Despre

Înconjurată de pădure, într-un cadru natural de care nu vrei să te mai dezlipești, Moșia Sofiei este o proprietate vastă, cu o cabană self service cu patru dormitoare, living încăpător cu bucătărie open space și terasă cu zonă de barbeque.

Pe drum spre Moşie, într-o iarnă superbă 😍

Dar până să ajungi la peisajul încântător și atmosfera primitoare ai de depășit o probă – drumul 🙂 Iar dacă deplasarea se întâmplă iarna, proba va fi cu atât mai dificilă (sau spectaculoasă, depinde cine conduce 😉)... Până la Moieciu de Sus nu-i bai, drumul prin comune e ok, asfaltat, îngust pe alocuri, dar nu pune probleme. Partea palpitantă începe după ce lași în urmă satul, rând pe rând casele și apoi drumul asfaltat și intri pe ceva un pic mai mult decât o potecă, pe care încape doar o mașină, șerpuind printre brazi, pe malul pârâului Moiecel. Dificultatea traseului este eclipsată de frumusețea lui. Totuși, dacă nu ai 4x4, iarna, pe zăpadă, nu te aventura, nu prea ai șanse să ajungi. Însă există soluții – gazdele pun la dispoziție parcare, te preiau cu o mașină adecvată și te duc la destinație; sau îți deschid drumul, dacă ai mașină ok. Dacă mergi singur, urmărește poziționarea de pe hartă; cabana este recent deschisă și nu există deocamdată panouri și indicatoare.

Ilustrată de iarnă! 😍

Odată proba drumului depășită, recompensa e deosebită 😍 Treci peste pârâu, lași pe stânga o construcție în curs și ți se deschide în față o moșie frumoasă, vastă iar în capul unor scări care pot părea ușor intimidante (mai ales dacă ai multe bagaje 😀), te așteaptă cabana - rustică, frumușică foc, cu brâu din piatră, pereți din bârne și balcon din lemn. Și interiorul e în același ton – podele și mobilier din lemn, bârne vizibile, șemineu în living. Atmosferă caldă și primitoare, amenajare de calitate, curățenie. 

Amenajare cu gust şi materiale de calitate. 👌

Scara din lemn (cu lumini ascunse, care seara arată excelent) urcă la cele patru camere, toate aflate la etaj.
Și acolo regăsești aceeași atmosferă caldă, cu paturi lucrate original, integral din lemn masiv, podele acoperite cu mochetă groasă, totul în tonuri de natură – maro, verde, crem , bej, continuând și în interior frumusețea de afară. Cuierul/dulapul este de asemenea din lemn masiv, cu un design unic în fiecare cameră; nu oferă foarte mult spațiu pentru depozitare dar dacă nu ți-ai luat cu tine tot șifonierul de-acasă, te descurci.

Cuier-dulap, în stil minimalist 😊

Camerele sunt încăpătoare (într-una este instalat şi un fotoliu-extensibil care poate fi folosit la nevoie ca pat suplimentar dacă aduci toate cele necesare pentru dormit), curate și destul de bine antifonate. Băile urmează aceeași linie decorativă, cu uși gen hambar, nu sunt foarte mari dar au tot confortul necesar. Doar cosmetice de duș trebuie să-ți aduci, căci nu este decât săpun. Televizoare sunt, dar, având în vedere izolarea cabanei, nu prea funcționează din motive de semnal... Însă zău că noi nu le-am simțit lipsa.

Vedere de la balconul camerelor 😍

Cabana e foarte adecvată pentru a fi închiriată de un grup, pentru a fi ocupate toate camerele; pentru ca timpul petrecut acolo să fie cât mai plăcut – în living la board-games, afară la un gulaș la ceaun, sau la o bulgăreală de pomină iarna (căci aici când ninge, ninge!); iar astea toate ies cel mai bine în gașcă.

Colecţie generoasă de jocuri 😀

Livingul e maaare, deschis, cu bucătărie open-space. Are zonă de zi (cu măsuță și canapele), zonă de luat masa (cu masă mare, să încapă la ea toată trupa), iar în centru un șemineu care ușor poate deveni iarna centrul de atracție al cabanei. E și un televizor pe-acolo, care deși are o diagonală generoasă, riscă să cam fie ignorat... mai ales când ai asemenea privelişte la geamuri.

Vedere din living. 😍

Bucătăria nu e tocmai ca acasă, să te apuci să gătești ospețe, dar are cam tot ce ai putea avea nevoie – de la combină frigorifică, kettler, cuptor cu microunde și mașini de cafea (filtru și capsule), la tot felul de pahare, căni, veselă, oale, tacâmuri și diverse accesorii și chiar decantor de vin, cafea, zahăr, condimente esențiale, prosoape de hârtie. Dacă ai solicitări speciale, discută cu gazdele, să știi exact ce găsești acolo și ce trebuie să aduci. Singurul inconvenient este că plita e instalată afară, în zona de barbeque; ceea ce în sezonul rece e cam inconfortabil... Dar oricum genul de ieșiri pentru care se pretează Moșia Sofiei se învârt în jurul grătarului și al ceaunului pe pirostrii, așa că... aragazul s-ar putea să nu fie foarte folosit (vinul fierbe cam greu când frig afară dar când ești cu prieteni, ce mai contează...).

O bucătărie bine dotată şi utilată.

Tot la parter se află și o baie de serviciu dar și camera tehnică (aşa că, să nu te sperii de zgomotele pe care le mai face din când în când centrala). 
Cabana este foarte bine iluminată dar curentul este produs de un generator, așa că dacă se poate limita consumul, e super! Generatorul e instalat într-o construcție separată dar când funcționează face un pic de zgomot și miroase un pic a combustibil; nimic foarte deranjant, dar bine de știut.

Grătarul te aşteaptă pregătit: trebuie doar aprins! 😊

Zona de barbeque e foarte bine dotată – plită, grătar (reglabil), rotisor, trepied și ceaun, masă de lucru (și de ținut berea cât se face carnea 😉), lemne, chiar și pastile pentru aprins focul. Ia-ți de-acasă cărbunii, carnea, prietenii și voia-bună. Terasa e frumoasă, confortabilă și încăpătoare și abia așteptăm să vedem cum e să stai acolo și într-o seară caldă și târzie de vară 😉

Ce îţi poţi dori mai mult? 😊

La data documentării noastre era aproape de finalizare sauna (clădire separată, lângă zona de barbeque), care când va fi gata va fi probabil una din saunele cu cele mai frumoase priveliști (te ținem la curent).
Per total, este una dintre cabanele self-service cele mai faine din câte am văzut, atât ca amplasare, amenajare, dotări, calitate a materialelor folosite, cât şi ca atenţie acordată detaliilor. Proprietarii au înţeles că detaliile fac diferenţa, de la disponibilitatea arătată oaspeţilor şi până la serviciile & facilităţile oferite din partea casei (enumerăm doar câteva - papuci de stat prin casă, cafea, săniuţe...), totul arată o foarte bună orientare către satisfacţia celor care le calcă pragul. 🤗 
Check-in 16:00, check-out 12:00.

Check-in/Check-out

  • >16:00 / <12:00

Ultima actualizare:

  • 28/04/2023 (recomandat la 20/03/2023)

Pe scurt:

  • Cabană self service amenajată cu gust în care vei găsi toate ingredientele unui sejur încântător în inima naturii.

Tip structură:

  • Cabană/Vilă Self-Service

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri

Facilităţi:

  • Chicinetă - Cafea, Ceai | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Fără mic-dejun | Parcare gratuită | Plată cu card | Barbecue | Bucătărie la dispoziţia turiştilor

Închiriere integrală:

  • 2000 lei/noapte, minimum 2 nopţi

Tichete de vacanţă:

  • Da

Exterior, iarna 2022-2023

Living & bucătărie

Camere

Video

Alte sugestii

View Piatra Craiului

Zărnești (BV) / Cabane&vile self-service

Cabana Craiului

Zărnești (BV) / Cabane&vile self-service

Casa Meșterului

Bran (BV) / Cabane&vile self-service

Cabana Priod Coronini

Cabane&vile self-service / Coronini (CS)

Căsuţa Bunicii

Bran (BV) / Cabane&vile self-service