Râmnicu Vâlcea

Address

Râmnicu Vâlcea, România

„Sunt nume de orașe, în sunetele cărora se ascunde – ca mirosul într’o floare – nu știu ce vrajă de linii și de culori, o atracție și un prestigiu care vin înaintea cunoașterii. Unul din aceste nume de orașe este Râmnicul Vâlcii... Pentru mulți, Râmnicul Vâlcii sună ca o făgăduială de vacanță fericită, în aer răcoros, între coline înverzite și apa vijelioasă a Oltului.”
Așa descria orașul în 1944, Petre Drăgoiescu, în cartea sa intitulată Râmnicul Vâlcii. Nimic mai actual am spune noi, astăzi, la peste 70 ani distanță. 

Deși nu abundă în obiective turistice majore, Râmnicul (sau cum ne place nouă să-i spunem, Râmnicool 😊) are un farmec al său aparte, fiind genul de oraș care îți oferă câte puțin din toate. Amplasarea sa este în primul rând una deosebită, orașul fiind situat la intersecția a două râuri, Olănești și Olt, și la poalele Dealului Capela care oferă o panoramă superbă asupra orașului. 

Atestat documentar la sfârșitul anilor 1300 dar cu un trecut milenar, acest fost oraș domnesc are o istorie bogată; o parte din ea o vei putea descoperi vizitând obiective precum Casa Memorială Anton Pann sau Parcul Zăvoi, locul unde s-a intonat pentru prima dată imnul național. 
Un alt punct de interes este și Muzeul Satului Vâlcean care îți propune o incursiune în trecut dezvăluindu-ți cum arătau odinioară așezările rurale din zonă. Și dacă tot suntem la secțiunea „muzee”, trebuie amintite și Muzeul de Istorie și Muzeul de Artă „Casa Simian”.
Mai poți vizita și Scuarul Revoluției de unde vei putea observa Monumentul Independenței, unul dintre simbolurile acestui oraș, dar și Tribunalul și Judecătoria, două clădiri de patrimoniu deosebite din punct de vedere arhitectural.

Nu trebuie să îți faci griji, în Râmnicu Vâlcea vei găsi destule locuri drăguțe să zăbovești, terase și restaurante cu „papa bun” întâmpinându-te mai la tot pasul. Iar ca vizita să fie completă, mai ai la dispoziție și 2 mall-uri și chiar și un Zoo!

Și dacă timpul este aliatul tău îți mai spunem că pe o rază de 20 km, se regăsesc 4 stațiuni balneo-climaterice, 2 parcuri naționale, o salină, castre romane, mănăstiri și multe altele... Ce zici, nu poposești pe la Râmnicu Vâlcea?

Vezi aici ce merită să vezi în oraşul Râmnicu Vâlcea apoi creează o Listă "De vizitat în Râmnicu Vâlcea" şi salvează în ea atracţiile şi locurile care îţi plac - le vei avea la îndemână când ajungi aici! >> foloseşte butonul SALVEAZĂ din bara de sus a fiecărei pagini!
Atracţii care trebuie văzute în Râmnicu Vâlcea şi împrejurimi

Alte sugestii