Sfântu Gheorghe

Address

Sfântu Gheorghe, România

Sau orașul unde timpul pare că se chinuie să se miște ... am zice noi ...

Localitate veche, atestată documentar în 1332 dar cu dovezi arheologice care duc până în neolitic.
Drum de confluență între Transilvania și Moldova, statut de târg începând cu secolul 15, devastat de invazii (tătară și otomană), reconstruit, industrializat (textile, țigări), electrificat, racordat feroviar, reorganizat administrativ – gata! - municipiul Sfântu Gheorghe, reședința județului Covasna.

Nu pare să aibă multe de spus. Timpul pare să se fi oprit; sau să se miște foarte încet, cu mici zvâcnituri, care însă nu schimbă prea mult ... Prima senzație este să pleci cât mai repede ...
Dacă ai la dispoziție o zi pe un itinerar ce străbate această zonă, ai putea avea totuși surpriza de a descoperi că ți-o poți petrece în mod plăcut în Sepsiszentgyörgy.

Ai putea vizita Muzeul Național al Carpaților Răsăriteni sau/și Muzeul Național Secuiesc, acesta din urmă fiind descris drept „interesant și ... plin de surprize” (1929, Alexandru Tzigara-Samurcaș, inspector general al Muzeelor din România).
Cetatea Sfântu Gheorghe este un obiectiv turistic, ansamblu de monumente istorice, ce trebuie pus pe lista „de văzut” dacă ai ajuns în oraș.
În centru este și un parc frumos, Elisabeta, unde te poți bucura de umbră într-o zi caldă de vară, cu o înghețată sau o vată de zahăr (dacă te apucă dorul de copilărie 🙂 ). Sunt și ceva restaurante, chiar în zona parcului, dacă nu ai chef să te deplasezi prea mult; dar noi ți-am sugera să o faci, pentru că s-ar putea să ai parte de ceva (mult) mai bun.

Iar dacă ai timp, poți da o fugă până la Șugaș Băi – stațiune balneoclimaterică aflată la numai 8 km distanță – fie și doar ca să respiri niște aer curat, să bei o apă minerală direct de la sursă și să te bucuri de natură.
Atracţii care trebuie văzute în Sfântu Gheorghe Unde dormi bine în Sfântu Gheorghe Unde mănânci bine în Sfântu Gheorghe Shopping în Sfântu Gheorghe

Alte sugestii

Constanța
Oradea
Miercurea Ciuc
Sighişoara
Târgu Mureş