Resort Ambient
Cristian (BV) / Conace / Pensiuni
Telefon
Website
Despre
În Cristian (de Brașov). În armonie cu zona. Și ca aspect și ca stare. Și la exterior și la interior.
Dacă nu ar fi semnalizată mai că ai putea rata clădirea care formează partea de la stradă a resortului, atât de bine este integrată în stilul arhitectural săsesc specific Cristianului.
Construit într-o fostă gospodărie, resortul a adus o nouă viață frumoasă unor imobile care nu mai erau chiar la prima tinerețe. De la intrare se poate constata atenția acordată detaliilor și calității. Poarta grea, masivă, din lemn se deschide (cu ajutorul interfonului) spre un spațiu elegant și curat, amenajat simplu și cu gust.
Corpurile de clădiri sunt așezate, în stilul caselor săsești, în jurul curții interioare și există mai multe intrări spre spațiile de cazare.
Construit într-o fostă gospodărie, resortul a adus o nouă viață frumoasă unor imobile care nu mai erau chiar la prima tinerețe. De la intrare se poate constata atenția acordată detaliilor și calității. Poarta grea, masivă, din lemn se deschide (cu ajutorul interfonului) spre un spațiu elegant și curat, amenajat simplu și cu gust.
Corpurile de clădiri sunt așezate, în stilul caselor săsești, în jurul curții interioare și există mai multe intrări spre spațiile de cazare.
Parcarea constă în două zone – una în curtea interioară și una în afară, în fața clădirilor (dar nu ai niciun motiv să bagi mașina în curte, căci exteriorul este supravegheat video iar localitatea este una foarte liniștită).
Încă de la recepție (prima ușă pe partea dreaptă) te întâmpină o atmosferă plăcută și caldă. Holurile sunt un mic muzeu de artă și istorie săsească – ceramică pictată, mobilier vintage, picturi – într-un cadru rustic combinat cu elemente naturale – perdele tradiționale, piatră, bârne din lemn păstrate din vechile construcții, cărămidă.
Camerele sunt frumoase și pline de căldură, și la propriu (iarna) și la figurat; iar vara sigur sunt şi răcoroase (toate au aer condiţionat). Proprietarii au făcut totul pentru a asigura un confort cât mai bun, nu doar prin detalii concrete cum ar fi salteaua sau așternuturile de calitate ori jaluzelele care blochează foarte bine lumina, ci și prin elemente care încălzesc sufletul – culori, forme, materiale (de la mobilier până la perdele). Lenjeria, halatele, papucii, cosmeticele - totul este pe măsura celor 5 margarete din certificatul de clasificare.
Fiecare cameră, deși păstrează stilul general de amenajre, este cumva diferită – o anumită culoare predominantă, piese de mobilier sau detalii arhitecturale unice – un perete placat cu piatră, un scaun încrustat cu sidef. Twin/duble standard, duble executive sau chiar duplex suite, toate sunt frumoase, decorate cu gust, curate și îți dau acea stare de „altceva”, autentic. Majoritatea au balcon, iar cele executive şi duplex îşi merită cu prisosinţă mica diferenţă de preţ! În weekenduri, sărbători și full-sezon (august) tarifele sunt ceva mai mari.
Pentru disponibilitate și tarife actualizate, click aici.
Locul nu este extraordinar de mare, are doar 11 camere duble şi 6 duplexuri. Duplexurile sunt ideale pentru familii cu copii - la parter au un pat matrimonial (sau o canapea/colţar extensibil) şi baie iar la etaj un dormitor şi o baie de serviciu.
Restaurantul este enorm; unul dntre cele mai mari restaurante de pensiune din câte am văzut până acum. Amenajat pe două niveluri, înalt, cu peste 200 de locuri, este denumit Salonul Edelweiss și este accesibil din curtea interioară – adică trebuie să ieși din clădirea în care ești cazat și să mergi în cea a restaurantului. Același stil, din pensiune, se regăsește și în restaurant – bar din piatră și lemn, mobilier din lemn pictat.
Dată fiind mărimea lui şi uşile tip cortină care îl pot împărţi în două, salonul poate fi potrivit nu numai pentru evenimente măricele ci şi pentru conferinţe, team-building-uri etc.
În perioada în care ne-am aflat noi acolo, determinat de restricțiile impuse de criza sanitară, meniul restaurantului era restrâns la mai puține feluri disponibile față de meniul obișnuit dar chiar și așa, s-a încercat acoperirea cât mai multor gusturi culinare – găsești și româneștile coaste de porc sau carnea la garniță dar și feluri mai ... internaționale ca fileul de somon cu sos thai și risotto ori burger cu cartofi wedge.
Noi am testat ambele „tabere” și nu ne-au dezamăgit – somonul făcut corect și sosul thai dulce-acrișor cu baby-creveți s-au combinat foarte bine cu risotto-ul cremos și mica salată proaspătă; iar coastele, fragede, făcute la cuptor, cartofii rustici și sosurile bogate sunt pe pofta oricărui gurmand cunoscător în ale linsului de degete (proprii) 🙂👌
Totul s-a “aşezat” bine pe un aperitiv potrivit zonei şi sezonului - vin şi ţuică fiartă. 😀
Terasa restaurantului este probabil punctul forte vara – mare, încăpătoare și la fel de frumos amenajată ca și restul resortului, aproape de piscină, într-un cadru cu adevărat deosebit – podul de peste piscină, aleea acoperită de plante căţărătoare – totul creează o atmosferă foarte plăcută („ghidul” nostru ne-a dezvăluit că în foișor se oficiază chiar și căsătorii).
În condiții normale mic-dejunul se desfășoară într-un salon separat, dedicat dar în condiții de pandemie totul a fost organizat în restaurantul principal. Și bine și îndestulător organizat, cu o varietate foarte largă de produse și preparate calde și reci, sărate și dulci – salate cu carne sau de legume, brânzeturi de tot felul (chiar și cu mucegai), salamuri și altele asemenea, legume proaspete și gătite, o mulțime de „dulcegării” inclusiv făcute în propria bucătărie (fac și pâine, care e delicioasă), lactate, ceaiuri, cafea … de toate pentru toți; ar trebui să fii un super-cârcotaș să spui că nu-ți convine ceva.
Dacă e să vorbim de un resort, trebuie să fie vorba și despre spații largi, piscină, variante de petrecere a timpului în incintă. Și au de toate. Noi i-am vizitat la început de decembrie, așa că nu ne-am putut bucura de toată oferta de activități în aer liber; dar ne-am propus să revenim și în sezonul cald, pentru o experiență completă, căci totul arăta foarte bine, de la piscina exterioară până la foișorul din grădină.
Accesul la piscină şi în grădină este permis doar oaspeţilor cazaţi în pensiune, gratuit. În grădină am văzut şi o zonă de barbecue/rotisor care cu siguranţă va fi apreciată de cei care aleg Resort Ambient pentru un team-building.
Că tot vorbirăm de conceptul de resort și piscină, Ambient are și spa – piscină interioară (cu jacuzzi încorporat) și saună. În variantă oarecum miniaturală, piscina nefiind una în care un înnotător de performanță ar reuși să obosească sau pe marginea căreia să stai la relaxare pe șezlong dar ok pentru o bălăceală bună iar după, pentru o sesiune de fiert în suc propriu la saună 😀. Piscina este încălzită iar amenajarea este una foarte atractivă (pe noi ne-a dus cu gândul la o termă romană). Condițiile impuse de pandemie, cu rezervare și acces limitat în zona de spa au fost chiar un aspect pozitiv, pentru că dimensiunile sunt ideale pentru puține persoane (mai mult de o familie cu doi copii deja poate fi considerat aglomerație).
Locul este unul prietenos cu copiii și frecventat mult de familii cu pici. Asta poate fi ușor neplăcut uneori, că ... na ... în interior nu sunt spații separate pentru ei și e posibil ca dacă vrei să iei o cină liniștită sau romantică, să te trezești cu puștiulici alergându-ți și/sau țipând în jurul mesei ... Altfel, dacă ești părinte, Resort Ambient e un loc foarte potrivit pentru voi în sezonul de vară – piscina exterioară are și o zonă pentru copii, spațiu de joacă, iarbă pentru alergat până la epuizarea bateriilor.
Adulții își pot consuma caloriile la piscină ori la un ping-pong sau ... pot să le păstreze, la un biliard 😉 toate activităţile sunt incluse în preţul cazării!
Dacă ești mai ... plimbăreț, resortul este un loc bun pentru a-ți stabili cartierul general și a organiza misiuni în teren. Poți cu ușurință, în excursii de o zi, vizita Râșnovul cu cetatea şi parcul cu dinozauri, Făgărașul cu frumoasa cetate, Castelul Bran sau Cetatea Rupea (vezi detalii în secțiunile dedicate din aplicație). Braşovul este şi el la o aruncătură de băţ, poţi merge şi cu autobuzul până acolo. Mai sunt și alte variante de activități pentru care se poate discuta la recepție, pensiunea având diverse colaborări cu prestatori diverși.
Deşi „resort” are o rezonanţă ceva mai ... vastă din punct de vedere al definţiei turistice (unele, mai ales prin străinătate, sunt adevărate mici oraşe, întinse pe hectare întregi) Resort Ambient oferă, doar că la o scară ceva mai mică, suficiente facilităţi şi din punctul nostru de vedere, cele 5 margarete cu care este clasificat sunt pe deplin meritate. În zona Braşov sunt doar câteva pensiuni „decorate” cu atât de multe margarete, iar dintre acestea, 3 sunt parte a grupului Ambient. Bună treabă!
Ultima actualizare:
- 14/01/2024 (recomandat la 1/12/20)
Pe scurt:
- Un resort drăguţ, ca o poveste săsească spusă la gura sobei.
Tip structură:
- Pensiune
- Conac
Clasificare:
- *****
Specific:
- Potrivit pentru familii cu copii | Resort | Romantic | Pensiune completă | Demipensiune
Facilităţi:
- Activităţi sportive & recreative | Aer condiţionat | Bar/Cafenea | Chicinetă - Cafea, Ceai | Concierge | Conferinţe şi Evenimente | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Minibar | Mic-dejun disponibil | Parcare gratuită | Restaurant | Piscină | Papuci şi halate | Plată cu card | Room-service | Spa | Transfer aeroport | Transfer pârtie schi | Wellness | Barbecue | Loc de joaca pentru copii
Mic-dejun:
- Inclus.
Cameră single:
- de la 80 euro
Cameră dublă:
- de la 70/80 euro
Apartament:
- de la 90 euro
Închiriere integrală:
- de la 1300 euro/noapte (17 spaţii cazare + acces la toate facilităţile complexului)
Tichete de vacanţă:
- Da