Rezident Tomis Marina

Rezident Tomis Marina

Apartamente în regim hotelier / Constanța ( CT)


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Marcus Aurelius 4, Constanța 900744, România

Telefon

Despre

Celor de la Rezident Tomis Marina le place să spună despre ei că sunt „casa ta departe de casă”. Nouă ne place și mai mult sloganul lor online – Check in. To a new world. Căci la Rezident Tomis Marina e cu adevărat o altă lume. Da, cu tot confortul (poate chiar mai bine decât acasă ) dar cu siguranță o cu totul altă lume decât acasă. Adică... mâna sus cine are casa amenajată în stil industrial ori cine are covoare din lână și obiecte decorative unicat! Hmm...?
Altă lume și decât ce-am mai văzut prin hoteluri ori alte unități de cazare...

Apartament finisat în stilul industrial.

Recent apărut în peisajul de profil (iulie 2023), Rezident Tomis Marina e un concept inspirat de multele călătorii ale fondatoarei și animat de dorința ca oaspeții să aibă parte de un nivel cât mai ridicat de confort.
Deși zona orașului Constanța în care e amplasată este una ușor neprietenoasă (deși ar trebui să fie, poate, cea mai atractivă), a orașului vechi, cu arhitectură superbă dar cu multe clădiri neîngrijite și cu străzi înguste, odată ce ai intrat în curtea rezidenței, ești, din nou, în altă lume – curată, luminoasă, cu spații generoase. Și cu o priveliște frumoasă spre mare, grație așezării fix pe faleză.
Pont: apartamentul 302 ni s-a părut că are cel mai bun view, atât din living cât și din dormitor 😉

Vedere spre mare și spre portul turistic 😍

Dar până să ajungi în curte va trebui să găsești un loc de parcare... Jos, în portul turistic Tomis, locurile de parcare sunt numeroase (dar nu sunt gratuite și ai multe scări de urcat/coborât); mai există în apropiere câteva parcări publice, tot cu taxă, la distanțe cuprinse între cca 250-500m; sau… lași mașina oriunde găsești un loc, mai mult sau mai puțin „oficial”, important fiind să nu încurci traficul și să nu blochezi căi de acces sau garaje. Pont: nu da crezare „parcangiilor”, nici măcar celor în uniformă de pază (că s-a găsit, evident, și aici, „vad” de business).
Poți însă, dacă nu blochezi accesul în curte, să staționezi temporar la intrarea în curtea rezidenței, să faci check-in, să descarci bagajele și apoi să duci mașina.

Intrarea în curtea rezidenței.

Procedura de rezervare și check-in este complet... automatizată 🙂 Adică plata se face exclusiv online, toată comunicarea se face prin e-mail, apel telefonic sau WhatsApp iar accesul în curte, în clădire și în cameră se face pe bază de coduri; va trebui să le păstrezi, pentru că va trebui să le folosești la fiecare intrare/ieșire.
Apartamentele în regim hotelier nu au o recepție în sensul standard. Există personal administrativ și de serviciu, dar nu pentru a asigura facilități „clasice” de recepție. Totuși, dacă nu ajungi mai târziu de ora 21:00 (în sezon) sau 17:30 (extrasezon), sunt șanse mari să găsești în locație pe cineva din administrație care te poate ajuta cu orice probleme ai putea avea legate de cazare. Oricum, există un departament client-service centralizat care răspunde la orice solicitări telefonic/Whatsapp, iar după ora 21:00, pe un număr special pentru urgențe care îți va fi comunicat cu o zi înainte de check-in.

Holuri finisate în același stil, industrial.

Încă de la intrarea în rezidență noi am fost surprinși de ineditul a tot ceea ce am găsit acolo; de la metoda de check-in la arhitectură, de la amenajare la nivelul de confort asigurat.  
Întreaga clădire are un stil industrial, minimalist; aproape că pare neterminată: dar nu e! S-au folosit materiale speciale, finisaje din ciment crud, modele geometrice. Designul este unul inovator, combinând un stil neglijent studiat (crăpăturile din podele nu sunt niște defecte), cu unul relaxat, în culori naturale, nuanțe de nisip – totul menit să inducă relaxare și să scoată în evidență ceea ce este dincolo de ferestre – natura, marea (cel mai prețios detaliu la apartamentele seaview).
Covoare din lână, piese de mobilier din lemn masiv sau recondiționat, obiecte de artă și decoratiuni unice (multe dintre ele realizate de artiști locali sau aflați la început de drum), materiale de calitate, accente vintage.

Mobilă vintage, recondiționată și integrată excelent în concept. 🤩

Rezidența include 26 de unități de cazare: o cameră dublă (are sală de baie & duș cu un design spectaculos), trei studiouri și apartamente cu două camere – patru ceva mai mici, recomandate pentru 3 persoane iar restul pot primi 4 persoane fără probleme; unele comunică între ele, deci s-ar potrivi foarte bine pentru grupuri sau familii extinse. Doar un apartament are un mic balcon franțuzesc, restul au terase unde se poate lua inclusiv masa iar în câteva se poate sta chiar la plajă pe șezlong. Toate apartmentele au bucătărie open-space, cu toate dotările pentru a te simti măcar ca acasă – dacă vrei să gătești, să speli vasele sau ai nevoie de haine curate – ai frigider, cuptor, cuptor cu microunde, kettle, toaster, espressor cu capsule, masină de spalat vase și detergent, fier si masă de călcat, mașină de spălat rufe și detergent, cosmetice de baie de calitate, prosoape, uscator de par, uscător de rufe. Camera dublă are ca dotări doar espressor, frigider și kettle.

Sală de baie cu duș... operă de amenajare 😍

La sosire te așteaptă ceai, cafea, apă, zahăr, bomboane, iar la cafea te bucuri și de refill dacă e necesar.
Pentru șederi mai lungi de 4 nopți se schimbă prosoapele iar la peste 7 nopți se face o curățenie. 
Toate apartamentele sunt climatizate – au sistem de incălzire/răcire individual, cu termostat pe fiecare cameră.

Dotări, accesorii și facilități de top.

Fiind construită pe faleză, clădirea are o structură aparte, așa că analizează bine spațiile de cazare disponibile – pentru unele apartamente vei coborî sub nivelul intrării, dar vei avea priveliște spre mare; dacă nu ții neapărat la priveliște, poți să alegi un apartament mai mare, cu vedere la o mică grădină.
Deși foarte asemănătoare ca structură, toate apartamentele sunt amenajate și decorate diferit, original, creativ, fiecare spune altă poveste. Există inclusiv un apartament (deluxe, cu terasă uriașă sea-view), cu mobilier zidit, în aceeași notă generală a acceptării frumuseții imperfecțiunii.

Mobilier zidit în stilul wabi-sabi.

Rezident Tomis Marina este deschis tot timpul anului, nu doar în sezonul estival, așa că dacă vrei să vizitezi Constanța când nu e plină-ochi de turiști, poți lua în calclul să-ți „muți reședința” la Tomis Marina – ai acces ușor la obiectivele de interes din orașul vechi (peninsula) iar vara ești și foarte aproape de mare și de plajă.

Amplasare excelentă, pe faleza portului turistic Tomis 😍

Nu există facilități suplimentare pentru mese (în afară de bucătăria apartamentului), dar dacă nu vrei să gătești ai foarte aproape numeroasele terase din portul turistic și din centrul vechi.
La data primei noastre vizite (august 2023), în același spirit al susținerii inițiativelor locale deosebite, exista o colaborare pentru micul dejun cu un mic restaurant vegan – Cămara cu Merinde. Am găsit la intrare pliantele cu oferta lor. Suni cu o zi înainte (restaurantul este micuț și preparatele se fac proaspete, înainte de a fi livrate), comanzi, plătești prin virament iar a doua zi micul dejun te așteaptă cuminte la ușă, la ora stabilită.

Mic-dejun livrat la ușă...

Am găsit experiența unui mic-dejun vegan foarte interesantă și surprinzător de plăcută (atât de plăcută încât am decis să-i documentăm pe îndelete și să le scriem o recomandare) – salată cu falafel și sos tahini, budincă de chia cu iaurt de cocos, banane, cacao și granola, limonadă și un delicios Zmuti (smoothie) Pina Colada, cu ananas, portocale și avocado - mai că te-ai putea obișnui 😊. Totul, de ajuns pentru două persoane, a costat 108 lei.

...și savurat pe terasa cu view! 😍

Tarifele la Rezident Tomis Marina variază în funcție de sezon, apartament, priveliște; se fac frecvent oferte, promoții, discounturi de volum și de extrasezon. Dacă ești fan rezervări pe Booking 😊 click aici.
Orele de check-in/check-out sunt 16 respectiv 10, dar dacă ai nevoie (de exemplu, călătorești cu trenul) poți depozita bagajele până intri în apartamentul rezervat sau până pleci către următoarea destinație. Există și un set de reguli ale casei, foarte de bun simț de altfel, menite să asigure și să păstreze nivelul de calitate a servciilor (le vei primi pe e-mail).

Check-in/Check-out

  • >16:00 / <10:00

Ultima actualizare:

  • 19/06/2024 (documentat la 16/08/2023)

Pe scurt:

  • Cazare în regim self-service ultracentrală, fix pe faleza portului turistic Tomis; nou, amenajare și dotări superioare.

Tip structură:

  • Apartament regim hotelier

Clasificare:

  • ***

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Potrivit pentru business | Romantic

Facilităţi:

  • Adaptări persoane cu dizabilităţi (501, 601, 602) | Aer condiţionat | Chicinetă - Cafea, Ceai | Free WiFi | Frigider în cameră | Lift | Fără mic-dejun | Plată online | Bucătărie cu toate dotările (în apartamente) | Mașină de spălat haine, masă & fier pentru călcat

Cameră dublă:

  • de la 378 lei

Apartament:

  • studio și apartament cu balcony de la 441 lei, ap garden view de la 504 lei, ap sea view de la 567 si ap deluxe de la 630 lei

Tichete de vacanţă:

  • Da

Camere

Alte sugestii