Cabana Priod Coronini

Cabana Priod Coronini

Cabane&vile self-service / Coronini (CS)


Program

Închis
Vezi programul

Address

DC48, Coronini 327160, România

Telefon

Despre

Cuvântul care ne vine în minte când ne gândim la Cabana Priod Coronini este FRUMOS; da, am scris bine, cu majuscule. Pentru că tot ce am întâlnit acolo este exact așa – FRUMOS. De la povestea proprietarilor, la împrejurimi, la amenajarea cabanei, la relația cu oaspeții.
Experiența noastră a fost cam așa:
Am început să urcăm din DN57 pe un drum sinuos, printr-un peisaj care nu părea că promite mare lucru. Însă, pe măsură ce urcam, totul devenea din ce în ce mai frumos – câmpuri, pășuni, păduri.
Din curba în care Google Maps ne spunea că am fi ajuns am urmat drumul pietruit (pentru că nu eram chiar la destinație) şi după ce am trecut de un ultim pâlc de copaci, ni s-a deschis în față o poiană largă iar pe o latură a ei am identificat cabana (poţi lua ca punct de reper antena de comunicaţii).

O cabană ca un cuib de vulturi. 🤩

Pentru mulți „cabană” înseamnă ceva izolat, cu un confort spre minim. La Priod asta e numai pe jumătate valabil – cabana e izolată dar exact cum e mai bine pentru a fi înconjurată de natură și de liniște, fiind totuși destul de ușor accesibilă și aproape de facilitățile localității; iar confortul este demn de al unui hotel de patru stele. Este foarte nouă, a fost deschisă în primăvara 2022 și totul arată foarte bine.


Bun venit la Cabana Priod!

Povestea Cabanei Priod merge dincolo de anul deschiderii ei. Bunicii tinerilor care astăzi dețin cabana erau împreună rândași la oi; și cumva în continuă concurență – cine are oi mai multe și mai mândre. Ioan și Elena, pe-atunci copii, mergeau și ei să-și ajute bunicii la muncă, la sălașul aflat și astăzi în apropiere de cabană. Iar bunicul lui Ioan îi spunea micului băiat: „Fain loc! Dacă ai putea s-o iei pe fata asta...” Căci pe-atunci cam așa se „făceau socotelile” când era vorba de unit destine ale copiilor ori nepoților... Iar fata “aia” era nepoata proprietarilor terenului. Cumva stelele s-au aliniat și cei doi chiar „s-au luat”; iar locurile superbe pe unde au crescut, culegând liliac și căpșune sălbatice au ajuns să fie cunoscute și admirate azi și de turiștii care merg la ei la cabană.

Vedere spre dealul Priod. 😍

Construită pe un pisc de stâncă de pe care poți să admiri unele din cele mai frumoase priveliști asupra Dunării, într-o zonă despre care se crede că era sacră, cabana te cucerește și nu te mai lasă să mai pleci...
Zona de la intrarea în cabană a curții este pavată și amenajată pentru petrecerea timpului liber – balansoar, hamac, grătar.

Terasa de la intrare.

Cabana are parter și mansardă. La parter bucătărie deschisă și un living generos, masă cu scaune, canapea, leagăn, televizor și chiar un mic șemineu electric. Tot jos se află și o baie cu duș (doar săpun, fără cosmetice de baie). La etaj/mansardă două dormitoare primitoare, fiecare cu baie de serviciu (doar cu toaletă și chiuvetă) în care curge doar apă rece.

Dormitoare cu super-view...

Spațiile sunt largi, totul este foarte curat și amenajat cu mult bun gust. Iar dormitoarele de la Priod, cu geamuri mari, sunt camerele cu cea mai spectaculoasă priveliște din câte am văzut până acum pe Clisură.

... în care începi să înţelegi cum e într-un cuib de vulturi 😍

Livingul cu un perete vitrat dă într-o terasă... pe care ai putea să stai la nesfârșit. Imaginea Dunării curgând printre munți, la poale de cetate, este hipnotizantă. 
Un pic mai jos de terasă, este amenajată o zonă unde pot fi instalate uşor mese, scaune și șezlonguri unde poți mânca, bea cafeaua de dimineață sau te poți scălda în soarele începutului de zi.


Dacă ar putea începe toate dimineţile aşa...

Se închiriază în regim self-service și doar la tarif de închiriere integrală, și minimum două nopți. Pentru prețuri actualizate și disponibilitate, click aici.  
La rezervarea directă se solicită un avans de 30-50% returnabil pentru anulare cu minim 20 zile înainte. Ziua de cazare începe la ora 16 și se termină la ora 12. Pot dormi maxim șase persoane – în living există o canapea extensibilă, care poate fi ocupată de două persoane.

Living cu şemineu electric şi canapea extensibilă.

Bucătăria e dotată și utilată cu tot ce trebuie – plită electrică, prăjitor de pâine, espressor cu capsule (în mai multe arome), veselă, tacâmuri, câteva ingrediente de bază (ulei, mălai), inclusiv o gamă variată de condimente. Iar dacă totuși lipsește ceva și nici tu nu ai, gazdele sunt foarte prietenoase și te pot ajuta cu ce ai nevoie. Pentru grătar găsești toate ustensilele necesare, ba chiar și pastile pentru aprins focul; tot ce trebuie să aduci sunt carnea și cărbunii.

Am găsit cam tot ce am avut nevoie.

Ne-a plăcut mult „platoul de bun-venit”, mai ales produsele din gospodăria proprie – brânza, șunculița, jumările. A fost un bun aperitiv pentru cină și o parte din micul dejun din ziua următoare 😊


Welcome-pack 😋

Ai la dispoziție tot felul de salteluțe și covorașe pentru terasă, un fileu de tenis dacă îți găsești energie pentru sport – toată poiana e a ta, iar copiii pot țopăi pe trambulină.
Toate culmile sunt ale tale, poți explora zona, admira natura. Luna mai e plină de flori de liliac.

Perfect de stat până târziu în noapte.

O incursiune interesantă ar fi, dacă prinzi un moment oportun și nu deranjezi, la sălașul familiei, care mai este folosit și astăzi la fel cum o făceau bunicii odinioară, păstrat aproape neschimbat. Cu puţin noroc poţi asista la mulsul oilor sau chiar poţi ajuta dând oile la strungă!


Sălaş de vară construit în tehnica veche tradiţională.

Cum ești în mijlocul naturii, să nu te mire dacă vei avea ceva oaspeți... mai nepoftiți. Nouă ne-a făcut o vizită pe terasă o frumusețe de șopârlă, care, deși destul de prudentă față de noi, s-a bucurat și ea fără prea multă sfială de soarele care încălzea atmosfera. Dacă ai grijă să nu lași livingul deschis, e ok; poate mai scapă vreo muscă sau vreun păianjen dar natură fără ele nu se poate.


"Eu, guşter de Banat. Tu, de unde eşti?" 😀

Noi am plecat de la Cabana Priod cu mult frumos în suflet.
Confortul, liniștea, localizarea, gazdele, atmosfera, designul, amenajarea ne-au încântat. Imaginea Dunării cu cetatea Golubac, asfințitul roșu peste insula Ostrov, zborul unui vultur deasupra stâncilor sunt senzații care vor rămâne bine întipărite în memorie.

Asfinţit de la Priod 😍

L.E: Începând cu Aprilie 2023 este pus la dispoziția oaspeților și un ciubăr încălzit cu hidromasaj și luminoterapie, la un cost de 150 lei/zi. Amplasat pe terasa dinspre Dunăre, view-ul „made in Priod” este inclus! 😍

Ce poate fi mai frumos decât să stai în jacuzzi, sub clar de lună? 😍

Ultima actualizare:

  • 01/07/2024 (recomandată la12/05/22)

Pe scurt:

  • Cazare cu super-view şi servicii excelente căreia se aplică perfect dictonul "omul sfinţeşte locul"!

Tip structură:

  • Cabană/Vilă Self-Service

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Potrivit pentru business | Romantic

Facilităţi:

  • Acces persoane cu dizabilităţi | Chicinetă - Cafea, Ceai | Free WiFi | Fără mic-dejun | Parcare gratuită | Barbecue | Bucătărie la dispoziţia turiştilor

Închiriere integrală:

  • 600 lei/noapte, minimum 2 nopți

Video

Alte sugestii

Cabana A Sziget

Cabane&vile self-service / Izvoare (HR)

View Piatra Craiului

Zărnești (BV) / Cabane&vile self-service

Cabana Craiului

Zărnești (BV) / Cabane&vile self-service

Casa Meșterului

Bran (BV) / Cabane&vile self-service

Moşia Sofiei

Moieciu (BV) / Cabane&vile self-service