Hotel Fenyő Conference & SPA

Hotel Fenyő Conference & SPA

Hoteluri / Miercurea Ciuc (HR)


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Nicolae Bălcescu 11, Miercurea Ciuc 530132, România

Telefon

Despre

Hotelul Fenyő Conference & SPA din Miercurea Ciuc este unul din locurile acelea unde găsești de toate – cazare confortabilă, restaurant de calitate, servicii SPA excelente. De repetat oricând 🙂

Recepţie primitoare, cu imagini din vechiul Ciuc.

Construit în 1971 și deținut în prezent în proprietate privată, Hotelul Fenyő a trecut începând cu 2001 printr-un proces de renovare intens, urmat de mai multe etape de modernizare și extindere – camerele, restaurantul, centrul SPA, centrul de conferințe au fost reamenajate, mărite, adăugate, extinse, îmbunătățite.

Mozaicul de pe holuri, parte din istoria hotelului.

Camerele sunt în număr de 100, dintre care 10 au fost modernizate în 2019 (în proces imediat de modernizare mai sunt incluse încă 14) restul fiind la nivelul de confort din 2001. În superioare mobilierul este de mai bună calitate, au în plus o mică terasă cu fotolii și cu vedere spre muntii Harghitei; sunt asemenea camere la fiecare etaj. Vei regăsi în ofertă sub denumirea de „camere superioare” camerele modernizate și drept „camere standard” pe cele nemodernizate.

Vedere din camerele Superioare. 😍

Din ce am constatat în vizita noastră de documentare, serviciile oferite de Hotel Fenyő Conference & SPA sunt, în ansamblu, mai sus de cele 3 stele la care este clasificat (angajament declarat încă de la intrare pe logo-ul cu trei stele pline și o a patra doar conturată).

Cel mai mare hotel din Miercurea Ciuc.

SPA-ul și restaurantul sunt ca ofertă și nivel de calitate și confort superioare camerelor nemodernizate dar ni s-a spus că se fac pași constant pentru creșterea nivelului de confort în toate camerele (deja 85% din spațiile de cazare au saltele noi). Camerele sunt primitoare, paturile sunt încăpătoare, salteaua foarte confortabilă, lenjeria de bună calitate.

Saltele sunt de foarte bună calitate chiar şi în camerele Standard.

Încălzirea se face în sistem centralizat, deci nu vei avea control asupra temperaturii din cameră decât cel mult prin intermediul robinetului de la calorifer.
Aer condiționat este disponibil doar în restaurant, dar Miercurea Ciuc e renumit pentru temperaturile cele mai scăzute din țară, așa că...

Măsuţă care poate fi folosită pentru lucru/office.

În unele camere este permis accesul cu animale de companie, pentru un tarif ce reprezintă 25% din prețul fără mic dejun al camerei. Atenție, chiar dacă poți să mergi cu amicul blănos la hotel, nu-l vei putea lua cu tine și în restaurant sau la SPA!
Familiile cu mai mai mulţi copii pot solicita două camere duble interconectate, care comunică printr-o uşă interioară; fiecare cameră are baie proprie. 
Există și posibilitatea de adăugare, la cerere, (doar) în camerele standard a unui pat suplimentar. Apartamentele şi suitele pentru familie au două băi, una de serviciu şi una cu cadă şi bideu; suita de lux are o cadă cu hidromasaj îmbrăcată în mozaic.

Apartamente de 4 stele.

Micul dejun se servește între orele 7-10 și este unul bufet continental, relativ standard, superior nivelului de clasificare de trei stele (prin comparație cu alte unități de cazare din aceeași categorie); fără specialități deosebite dar variat, îndestulător – brânzeturi de multe feluri, am găsit chiar și salată orientală, de vinete și zacuscă, salamuri, șunculițe și chiar și jumări, preparate calde – omletă, cârnați, legume proaspete și chiar și murate, diverse tipuri de pâine, iaurturi simple și cu fructe, compot, sucuri, ceaiuri, gemuri și chiar și cremă de ciocolată, cereale, patiserie, cafea (espressor automat cu autoservire).

Mic-dejun cu produse de calitate.

Restaurantul Hotelului Fenyő este clar peste cele 3 stele din clasificare. Renovat și extins și el, se prezintă cu un meniu care combină bucătăriile secuiască și internațională și cuprinde și produse gen bistro (gândite inițial exclusiv pentru vară și terasă, s-au bucurat de așa mare succes încât au fost incluse și în oferta restaurantului). Ne-au plăcut diversitatea, creativitatea, atenția la detalii. Este deschis până la ora 22 (ultima comandă la 20:30), în sezon până la 23:00, inclusiv pentru clienții din afara hotelului. Pentru mai multe detalii despre restaurant caută pe site / app Unde Mergem 🔍Fenyo.

Zona de "bistro" din restaurant...

Este posibilă și cazarea în regim demipensiune, caz în care meniul disponibil în restaurant va fi a la carte dar unul mai restrâns (pentru grupuri mai mari de 40 de persoane, masa e bufet).

...şi cea de bar.

Așa cum reiese și din denumire, Hotel Fenyő Conference & SPA, are și un SPA. Mare (vreo 850mp), frumos, cu de toate – piscină, piscină pentru copii, jacuzzi, ciubere, saune (uscată, infra, umedă), cameră de sare, masaje corporale și cosmetice; ai și fulgi de gheață, dacă îți plac senzațiile tari după ce ieși de la saună 😀 Zonă vastă de relaxare, într-o atmosferă plăcută, cu șezlonguri din lemn, foarte confortabile, insulă de verde...

Insula verde vie din SPA. 😍

Accesul la SPA nu e inclus in tariful de cazare; prețul porneşte de la 9 euro pentru trei ore, în care te poți delecta cu oricare dintre spațiile puse la dispoziție. Unii dintre clienţii hotelului s-au plâns de faptul că intrarea la SPA nu este inclusă în preţ dar pentru cei aflaţi în tranzit sau veniţi cu business în zonă ăsta este un lucru bun, mulţi dintre ei neavând timp de el. E simplu: vrei la SPA -plăteşti, nu vrei - nu plăteşti degeaba! 

Jacuzzi şi piscină.

Halat si papuci pentru SPA găsești în cameră, dar numai dacă mentionezi la rezervare că vrei să mergi la SPA (da, sunt și persoane care nu merg!); altfel, dacă te decizi după ce ajungi la hotel, le vei ridica de la recepția SPA-ului. La fel, vei primi la cazare și cartelă și brățară pentru acces. Cartela o vei folosi pentru a primi prosop la SPA, când îl returnezi primești înapoi cartela iar pe aceasta o vei returna la check-out (este un mod elegant de a controla fluxul de prosoape); brăţara îţi va folosi doar pentru acces dar se lucrează la un sistem de plată cu ajutorul lor pentru achiziţionarea de produse în barul SPA. Pentru mai multe detalii despre spa caută pe site / app Unde Mergem 🔍Fenyo SPA.

"Kitul" de SPA.

La SPA au acces și persoanele necazate în hotel, așa că ar fi ideal să anunți la rezervare sau la sosire că dorești să mergi; cu toate că se acordă prioritate clienților din hotel, e mai bine să nu se producă aglomerare. Valabil și pentru masaje; uneori poate fi cerere destul de mare (noi nu am rezervat din timp și nu am reușit să găsim disponibilitate în intervalul de timp petrecut în hotel).

Sălile de masaj sunt foarte solicitate.

Traseul până la SPA e un pic mai lung și necesită utilizarea cel puțin a unui lift (dacă ești cazat la etajele mai de sus); practic, se coboară cu liftul principal al hotelului până la etajul 1, se parcurg câțiva metri pe un culoar, apoi se mai ia un lift, care coboară până la SPA. Nu-i foarte complicat, dar, având în vedere ca zona a fost construită ulterior, e normal. 
A! Și puțină răbdare cu liftul hotelului; în anumite momente se mișcă un pic mai încet decât ai putea fi obișnuit – nu am înțeles de ce, dar la oprire, timpul până la deschiderea ușilor e neobișnuit de lung...

SPA-ul are buton dedicat în lift.

Hotelul este ofertant și pentru turismul de business și evenimente, cu servicii bune pentru conferințe, recepții, întâlniri corporate etc. Sunt disponibile șapte formate de săli care, printr-un sistem de pereţi modular foarte ingenios, pot avea capacități de la 50 la 350 de persoane.Tehnologia pentru conferințe este modernă, în ton cu cerințele momentului.

Şinele din tavan ale pereţilor modulari.

În zilele de sâmbătă au deseori loc evenimente, așa că informează-te despre asta, căci, în ciuda eforturilor făcute de administrația hotelului, de a antifona suplimentar zonele noi sau renovate, de a caza doar etajele superioare etc., zgomotul urcă și spre etaje (în special et.1) și poate fi deranjant. În principiu recepția informează la rezervare în legătură cu acest lucru, dar în caz că ei omit, asigură-te tu.

Săli pentru evenimente multifuncţionale.

Hotelul are parcare proprie, care este gratuită (deocamdată). Dacă nu găsești loc acolo, exact în fața hotelului este o parcare publică, și ea tot gratuită (tot deocamdată; am înțeles că autoritățile locale intenționează să schimbe asta, la fel ca în mai toate orașele).

Parcarea din spatele hotelului...

Recepția este deschisă non-stop. Check-in-ul se face, în principiu, la ora 14 iar check-out-ul la ora 12. 
Politica de tarife este foarte flexibilă, în funcţie de perioade, sezon, număr de persoane... atât de flexibilă încât dacă nu vrei să te cazezi la tariful afişat la recepţie (80 euro/cameră dublă) va trebui să suni sau să trimiţi un email ca să afli preţul, mult mai mic decât cel de la recepţie. Sau click aici.

...dar poţi parca şi pe strada din faţă.

Deci, dacă vrei să vizitezi Miercurea Ciuc ori regiunea, Hotelul Fenyő este cu siguranță de luat în calcul. Este așezat chiar în centrul orașului, la mică distanță de obiectivele turistice (cetatea Mikó și Muzeul Secuiesc al Ciucului, zona istorică), exact vizavi de un frumos parc (în care îți poți face alergarea de dimineață sau plimbarea de seară); iar județul are destule obiective ce pot fi accesate din Miercurea Ciuc.

View de la terasa etajului 7. 😍

Ultima actualizare:

  • 22/06/2023 (recomandat la 31/01/22)

Pe scurt:

  • Hotel cu SPA şi restaurant, vis-a-vis de parcul central al oraşului.

Tip structură:

  • Hotel

Clasificare:

  • ***

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Potrivit pentru business | Posibilitate demipensiune

Facilităţi:

  • Acces animale de companie (contracost) | Adaptări persoane cu dizabilităţi | Concierge | Conferinţe şi Evenimente | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Minibar în cameră | Lift | Mic-dejun disponibil | Parcare gratuită | Restaurant | Piscină | Papuci şi halate | Plată cu card | Room-service | Spa | Seif în cameră

Mic-dejun:

  • Inclus în preţul cazării.

Tichete de vacanţă:

  • Da

Photo Gallery

Alte sugestii

Hotel Gonduzo

Hoteluri / Odorheiu Secuiesc (HR)

Hotel Victoria Resort

Mamaia (CT) / Hoteluri

Ibis Bucharest Politehnica

București / Hoteluri

Pirates Resort (Bicaz)

Mamaia (CT) / Hoteluri

IAKI Conference & Spa Hotel

Mamaia (CT) / Hoteluri