Zen Eco Villa

Zen Eco Villa

Pensiuni / Sfântu Gheorghe (TL)


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada XII nr. 2, Sfântu Gheorghe 827195, România

Telefon

Despre

ZEN este singura stare de spirit de avut în vacanță. Iar la Zen Eco Villa, din Sfântu Gheorghe de Tulcea, ai ceva șanse să-ți găsești ZEN-ul 😉
O găsești repede după ce debarci (știi că Sf. Gheorghe nu se poate ajunge decât cu barca, da?), mai ales dacă vii cu nava pasager care vine de la Tulcea (cam 150 m); dar nici din portul turistic nu ai cu mult mai mult de mers (cam 550 m). La rezervare vei primi un e-mail cu detalii „tehnice” despre traseu, parcare pentru mașină, transfer etc.
Pensiunea te așteaptă cumințică, în curtea primitoare, amenajată pentru relaxare desăvârșită – scaune confortabile, foișor, șezlonguri, hamace, iarbă, copaci, flori...

Prima impresie... zen! 😊

Și la interior atmosfera este aceeași, de la restaurant până în camere – culori pastelate, calde, decorațiuni tematice, în tonuri și materiale naturale. Amenajarea este una fără pretenții, la nivelul celor 3 margarete ale clasificării, dar plăcută și destul de confortabilă.
Vila are 14 camere, cu multe variante de cazare – single, duble, triple, family (4 persoane, într-un pat dublu și două twin), family superioară și un apartament. Dotările variază în funcție de dimensiunile camerei (camerele mai mari sunt mai confortabile și mai bine mobilate) – minim un frigider, un dulap; camerele mai mari mai au ba o comodă, ba un fotoliu. Televizorul e mititel, dar e; în plus, nu mergi în Deltă să stai la televizor…
Toate camerele au AC.

Hol etaj 1.

Băile au inclusiv bideu, uscător de păr și suport pentru uscat rufe/prosoape, însă dușurile își cam arată vârsta și lipsește ceva spațiu pentru pus diversele chestii de folosit în baie (în afară de, eventual, o mică poliță la oglindă). Instalația sanitară fiind deservită de o fosă, uneori se mai simte un miros neplăcut dar situația se remediază. 
Sunt asigurate prosoape, săpun, gel de duș.
Pensiunea are internet, dar merge cel mai bine jos, în restaurant.

Dotări decente pentru 3 margarete.

În full-sezon (iulie-septembrie) sunt oferite standard pachetele cu demipensiune (75 lei/pers./zi) și pensiune completă (140 lei/pers./zi), cu minimum 5 nopți de cazare; în restul perioadelor este posibilă și cazarea doar cu mic-dejun, și pot fi rezervate pachete de minimum 3 nopți. Copiii sub 4 ani au gratuitate pentru masă, transfer și cazare in pat existent (cu condiția a 2 adulți plătitori/ DBL, respectiv 3 /TRP);  copii între 4 – 12 ani reducere 50% din tariful de masa și cazare in pat existent (cu conditia a 2 adulți plătitori/ DBL, respectiv 3 /TRP); copii peste 12 ani – tarifare adult.
Noi, pentru perioada Paștelui am avut pensiune completă și a fost ok; ne-a scutit de umblat după alte locuri de mâncat (mai ales că nici oferta nu e tocmai generoasă în zonă) iar meniul a fost în regulă.

Bufet de Paște.

Mic-dejunul este unul standard, pe nivelul clasificării – brânză, două-trei tipuri de mezeluri, legume, ouă (fierte/ochiuri/omletă – dacă nu le găsești la bufet, întreabă și ți se vor aduce), uneori un preparat de pește, iaurt, cereale, lapte, unt, dulceață, un deșert; cafeaua – de la bar (e inclusă în preț dacă nu vrei ceva special/cappucino).

Bufet mic-dejun.

Prânzul și cina se bazează, evident, pe pește; deci fii pregătit! 🙂 Dacă nu ești mâncător de pește... în principiu nu te orienta spre Deltă... dar, oricum, există și ceva alternative (eventual specifică din timp) Meniul zilei este anunțat dimineața și tot atunci vine de obicei și materia primă proaspătă.

Din baltă... direct în bucătărie...

Pe noi ne-a încântat ideea câtorva zile „pescărești”. Așa că ne-am bucurat de Borșul gustos de pește, cu multe legume și leuștean verde, servit cu un delicios mujdei cremos (tipicul deltaic cere să mănânci întâi peștele cu mujdei și apoi zeama, dar e bun oricum); Peștele prăjit crocant, cu „pijama” aurie de mălai și invitabilul mujdei (bun de poți să-l manânci doar pe el cu mămăligă); icrele, scrumbia sărată-marinată sau hamsiile prăjite servite ca aperitiv; Crapul la cuptor (pregătit cu evidentă experiență practică, despicat pe spate), cu cartofi copți; Storceagul lejer; Scrumbia magnifică de Dunăre, la grătar; Plachia; deserturile de casă – prăjitură cu vișine, prăjitură cu mălai, clătite cu dulceață de coacăze.

...și în farfurie! 😋

Totuși... oricât ne-ar plăcea peștele, recunoaștem că a picat bine Paștele, cu ale lui mâncăruri specifice, care nu au lipsit de la Zen Eco Villa și au fost și ele la fel de bune – Drob de miel (cu care am fost de altfel așteptați și la întoarcerea de la slujba de Înviere, alături de ouă roșii și cozonac), Borș de miel cu multă verdeață și niște ardei iuți murați memorabili 🙂, Sarmale, Friptură de miel la cuptor.

Borș de miel.

Doamna bucătăreasă nu are stele Michelin, este o localnică, dar se achită cu brio de misiunea ei, făcând din mâncare vedeta pensiunii!
Să nu uităm că suntem la un capăt de lume, cu turism sezonier, unde oamenii și produsele de orice fel ajung foarte greu și/sau cu costuri mari. 
Servirea la Zen Eco Villa este lăudabil executată de doi tineri fără pregătire în domeniu dar plini de strădanie și bunăvoință, care vorbesc frumos și își dau silința să fie atenți.

Icre și scrumbie marinată, home-made 😋

În colaborare cu parteneri locali gazdele organizează excursii în Deltă: pot fi incluse în diversele pachete oferite sau achiziționate extra. Pensiunea funcționează pe durata sezonului cald, din a doua jumătate a lunii Aprilie până în prima jumătate a lui Octombrie. Tarifele prezentate sunt cu titlu informativ, pe cele complete le poți vedea în prima fotografie din galerie. Dacă vrei să vezi și oferta de pe Booking, click aici.

Check-in/Check-out

 • >16:00-22>00 / <10:00

Ultima actualizare:

 • Documentat la 06/05/2024

Pe scurt:

 • Acces facil (odată ajuns în Sfântu Gheorghe 😊), atmosferă relaxată, oameni primitori, mâncare bună pe bază de pește, posibilitate pensiune completă.

Tip structură:

 • Pensiune

Clasificare:

 • ***

Specific:

 • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Pensiune completă | Demipensiune

Facilităţi:

 • Acces animale de companie | Aer condiţionat | Bar/Cafenea | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Frigider în cameră | Mic-dejun disponibil | Restaurant | Plată cu card

Mic-dejun:

 • inclus.

Cameră single:

 • 235-385 lei

Cameră dublă:

 • 295-465 lei

Apartament:

 • 395-715 lei

Tichete de vacanţă:

 • Da

Alte sugestii

Honor Villa

Hosteluri / Izvoare (HR) / Pensiuni

Taschler Haus

Sighişoara (MS) / Pensiuni

Pensiunea Kon Tiki

Pensiuni / Sibiu (SB)

Pensiunea Danubio

Coronini (CS) / Pensiuni

Pensiunea Villa Rustica

Sicheviţa (CS) / Pensiuni