Fântâna lui Botorog - Cabana Curmătura - Prăpăstiile Zărneştilor

Trasee turistice zona Zărneşti


Despre

Traseu "bandă galbenă" | Durata aprox. 3h | Distanţă aprox. 10 km | Grad de dificultate: uşor/mediu

Este o plimbare uşoară pe versantul sud-estic al masivului Piatra Craiului care te va duce prin poieni frumoase, pe lângă stâne alpine de vaci şi de oi, până la Cabana Curmătura (unde poţi mânca şi poţi face o siestă plăcută în poiana din faţa ei sau poţi chiar petrece o noapte - campare sau cabană) iar pe final, pe minunatele Prăpăstii ale Zărneştilor.
Punctul de plecare al traseului marcat "bandă galbenă" este Fântâna lui Botorog - până aici se poate ajunge cu maşina, fie din Zărneşti fie din satul Măgura.

Fântâna lui Botorog.

Pentru că vei intra în Parcul Național Piatra Craiului, din luna mai până în luna octombrie este necesară achiziționarea unui bilet acces în valoare de 5 lei/persoană (valabil 7 zile). Acesta poate fi achiziţionat de la unul dintre tonomatele amplasate în Zărneşti, de la rangerii care patrulează în zonă sau online/SMS (detalii https://www.pcrai.ro/bilete).

Atenţie: traseele generate de aplicaţie pot să difere de cele reale din teren. Urmăreşte întotdeauna marcajul corespunzător al traseului de pe teren!

Puncte din rută