Căsuţele Bunicilor

Camere de închiriat / Eibenthal (MH)


Address

Str. Principală nr. 30-32 Eibenthal, România

Telefon

Despre

La fel ca în multe alte sate din România, şi în Eibenthal vei găsi servicii de cazare în case vechi, renovate cât să poată primi oaspeți. Cei trei tineri din familia Pospişil care au readus la viaţă acest vechi sat cehesc deţin, deocamdată, trei case cu curte, ideale pentru familii cu copii și cățel  🙂; dintre ele noi recomandăm doar două care au condiţii cât de cât bune, cu baie, duş şi frigider. 

Struguri cu autoservire 😊

Prima (numită U Dědy/La Bunicu) are două camere (fiecare cu 3 paturi) între care se află un fel de living cu o canapea şi sobă-şemineu numai bună în serile  friguroase.

Când ai pus ultima oară lemne în sobă? 🙂

Cealaltă (U Medvěda/La Urs) are o singură cameră (cu 5 paturi) dar cu bucătărie dotată cu strictul necesar, inclusiv chiuvetă şi plită electrică. Are dezavantajul (sau avantajul - depinde de care parte a distracţiei de afli 😉) că este amplasată în aceeaşi curte cu un pub (specific cehesc, bineînţeles 😀) care funcţionează pe toată durata verii, până seara târziu.

Bucătăria din casa cu o cameră.

Cel mai bine ar fi să mergi în sezonul cald, căci variantele disponibile pentru încălzire nu asigură confortul cu care, poate, ești obișnuit acasă. Sunt casele bunicilor sau străbunicilor noștri, pereți negletuiți, var neregulat, cu decorații tradiționale, făcute cu rola. Fără wi-fi, fără televizor; însă cu frigider.

Curtea bunicilor... toată la dispoziţia ta! 😍

Tariful de cazare este 70 lei/persoană, cu mic dejun. Este posibilă și cazarea fără mic dejun; costă 50 lei dar sugestia noastră este să iei cu mic dejun (pentru că este foarte bun și foarte bogat); restaurantul se află la aprox. 250m.

Mic-dejun "à la Eibenthal" 😋

Turiștii care se cazeaza pe perioade mai lungi se pot bucura și de tratament aparte în restaurantul Eibenthal (unde oricum e musai să ajungi măcar o dată - citeşte şi recomandarea dedicată) – li se pot găti și feluri de mâncare speciale (care nu sunt în meniul restaurantului) – vânat (căprior), iepure (de casă).

Delicatesă: pulpă de iepure la cuptor. 😋

Micul dejun constă în elementele „clasice” - cârnați, slănină, jumări, brânză, legume de sezon, gemul casei (de măceșe), unt, la care se pot adăuga clătite dospite, langoși, frigănele cu brânză, ouă, mereu ceva gătit, altceva în fiecare zi; ceai, cafea.
Nu se servește mai devreme de ora 9. Asta da relaxare! 🙂 Excepțiile sunt rare (checkout foarte devreme din motive de program de călătorie) că... cine se trezește în concediu la ora 6?!

Frigănele cu brânză.

La momentul vizitei noastre erau în curs de finalizare și alte spații pentru cazare – în două case cu câte trei camere (dintre casele vechi din sat, ce urma a fi renovate).
Dacă te cazezi la Eibenthal nu vei duce lipsă de activități - se organizează excursii, contra cost, cu ghid însoțitor, în împrejurimi sau chiar în regiuni adiacente (și chiar dacă nu vrei ghid, vei primi recomandări și indicații). Pe dealurile din jurul satului peisajul este vast, leagă o zare de alta. Poți merge în zona satului la Steaguri, la Releu, la Colibe, la vechile mine iar în regiune la peștera Ponicova, Muntele Ciucarul (Mic/Mare), ori la vârful Trescovăț - vezi secţiunea "Ce merită să vezi" din aplicaţie. În funcţie de lungimea traseului ghidul costă 80-120 lei/zi (indiferent de numărul de persoane).

Răsărit se soare văzut de la Releu. 😍

Poți închiria biciclete de teren pentru 40 lei/h – cu cască și echipament pentru intervenții/reparații, plus instructaj de utilizare și listă de prețuri pentru daune 🙂; dacă închiriezi pentru o zi prețul este 50 lei la care se adaugă o garanție, care ți se rambursează la predarea bicicletei (100 euro).

Biciclete de teren...

Dacă nu-ți place bicicleala, există pentru închiriat și trotinete de teren.

... şi trotinete, foarte distractive!

Dacă te nimerești în sat în momentele potrivite, poți participa ori asista la nedei, la balul dinaintea postului Paștelui, ori la balul de Crăciun, toate organizate de tinerii din sat. 
Hramul bisericii este ziua Sfântului Ioan Nepomuc (16 Mai) dar nedeia (sărbătoarea) satului se organizează în duminica cea mai apropiată (înainte sau după) zilei de 16 Octombrie (Sfinţii Havel, Hedvika şi Marketa), când se celebrează ziua în care a fost sfinţită biserica.
De nedeie se face liturghie mare la biserică, oamenii din sat își invită prietenii plecați prin alte locuri, se face un prânz acasă cu familia și prietenii iar seara un bal la care participă toată lumea. Poate fi un element de atracție turistică.

Documentat la:

  • 25/10/2021

Pe scurt:

  • Cazare în case vechi recondiţionate, cu baie şi curte.

Tip structură:

  • Camere de închiriat

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Agroturism, tradiţional

Facilităţi:

  • Acces animale de companie | Activităţi sportive & recreative | Frigider | Mic-dejun disponibil | Fără mic-dejun | Parcare gratuită | Restaurant | Plată cu card

Mic-dejun:

  • inclus, 20 lei/pers.

Cameră single:

  • 70 lei/persoană

Cameră dublă:

  • 140 lei

Photo Gallery

Alte sugestii

La Berărie

Camere de închiriat / Eibenthal (MH)

Spa Clisura Dunării

Camere de închiriat / Eşelniţa (MH)