Pensiunea Amadé este mai mult decât o simplă cazare în judeţul Harghita... după prima noastră vizită de documentare aici am plecat cu gândul să revenim cât mai curând. Şi asta pentru că am găsit ceea ce caută orice călător dornic de popas: camere curate amenajate într-un stil tradiţional secuiesc reinterpretat modern; restaurant cu mâncare bună (şi multă) gătită după reţete din întreaga Transilvanie (dar cu influenţe puternice de tradiţional secuiesc), adaptate la sezon (noi am prins meniul de iarnă încă, şi a fost uau); nu în ultimul rând, servicii foarte bune - de la recepţie până la cei din bar şi restaurant, am interacţionat foarte bine cu toţi oamenii, iar eventualele cuvinte „lipsă” din vocabular erau suplinite cu succes de zâmbete. Chiar ne-am simţit ca acasă la o familie (mai mare 😀) din secuime! 👌
Lobby circular deschis. Interesant.
Pensiunea are 15 camere (8 standard, 3 confort şi 4 apartamente, cu paturi matrimoniale şi twin), cu o capacitate de 38 persoane. Mobilierul foarte frumos pictat cu motive tradiţionale îşi arată prin unele locuri vârsta de aprox. 15 ani dar este bine întreţinut, cu un mare plus pentru saltelele de pe paturi; în puţine locuri am dormit mai bine ca aici. Iar dacă s-ar lucra un pic la antifonarea uşilor, totul ar fi perfect "pe partea de dormit”!
Camera standard, cea mai mică.
Un posibil inconvenient este că în spatele pensiunii, la vreo sută de metri, trece o cale ferată. În cea mai recentă vizită aici am stat într-o cameră cu vedere spre spate, și... parcă am auzit un tren la un moment dat 😊 în camrele cu vedere spre față nu credem că se va auzi ceva; dar partea bună e că noaptea trenurile circulă foarte rar. În schimb, ambianţa în camere este foarte plăcută, ne-au plăcut geamurile şi storurile care îţi pot prelungi noaptea dacă vrei să dormi mai mult. În prima noastră vizită aici am testat apartamentul, e perfect pentru familii cu copii sau pentru cupluri care vor mai mult spaţiu (nu că în celelalte camere nu ar fi!). Canapeaua ni s-a părut totuşi un pic cam mică pentru a dormi doi adulţi aşa că dacă sunteţi două cupluri, luaţi în calcul mai bine două camere separate; sau o cameră şi apartamentul, în care aveţi unde sta la poveşti... plus că aveţi aici şi frigider - încape numa' bine în el un bax de bere sau de vin 😉.
Jaluzele black-out.
Băile sunt mari, curate (cele din apartamente au cadă) şi bine dotate: prosoape și gel de duș & săpun (la dozator) de calitate și chiar uscător de păr.
Livingul din apartament.
Amadé este un loc bun de popas pentru cei aflaţi în tranzit - poţi mânca (şi bea) bine seara la restaurant, dormi bine iar dimineaţă, după ce mănânci un mic-dejun bun pleci mai departe mulţumit şi cu gânduri de revenire (aşa cum spuneam că am păţit noi 😀). Cafeaua este de la espressor automat, mult mai bună decât cea la "cazan" pe care o întâlneşti la majoritatea pensiunilor de 2 şi 3 margarete.
Partea „rece” a micului dejun.
Preţurile la mâncarea din restaurant nu sunt mici dar sunt justificate prin porţiile mari (dacă nu eşti foarte gurmand poţi face lejer pe din două felurile principale 😋) şi deliciu, cu nişte accente pe tradiţional foarte reuşite. Iar la data celei mai recente redocumentări, pe lângă cel standard „pentru localnici”, se făceau pregătirile finale pentru introducerea unui meniu special, inspirat din bucătăria călugărilor franciscani. Găsești mai mai multe detalii în recomandarea dedicată restaurantului... sugesia noastră e să nu ratezi ocazia de a încerca ceva din el!
„Friptură acră” o rețetă franciscană veche de sute de ani, reintrepretată excelent la Amade. 😋
Pe lângă un loc de tranzit, poţi lua în calcul Amadé şi pentru un sejur de 2-3 nopţi, nu numai ca bază de explorare a zonei (în 30min-1,5h ajungi cam oriunde - Miercurea Ciuc, Harghita Băi, Lacul Roşu, Lacul Sf. Ana, Praid, Sovata, Ghimeş etc.) ci şi pentru activităţi on-site. Adiacent pensiunii este o mică bază sportivă cu teren de sport (fotbal şi tenis de câmp), ping-pong, saună şi chiar două piste de bowling şi un sport-bar; accesul la ele este contra-cost.
Sport-bar cu bowling.
Amplasarea, structura camerelor, bucătăria și facilitățile disponibile fac pensiunea foarte potrivită și pentru team-building-uri sau evenimente private de până pe la 40 de persoane. Sunt disponibile oferte demipensiune și pensiune completă iar la cerere organizează „activități” gastronomice, de la barbeque-party până la meniuri gourmet, cu wine pairing, cu ambianță muzicală asigurată de un band local și/sau DJ. 👍
Seară cu muzică live în barul de sub restaurant.
În serile de vară te vei da foarte greu plecat de pe cele două terase, berea/șprițul rece băut în compania potrivită pare că nu se va mai termina 😊. Iar când totuși se termină, te încurajăm să faci și o plimbare pe străzile și ulițele Siculeniului și să simți „atmosfera” unuia dintre cele mai vechi sate din Transilvania. De care se leagă unul din cele mai tragice evenimente din istoria secuilor - Masacrul de la Siculeni - al cărui monument comemorativ se află chiar în fața pensiunii.
Bar cu terasă.
E important de ştiut că Siculeni are gară şi poţi găsi legături feroviare de oriunde din ţară; din gară până la pensiune sunt aprox. 600m. Iar de aici până la punctele de interes din zonă pensiunea poate organiza transport cu microbuze, aviz amatorilor de călătorii în grup! Pentru tarife şi rezervări, poți folosi sistemul propriu sau Booking.com.
Ultima actualizare:
02/10/2023 (recomandat la 09/05/21)
Pe scurt:
Un loc unde vei cunoaşte buna ospitalitate tradiţională secuiască.
Tip structură:
Pensiune
Clasificare:
***
Specific:
Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru business | Romantic
Facilităţi:
Activităţi sportive & recreative | Bar/Cafenea | Centru fitness | Conferinţe şi Evenimente | Free WiFi | Frigider în apartamente | Mic-dejun disponibil | Fără mic-dejun | Demipensiune | Pensiune completă | Parcare gratuită | Restaurant | Plată cu card | Room-service | Spălătorie-călcătorie haine