Vila Noblesse

Vila Noblesse

Sovata (MS) / Vile


Address

Strada Bradului 8/A, Sovata 545500, România

Telefon

Despre

Vila Noblesse din Sovata este cea mai nouă ofertă pe lista unei afaceri de familie ai cărei membri s-au molipsit toți de „virusul” serviciilor turistice. Activând de peste 20 de ani în branșă, adăugarea vilei Noblesse la portofoliu a venit să completeze o nișă de confort superior, dar cu facilități (deocamdată) simple și la prețuri accesibile. 
Totul e foarte nou, clădirea a fost terminată în iunie 2022 iar imediat după s-au adăugat amenajările, care încă erau în curs de șlefuire la data documentării noastre.

O recepţie ca de hotel.

Vila Noblesse arată mai degrabă ca un hotel. Are trei etaje și 28 de camere, din care trei sunt apartamente, restul duble (cu posibilitatea de a deveni triple). Toate sunt amenajate modern spre lux, cu design, finisaje și mobilier de calitate, paturi mari, tapițate, confortabile; dulap, birou, fotolii sau canapea, minifrigider – peste clasificarea oficială de 3 stele; ai inclusiv papuci (foarte bineveniți, având în vedere podeaua nu e acoperită); lenjerie și prosoape de bună calitate, uscător de păr, gel de duş/şampon şi săpun în băi; televizor (cu programe de filme premium), Wi-Fi. 
Totul este bine întreținut, curat. Ne-au plăcut tapițeria catifelată, culorile (diferite, pe fiecare etaj) și draperiile blackout care opresc bine lumina când vrea să intre prea devreme 😉 prin geamurile mari.

Dotări şi amenajare mult peste medie.

La etajele 1 și 2 camerele sunt încăpătoare si au mici terase (unele chiar foarte mici, doar cât să ieși un pas dincolo de ușă dar bune şi aşa pentru fumători) – cele care dau spre stradă ni s-au părut cele mai ok. La etajul 3 amenajarea este tip mansardă, camerele sunt ceva mai mici iar ferestrele sunt cele caracteristice (tip Velux); sunt dotate cu AC. Și prețurile diferă – la camerele de la mansardă pleacă de la 190 lei iar la camerele cu balcon de la 250 lei.
Apartamentele pot găzdui până la 4 persoane – doi adulți și doi copii sau patru adulți.

Living din apartament.

Cele mai multe dintre camerele duble cu balcon au și un fotoliu-pat, pe care poate fără probleme să doarmă chiar şi un adolescent; tariful pentru a treia persoană pleacă de la 50 lei. 
Copiii sub 5 ani sunt cazați gratuit dacă dorm în pat cu părinții; peste această vârstă tariful este 50 lei, până la 10 ani se adaugă 20 lei pentru micul dejun iar peste 15 ani, 30 lei (tarif de adult). Toate aceste detalii se vor discuta la rezervare.
Sistemul de stabilire a prețurilor este dinamic și se ajustează în funcție de cerere, sezon, pe weekend, vacanțe etc. Toate serviciile de rezervări – site propriu și platforma Booking sunt actualizate.

Camera dublă care poate deveni uşor triplă.

Vila nu are deocamdată restaurant propriu dar are un salon unde se servește micul dejun și unde se poate sta la socializare. Bucătăria poate fi utilizată pentru servcii simple (cum ar fi încălzitul unui lapte pentru copil) iar grătarul din curte poate fi folosit de clienți – se oferă acces la frigider, tacâmuri, veselă (și e de bun simț să și cureți totul după). Deci... amenajare de hotel dar atitudine flexibilă, prietenoasă, de pensiune.

Bufet mic-dejun cu de toate...

Și micul dejun, bufet, este tot la nivel de hotel – bun, variat, atent servit: brânzeturi, mezeluri, preparate de bucătărie – omletă, chifteluțe, salată de vinete, zacuscă; legume, cereale, lapte, gem (ambalat); prăjituri (gofre, chec), fructe; cafea – espressor automat, la care îți poți face și cappuccino, latte și ce mai vrei și care rămâne permanent la dispoziția clienților, chiar şi după programul de mic-dejun. Personalul, chiar dacă nu e ca la hotel, îmbrăcat în uniformă, este foarte atent și realimentează constant bufetul astfel încât să nu lipsească nimic. 👌
La fel ca și restul vilei, salonul de mic dejun este mare, spațios, cu mobilier confortabil și de calitate.

...chiar şi prăjituri & capuccino 😋

Lipsa restaurantului poate fi rezolvată apelând la servicii de livrare de mâncare, pe care câteva restaurante din Sovata le prestează, inclusiv la vila Noblesse. Noi am optat la cină pentru o pizza de la un restaurant din apropiere, care a fost și bună și livrată prompt. La recepție sunt afișate câteva numere de telefon ale câtorva asemenea servicii. 
Apropo de facilități de nivel hotelier, Noblesse are și lift, ceea ce permite și ușurează accesul persoanelor cu dizabilități, pentru care există și o cameră adaptată. 👏
De asemenea, există spațiu unde se pot lăsa schiuri, biciclete, pentru că poți merge la Sovata să faci și sport, nu doar tratamente balneo.

Deşi are doar 3 niveluri, vila are şi lift.

Mai e loc de ceva îmbunătățiri (oricum ăsta e un proces permanent) – ar prinde bine poate niște covoare în camere, ceva obiecte decorative (unele spații par ușor reci), poate niște muzică ambientală în zonele comune; dar ni s-a spus că urmează. La fel cum urmează și un SPA (acesta într-un termen ceva mai lung). 
Nefiind hotel, nu există personal permanent la recepție, însă există un număr de telefon, pentru orice fel de întrebări, clarificări, nevoi, situații...
Camerele mari pun uneori ceva probleme în sezonul rece, încălzindu-se un pic mai greu; dar apoi e bine. 
Dacă ai multe bagaje, opreşte un pic în faţa recepţiei ca să le laşi şi abia apoi du maşina în parcarea care se află în spatele vilei 😉 cu acces direct din strada principală, este gratuită și are cam 28 de locuri.

Parcarea e în spatele vilei.

Standard check-in-ul se face după ora 14, check-out -ul până la ora 11; dar există flexibilitate – atât la cazare, telefonul de la recepție fiind disponibil non-stop și găsindu-se și soluții pentru cazare la ore mai... neconvenționale, cât și la check-out, în funcție de disponibilitatea camerelor.

Ultima actualizare:

 • recomandat la 12/02/2023

Pe scurt:

 • Camere amenajate modern spre lux, cu design, finisaje și mobilier de calitate; mic-dejun bun, cafea excelentă; la 10 minute de mers pe jos de lacul Ursu.

Tip structură:

 • Vilă

Clasificare:

 • ***

Specific:

 • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri

Facilităţi:

 • Adaptări persoane cu dizabilităţi | Aer condiţionat (etaj 3-mansardă) | Chicinetă - Cafea | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Frigider în cameră | Lift | Mic-dejun disponibil | Parcare gratuită Papuci | Plată cu card | Barbecue

Mic-dejun:

 • inclus

Cameră single:

 • 160-220 lei

Cameră dublă:

 • 190-250 lei

Apartament:

 • 450 lei (4 pers.)

Tichete de vacanţă:

 • Da

Alte sugestii

Hotel Relax

Hoteluri / Sovata (MS)

Vila Katharina

Braşov (BV) / Vile