Zaga Zaga Sat

Zaga Zaga Sat

Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote / Sat de vacanţă / Doaga (VN)


Despre

Zaga Zaga. Sau un loc cum ne-ar plăcea să găsim mai multe – organizat exemplar, curat, sustenabil, elegant, inedit.
Cazare, restaurante, agrement, evenimente, concerte, fermă de pește, pe un domeniu de peste 80 ha, întins printre brațele Siretului. Povestea a început în 2010 iar de-atunci locul a tot crescut și s-a dezvoltat frumos, până la forma actuală, pe care ne-a făcut mare plăcere să o descoperim și despre care am aflat că nu se intenționează să fie finală.

Vedere aeriană cu o parte din resort.

De la dragat canale, populat cu pește și plantat copaci la, astăzi, Delta Siretului și Zaga Zaga Sat. Un loc frumos, în armonie cu natura și pentru iubitorii de natură.
Pe drumul european E581, la granița dintre județele Vrancea și Galați, ca să ajungi la Zaga Zaga faci stânga imediat după ce ieși de pe podul peste Siret de la Cosmești dacă vii dinspre Galați sau dreapta înainte de pod dacă vii dinspre Vrancea. Zona nu arată deloc îmbietor, dar ce te așteaptă dincolo e din cu totul alt film.
Odată ajuns în parcare și lăsat mașina treci într-o altă dimensiune, cu alei pavate sau pietruite, care șerpuiesc printre copaci, stufăriș, canale, bungalouri, spații de activități sau socializare.

Vei simți că ești bine-venit încă de la recepție.

Recepția se află exact la intrarea pe domeniu, deci formalitățile de cazare se fac rapid. Nu este permisă intrarea cu mașina nici pentru cei cazați (o idee excelentă), așa că după check-in vei fi preluat și transferat la spațiul de cazare cu o căruță, elegantă și confortabilă, cu coviltir, trasă de un cal frumos și cu un vizitiu simpatic.

Cu căruța, spre cazare.

Cât privește cazarea, poți alege între o mulțime de variante: bungalouri, case plutitoare, corturi de lux, case în copac (două dintre ele dotate inclusiv cu ciubăr), iurte (tabără)... în total sunt 135 de unități de cazare. Toate pe niveluri diferite de confort, de preț și de condiții de pescuit. Vârful de confort este cotat la Casa de pe insulă și Casa de la fermă, care vin și cu o serie de facilități în plus, cum ar fi baldachin la piscină, halate, mic-dejun în sistem room-service, ciubăr...
Toate bungalourile și casele plutitoare au ieșire la lacuri și punți/pontoane pentru pescuit. Corturile de lux au toate terasă dar ieșire la apă au doar 12 (din 27). Casele în copac și iurtele nu au ieșire la apă.

Vedere din bungalou 😍

În afară de spațiile de cazare, pe domeniu mai sunt: 12 lacuri și două canale, un magazin cu produse pescărești (materia primă principală provenind din ferma piscicolă proprie), aventura parc, restaurant, cherhana, piscină. Plus o zonă unde se organizează festivaluri și concerte (la majoritatea dintre ele ai acces gratuit dacă ești cazat în resort) aproape în fiecare weekend, majoritatea cu nume mari! 🤩

„La Camioane”, loc de festivaluri și concerte.

Dar mai sunt sunt și multe zone de relaxare, săli pentru evenimente private, țarc cu căprioare, livadă, grădină, fermă, fermă piscicolă, locuri de joacă, zonă cu hamace sugestiv numită „La reveneală”; plus o mulțime de activități pe care le poți face – pescuit, plimbare cu barca sau hidrobicicleta pe canale și lacuri, tenis, plimbare cu bicicleta sau pe jos, pe un traseu amenajat pe tot perimetrul proprietății sau pe nenumăratele alei (s-ar putea să te mai însoțească uneori și vreun cățel pripășit pe domeniu; noi nu am avut probleme cu ei, au fost chiar jucăuși; personalul încearcă să-i îndepărteze dar uneori e mai greu).
Clienții cazați au acces în toate zonele; publicul vizitator are acces restricționat, în teorie, căci în practică, dacă nu „stă nimeni de pază”, mulți ignoră indicatoarele limitatoare...

Cu bicicleta prin satul de vacanță...

Dacă nu ai încercat până acum glamping-ul, o poți face la corturile „deluxe”. Confortul pe care îl oferă este comparabil cu cel al unei camere de hotel de trei stele (plus 🙂). Amenajare foarte plăcută, spațiu generos (cam 20mp), pat matrimonial, canapea, mobilier practic dar și estetic, în ton cu tema (spațiu de depozitare un cufăr din lemn); curent electric; minibar și facilități pentru preparat ceai și cafea; aparat de climatizare, WiFi. Pot primi până la doi adulți și doi copii.

Cort „de luxe”, ca o cameră de hotel.

Așezate pe platforme din lemn inălțate, sunt înconjurate de o terasă mare, amenajată cu măsuță și scaune și iluminată discret și plăcut noaptea. Totul e să fie vremea bună; la vizita noastră vântul foarte puternic a făcut ca noaptea să nu fie tocmai plăcută...
Din păcate (dar explicabil din punct de vedere al funcționării locului) nu poți alege cortul în care dorești să te cazezi, alocarea lor făcându-se aleator și automat; poți alege doar dacă vrei acces la apă (și pescuit) sau nu.

Fiecare cort „de luxe” are propria terasă.

Pentru că, practic, este camping, toaletele care deservesc corturile sunt comune; dar arată ca la hotel – mari, dotate cu tot ce e necesar și, cel puțin la data vizitei noastre, când gradul de ocupare nu era maxim, foarte curate. Sunt pe domeniu mai multe clădiri pentru acest tip de facilități, cu zonele de WC separate de camerele de duș (care practic sunt băi individuale, cu intrări separate); singurul lucru care lipsea era un cuier pentru haine, halat. 🙂 În fiecare dintre aceste zone de „utilități” comune sunt instalate dispensere cu apă potabilă.

Cabină de duș (cu toaletă) individuală în zona de corturi.

Pe malurile lacurilor și canalelor sunt înșirate peste 60 de bungalouri, grupate pe zone (fiecare zonă cu o altă denumire – Zmeica, Vama etc.) și pe categorii de confort.
41 dintre ele, grupate în 4 zone (Zmeica, Litcov, Ceaușu și Hangica) sunt căsuțe din lemn acoperite cu stuf, integrate excelent în mediu. Confortabile, mari (aprox. 50mp), cu spații ce pot primi până la 3 adulți. Fiecare cu propriul ponton la apă, amenajat cu masă și scaune/bănci și suficient de departe de vecini, ascunse printre stuf și sălcii, cu suficientă intimitate. Poți să comanzi la room-service și să iei o cină romantică, pe malul apei.

Zona de bungalouri Zmeica. 😍

Bungalourile au pat matrimonial, plus pat pentru copii sau o mică mansardă unde poate dormi un al treilea adult; și spațiu de zi, cu minibar și masă, espressor și cafea (capsule), fierbător și ceai, două ape la 0.5l, tv, canapea, WiFi; curățenie fără cusur. Baia este micuță, cu cabină de duș, dar are tot ce-i trebuie – prosoape, cosmetice de baie, uscător de păr, papuci, apă caldă fără probleme (în ciuda faptului că vorbim de o amenajare departe de utilități de la oraș). Sugerăm atenție la folosirea acestei resurse, greu de procurat și de administrat (resortul are propria stație de epurare).

Spațiu, confort, dotări... un bungalou de 4 stele!

Un minus la bungalourile Zmeica, unde a dormit o parte din echipa de documentare, vine dinspre calea ferată care trece prin apropierea domeniului, paralel cu drumul european. Deși distanța pare mare, noaptea zgomotul făcut de trenuri poate fi deranjant, mai ales pentru urechile mai sensibile, în liniștea aceea, profundă de altfel, care se lasă noaptea în natură.

Când ai stat ultima dată la cort? Pardon, iurtă? 😊

Cartierul de bungalouri Vama este cu încă un nivel mai sus, atât în ce privește confortul cât și în ce privește condițiile de pescuit. Cele 24 de case din lemn care îl alcătuiesc au deschidere pe Lacul Mic și Lacul Mare, cele mai bune zone de pescuit, trei dintre ele fiind chiar denumite „Visul Pescarului”. În ce constă visul? O cameră, mare, de cam 35 mp, cu perete vitrat către apă, pat matrimonial plus canapea (poate găzdui până la trei adulți), toate facilitățile în cameră enumerate și mai sus, baie mare cu duș modern, balcon, terasă. Și un ponton mare, ancorat pe apă, care oferă acces excelent pentru pescuit; de aici probabil și apelativul de vis al pescarului, căci pe PESCARI sigur îi interesează mai puțin că își pot face un ceai și mai mult condițiile de pescuit. Confort ridicat, priveliște superbă, păsări, greieri, broscuțe... peștele să vină! 🙂

Bungalourile Vama 😍

Și din ce am văzut, mai și vine... dar trebui să aibă și la ce/cine... 😉 Că, na... peștele e acoperit de apă... Cu alte cuvinte, dacă vrei să ai cu ce captură să te lauzi, vino pregătit – echipament, momeli, nadă... știi tu, dacă ești pescar... Și ai grijă cum ridici minciogul, că noi am asistat la o evadare spectaculoasă... 😃 E și un regulament de respectat pe baltă, dar nimic special – reguli standard de pescuit sportiv. Lângă recepție este și un punct de aprovizionare cu nade și accesorii basic.

Pescar fericit la Zaga Zaga 🤩

Indiferent pentru ce variantă de cazare optezi, micul dejun este inclus în tarif* ; la fel și pescuitul sportiv (pentru spațiile cu ieșire la apă) și accesul la piscina de tip infinity (și ca tip de construcție și ca suprafață – are vreo 800mp) cu apă sărată, încălzită (evident, în perioada caldă, când funcționează) și la toate facilitățile domeniului care sunt gratuite; iar pentru activitățile de agrement clienții cazați au diverse reduceri de la tariful standard (cu unele excepții, despre care primești informațiile necesare la recepție sau din flyer-ele din cameră).
*în regim room-service se poate opta pentru un mic-dejun special (Bio, Caviar sau Continental) la un preț suplimentar (100-150 lei/2 pers.).

Piscină infinity cu apă încălzită și șezlong, incluse în prețul cazării.

La cazare primești o brățară, care nu doar te diferențiază de ceilalți clienți, dar pe care o și poți folosi pentru a avea acces la piscină și chiar a încărca direct în contul camerei o serie de servicii consumate. Tehnologia modernă e foarte bine integrată la Zaga Zaga, existând chiar și o aplicație guest-app, unde găsești informații utile (programe restaurante, piscină și activități etc.) și poți efectua o mulțime de acțiuni (comanzi room-service, soliciți echipa de curățenie sau refill la minibar etc.).
În toate camerele ești primit cu un „welcome-pack” compus din două ape de 0,5 l, câteva pliculețe de ceai și capsule de cafea (foarte bună) pentru espressor, zahăr, lapte condensat; dacă ești un mare băutor de cafea, poți cere refill, contracost.

Welcome-pack generos.

Pe domeniu există și două restaurante, ambele cu priveliște frumoasă asupra lacului și aprovizionate cu produse din ferma proprie: „La iaz” și „Cherhanaua plutitoare”.
Mic dejunul este servit “La iaz”, între 8:30 și 10:30. Ne-a plăcut mult zona pentru servire – amenajată special, cu mese calde, etichete pe produse, sectoare bine delimitate, iluminat dedicat.

Mic-dejun cu view 😍

Produse și preparate foarte variate și de foarte bună calitate, calde și reci, pregătite bine și prezentate frumos – legume gratinate, ouă sub diverse forme, bacon/cârnați, crenvurști, legume sotate; legume proaspete prezentate individual dar și în salată; măsline, salate diverse – hummus, salată cu fasole și ton, salată de vinete, chiar și salată de ruccola cu roșii cherry și parmezan; evident, icre (de crap, prezentate deosebit, ornate cu icre de păstrăv); diverse mezeluri și preparate din carne de porc (inclusiv slăninuță 🙂) și brânzeturi; mai multe tipuri de pâine (cea cu semințe ne-a plăcut mult)...

Zona de bufeturi...

Dar și prăjituri de diverse tipuri (de la plăcinte la checuri, rulade și croasante); fructe diverse (noi am nimerit în sezonul cireșelor 😃), proaspete și conservate; lapte de vreo trei feluri, inclusiv bătut și vegetal; iaurturi, cereale, dulcețuri, miere; cafea și specialități (cappucino, latte, ciocolată caldă), ceai, suc, limonadă. O ofertă cât se poate de completă. Și personal atent, serviabil, bine pregătit.

...și cea de băuturi pentru mic-dejun. 🤩

„La Iaz” este așezat lângă piscină și funcționează și pentru prânz și cină, atât pentru clienții cazați cât și pentru cei din exterior, în fiecare zi, după ora 13 (cu excepția zilei de vineri când deschide la 19), cu program diferit în anumite zile și meniu internațional; dar specialitatea sunt produsele pe bază de pește, în diverse forme – aperitive, ciorbe, feluri principale; numai la desert nu-l găsești 🙂

Unul dintre saloanele de ”La Iaz”...

Am gustat „La Iaz” niște delicatese deosebite pe bază de pește, prezentate în platouri-aperitiv: zacuscă de păstrăv, pastramă de păstrăv, batog de sturion afumat, jumări de sturion; toate din producție proprie și disponibile pentru luat acasă la magazinul din incintă, în zona recepției. Ne-a plăcut că nu se gătește doar „clasic”, tradițional, românesc; am găsit și preparate în stil mediteranean; și mămăligă sau mujdei frecat dar și lămâie sau măsline coapte. Piesa de rezistență ni s-a părut sturionul – un pește special, pe care îl găsești în puține locuri și merită să-l încerci, în oricare din variantele oferite (poate mai puțin în storceag; nu că n-ar fi bună această ciorbă tradițională dobrogean-deltaică, dar parcă nu e sturionul suficient de bine pus în valoare). Chiar și Salata Caesar a fost deturnată înspre calea peștelui și a primit, în mod inspirat, file de păstrăv somonat afumat (în loc de pui) alături de ingredientele clasice. Dacă nu ești fan pește, ai și alte variante; nu la fel de savuroase, dar tot gustoase, tot bine pregătite și frumos prezentate; poate niște paste cu fructe de mare, ca să nu ieși complet din zona acvatică? 🙂 Pentru mai multe detalii click aici sau caută în aplicație 🔍La Iaz și citește recomandarea completă.
„Cherhanaua plutitoare” este deschisă doar de vineri până duminică și are, evident, drept centru de interes peștele.
Ambele restaurante sunt situate la intrarea în resort, așa că, dacă mai și ești cazat mai departe, ai ocazia să faci o plimbărică bună înainte și după masă (ceea ce nu e neapărat rău...)

...și un Deliciu Boieresc pe care îl poți savura aici! 😋

Deci… dacă vrei să-ți încerci norocul la un trofeu de crap și totodată să petreci timp frumos alături de prieteni sau familie, nu te deranjează că mai sunt și gâze în mijlocul naturii sau caii nu merg la toaletă înainte să te conducă la cazare și ești în același timp dispus să respecți o serie de reguli (în special la pescuit) și să cauți un pic mai adânc în buzunar (destul de corect totuși raportat la calitatea oferită), ai putea să dai o șansă Zaga Zaga; cine știe... poate intri și tu în rândurile, deja apreciabile, ale clienților fideli...
Satul de vacanță este deschis doar o anumită perioadă din an, de prin martie-aprilie până pe la începutul lui noiembrie, cu un vârf de sezon în iulie-august. Tarifele de cazare sunt dinamice și se schimbă în funcție de perioada din sezon, de zilele săptămânii și de gradul de ocupare iar rezervările se fac exclusiv online, pe site-ul propriu sau pe Booking.com.
Check-in >16:00, check-out <11:00.

Check-in/Check-out

  • >16:00 / <11:00

Ultima actualizare:

  • 03/07/2024 (recomandat la 12/06/23).

Pe scurt:

  • Unul dintre puținele resorturi în natură din România. Localizare foarte accesibilă, prețuri corecte pentru facilitățile și serviciile primite.

Tip structură:

  • Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote
  • Sat de vacanţă

Clasificare:

  • ***
  • ****

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Potrivit pentru business | Resort | Romantic

Facilităţi:

  • Acces animale de companie (de talie mică, cu respectarea unui set de reguli și tarife specifice) | Activităţi sportive & recreative | Aer condiţionat | Bar/Cafenea | Chicinetă - Cafea, Ceai | Conferinţe şi Evenimente | Free WiFi | Minibar | Mic-dejun disponibil | Parcare gratuită | Restaurant | Piscină | Papuci | Plajă | Plată cu card | Room-service | Staţie de încărcare vehicule electrice

Mic-dejun:

  • inclus

Tichete de vacanţă:

  • Da

Cazare

Restaurant & Mic-dejun

Alte sugestii

Club Vila Bran

Bran (BV) / Sat de vacanţă

Danube Village

Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote / Sicheviţa (CS)

Sat de vacanţă Boroş / Gyimesi Skanzen

Lunca de Jos (HR) / Sat de vacanţă

Serenity Resort

Codlea (BV) / Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote

Dragonfly Gardens - Glamping Urban

Braşov (BV) / Camping, Glamping, Bungalow, Parc rulote