Poiana Brașov


Address

Poiana Braşov, Romania

Scurt istoric
Prima atestare documentară a locului este din 1427 și vizează oieritul din zonă. Dar și schiorilor le place în Poiană de mult, încă de prin 1895; iar primul concurs de schi a fost organizat aici în 1906.
În 1951 au loc aici Jocurile Mondiale Universitare de iarnă și tot acesta este momentul din care în Poiană începe să se dezvolte turismul. Dacă până atunci vedeai doar ici-colo câte o mică vilă sau o cabană, odată cu primul hotel al sporturilor și primul teleferic (Poiană-Postăvarul: 2150 m) date în folosință a început „construirea” Poienii, până la ceea ce știm azi – cea mai apreciată stațiune montană şi cel mai mare domeniu schiabil din România, cu 12 pârtii de schi, restaurante, hoteluri de lux sau și pentru buzunare mai subțiri, pensiuni, vile, cabane, trasee de drumeție și de ciclism, echitație, patinoar, centru de agrement indoor.

Aventură şi natură
Iubitorii de natură, împătimiți ai muntelui sau amatori, au ce admira, floră și faună, priveliști de vis, fie vară fie iarnă, în stațiune și în pădurile care o împrejmuiesc; Masivul Postăvarul și Colții Corbului Mare sunt arii naturale protejate.
Cel mai cunoscut traseu de drumeție este cel până la Cabana Postăvarul, destul de ușor, cam de 2 ore și cu garanția unei „recompense” delicioase pe care ți-o poți oferi la cabană, unde se gătește ca la mama acasă (mai ales dacă mama e săsoaică 🙂). Traseul este uşor, practicabil atât vara cât și iarna, cu echipament de drumeţie corespunzător anotimpului.
Poiana Braşov cu multitudinea de drumuri forestiere şi cărări de munte ce o înconjoară este o destinaţie excelentă şi pentru biciclişti - vei găsi aici multe trasee pentru road-bike, mountain-bike dar şi enduro, cel mai spectaculos fiind cel care coboară de pe vârful Postăvarul!
Pasionații de sporturi de iarnă au la dispoziție cel mai mare și mai modern domeniu schiabil din România, suplimentat cu centre pentru închirierea echipamentului și școli și instructori de schi și snowboard.

Cum ajungi
În Poiana Braşov poţi ajunge cu maşina, din Braşov sau Râşnov, pe DN1E. Dacă urci din Braşov şi nu vrei să contribui la "încărcarea" cu noxe din Poiană, te încurajăm să laşi maşina în parcarea din Poiana Mică, e şi mai ieftin acolo 😉, găseşti detalii în secţiunea Servicii din această pagină.
Dacă eşti fără maşină, poţi merge cu linia de autobuz 20 care pleacă din oră în oră din Braşov, staţia Livada Poştei. În sezonul cald autobuzul este dotat cu o remorcă pentru biciclete iar un pic mai sus de staţia de autobuz, în dreptul parcului Livada Poştei, este un punct de preluare pentru biciclete operat de firme private (microbuz cu remorcă). 
De asemenea, în Poiana Braşov ajung şi câteva trasee de drumeţie care pornesc din Braşov (cel mai cunoscut este Drumul Vechi, cu plecare de la Pietrele lui Solomon), Cristian, Râşnov.
Unde dormi în Poiana Braşov Unde mănânci bine în Poiana Braşov Servicii

De făcut în Poiana Braşov

Tururi, drumeţii, topuri şi recomandări... află tot ce trebuie să experimentezi atunci când eşti în Poiana Braşov!
La schi Trasee de drumeţie Trasee de bicicletă Activităţi şi Experienţe în Poiana Braşov De văzut în Poiana Braşov

Alte sugestii

Codlea
Hărman
Cristian
Viscri
Fundata