La Berărie - Cazare Eibenthal

La Berărie - Cazare Eibenthal

Camere de închiriat / Eibenthal (MH)


Program

Închis
Vezi programul

Address

Str. Principală nr. 110, Eibenthal, România

Telefon

Despre

Dacă ştiai că în Eibenthal nu te poţi caza decât în condiţii rustice, află că cei din familia Pospişil, antreprenorii care încep să facă renumit satul ăsta vechi cehesc în toată România, au reuşit să dea în folosinţă trei camere (două duble şi una triplă) într-o clădire mai nouă și cu un grad sporit de confort (aer condiţionat, baie proprie). Se numesc „La Berărie” pentru că sunt amplasate lângă restaurant, la etajul clădirii unde în viitorul sperăm noi cât mai apropiat, va funcţiona o berărie tradiţională, cum altfel 🙂, cehească. Principalele motive pentru care oamenii vin la Eibenthal sunt mâncarea bună şi băuturile tradiţionale (bere şi kofola) aduse din Cehia; şi de multe ori, mai ales cei nevoiţi să şofeze, regretau că nu se pot „întinde” la mai multe feluri şi rânduri... ei bine, acum s-a rezolvat şi asta 😉!

Intrarea în camera triplă.

Spre deosebire de camerele amenajate în casele din sat (vezi „Căsuţele Bunicilor”) cele din „La Berărie” pot acomoda oaspeţi în condiţii bune şi iarna, graţie aparatelor de aer condiţionat care pot duce temperatura din interior până la 28 grade. Mobilierul este de calitate, materialele folosite în amenajare la fel dar nu te aştepta la lux; nu există televizoare şi nici wi-fi. Izolarea fonică spre exterior este destul de bună însă cea dintre camere ar putea pune probleme atunci când ai parte de vecini mai gălăgioşi.

Patul "single" din camera triplă.

Băile camerelor sunt mari, amenajate cu simţ de răspundere. Vei avea la dispoziţie prosoape şi săpun dar celelalte cosmetice de baie (gel de duş, şampon etc.) va trebui să ţi le aduci.

Băi mari, cu obiecte sanitare de calitate.

Turiștii care se cazeaza pe perioade mai lungi se pot bucura și de tratament aparte în restaurantul Eibenthal (unde oricum e musai să ajungi măcar o dată - citeşte şi recomandarea dedicată) – li se pot găti și feluri de mâncare speciale (care nu sunt în meniul restaurantului) – vânat (căprior), iepure (de casă). Dar înainte de toate, trebuie încercat Ciolanul cu os pregătit în bere - după lupta cu porţia de 1,5 kg 😮 şi câteva beri, sigur o să dormi bine!😀

Câtă bere merge cu Ciolanul ăsta? 😀

Micul dejun constă în elementele „clasice” - cârnați, slănină, jumări, brânză, legume de sezon, gemul casei (de măceșe), unt, la care se pot adăuga clătite dospite, langoși, frigănele cu brânză, ouă, mereu ceva gătit, altceva în fiecare zi; ceai, cafea.
Nu se servește mai devreme de ora 9. Asta da relaxare! 🙂 Excepțiile sunt rare (checkout foarte devreme din motive de program de călătorie) că... cine se trezește în concediu la ora 6?!

Mic-dejun "à la Eibenthal" 😋

Dacă te cazezi la Eibenthal nu vei duce lipsă de activități - se organizează excursii, contra cost, cu ghid însoțitor, în împrejurimi sau chiar în regiuni adiacente (și chiar dacă nu vrei ghid, vei primi recomandări și indicații); click aici ca să îți faci o idee. Pe dealurile din jurul satului peisajul este vast, leagă o zare de alta. Poți merge în zona satului la Steaguri, la Releu, la Colibe, la vechile mine iar în regiune la peștera Ponicova, Muntele Ciucarul (Mic/Mare), ori la vârful Trescovăț - vezi secţiunea "Ce merită să vezi" din aplicaţie. În funcţie de lungimea traseului ghidul costă 80-120 lei/zi (indiferent de numărul de persoane).

În vechea mină de crom...

Poți închiria biciclete de teren pentru 40 lei/h – cu cască și echipament pentru intervenții/reparații, plus instructaj de utilizare și listă de prețuri pentru daune 🙂; dacă închiriezi pentru o zi prețul este 50 lei la care se adaugă o garanție, care ți se rambursează la predarea bicicletei (100 euro).

Biciclete de teren...

Dacă nu-ți place bicicleala, există pentru închiriat și trotinete de teren.

... şi trotinete, foarte distractive!

Dacă te nimerești în sat în momentele potrivite, poți participa ori asista la nedei, la balul dinaintea postului Paștelui, ori la balul de Crăciun, toate organizate de tinerii din sat. 
Hramul bisericii este ziua Sfântului Ioan Nepomuc (16 Mai) dar nedeia (sărbătoarea) satului se organizează în duminica cea mai apropiată (înainte sau după) zilei de 16 Octombrie (Sfinţii Havel, Hedvika şi Marketa), când se celebrează ziua în care a fost sfinţită biserica.
De nedeie se face liturghie mare la biserică, oamenii din sat își invită prietenii plecați prin alte locuri, se face un prânz acasă cu familia și prietenii iar seara un bal la care participă toată lumea. Poate fi un element de atracție turistică.

Ultima actualizare:

  • 14/11/2023 (recomandat la 15/12/21)

Pe scurt:

  • Camere de închiriat cu băi proprii.

Tip structură:

  • Camere de închiriat

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru grupuri | Agroturism, tradiţional

Facilităţi:

  • Activităţi sportive & recreative | Aer condiţionat | Bar/Cafenea | Free WiFi | Mini-frigider în cameră | Mic-dejun disponibil | Parcare gratuită | Restaurant | Plată cu card

Mic-dejun:

  • inclus, 35 lei/pers.

Cameră dublă:

  • 300 lei, 400 lei (triplă)

Apartament:

  • 450 lei (3 pers.)

Photo Gallery

Alte sugestii

DelSool Mamaia

Camere de închiriat / Mamaia (CT)

Căsuţele Bunicilor Eibenthal

Camere de închiriat / Eibenthal (MH)

Spa Clisura Dunării

Camere de închiriat / Eşelniţa (MH)