CPC Nautic

CPC Nautic

Eşelniţa (MH) / Activităţi outdoor


Program

Închis
Vezi programul

Address

Eşelniţa, Str. Dunării 1198D, 227195, România

Telefon

Despre

Dacă ai ajuns la Eșelnița, o (mini) croazieră pe Dunăre prin Cazane e un „must” 😉 indiferent unde ești cazat sau câte zile de vacanță ți-ai luat.
Față-n față cu Dunărea, peisaje uimitoare, forme ce-și socotesc vârsta cu veacul. Cel mai frumos defileu din Europa te va impresiona – solemn, clocotitor, etern.

Intrarea în Cazanele Mari ale Dunării.

Noi am ales varianta unui catamaran, împreună cu CPC Nautic. Ni s-a părut mult mai potrivit să ne putem plimba confortabil și încet pe întinderea de apă și printre crestele nobile, pentru a admira pe îndelete peisajul și obiectivele.

Flota de catamarane CPC Nautic.

Au două catamarane de câte 12 locuri iar dacă totuși vrei viteză au și două bărci, una de 7 și una de 12 locuri (cu protecţie antivânt, potrivită şi în perioadele mai reci).
Prețul unei plimbări este de 55 lei/adult (25 lei/copil) dacă participă minim nouă persoane; dacă sunteţi mai puţini decât capacitatea, prețul de 400 lei/ barcă, respectiv 450 lei/catamaran se împarte la numărul de pasageri (dar de obicei se ocupă ei să "formeze" un grup). Plata se poate face și prin intermediul aplicațiilor dedicate, dar e de preferat să ai cash.

Pregătiri pentru plecare.

CPC Nautic pleacă de la pontonul pensiunii Septembrie iar pe traseu vei putea descoperi și admira Tabula Traiana de pe malul sârbesc, chipul lui Decebal, mânăstirea Mraconia, Cazanele Mici-Ciucaru Mic, Golful Dubova, Cazanele Mari-Ciucaru Mare, peștera Veterani, peștera Ponicova (intrarea dinspre Dunăre). Iar Cristi, „căpitanul” și ghidul care ne-a condus, știe multe despre fiecare obiectiv și despre istoria și legendele locurilor. Traseul acesta durează 1,5-2 ore, cu tot cu vizitarea grotei Veterani (pentru asta se plătește o taxă modică dacă sunt acolo cei de la parcul natural care o administrează).

Popas la grota Veterani.

La cerere și doar cu șalupa rapidă se poate organiza tură până la Porțile de Fier; treci și pe lângă Orșova și vei afla și toată povestea creării lacului de acumulare și strămutarea localităților. Varianta aceasta durează aproximativ două ore și are aceleași prețuri ca cele de mai sus.

Intrarea dinspre Dunăre în peştera Ponicova.

De ce am spus că „trebuie” să faci asta dacă ajungi în zonă? Pentru că îți oferă o perspectivă unică asupra acestei regiuni din defileul Dunării; nu vei ști pe ce să fixezi obiectivul camerei foto mai repede; interjecțiile admirative se vor dovedi insuficiente; e de-a dreptul copleșitor. Și toate astea nu le vei putea experimenta decât de pe apă (și de pe mal ori de sus, de pe munți, este tot „uau!” dar e un altfel de “uau!”). Mergi cu bine, şi pe apă! 🤩

Ultima actualizare:

  • 17/03/2023 (recomandat la 24/10/21)

Pe scurt:

  • Croaziere pe Dunăre cu catamarane, cu plecare din Eşelniţa.

Tip:

  • Tururi şi circuite ghidate/Ghizi

Facilităţi:

  • Parcare pentru clienţi

Photo Gallery

Alte sugestii

Insect Park

Băile Seiche (HR) / Activităţi outdoor

Interski Poiana Brașov

Poiana Braşov (BV) / Activităţi indoor / Activităţi outdoor

Season Hill

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor

KisSomlyó SKI / Șumuleu Mic Schi

Miercurea Ciuc (HR) / Activităţi outdoor

Plaja Cazino Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor