Leonidas Braşov

Leonidas Braşov

Braşov (BV) / Magazin


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Braşov, Bd. 15 Noiembrie nr. 36

Telefon

Despre

Pentru cine nu ştie, Leonidas este un brand fondat la începutul secolului 20 de Leonidas George Kestekides. Născut în Anatolia într-o familie de greci, a emigrat în Statele Unite unde a devenit cofetar... atât de bun încât a reprezentat America la Târgul mondial de la Bruxelles (1910) 😮 şi a primit o medalie de bronz. Aici a cunoscut şi dragostea vieţii sale, cu care s-a şi căsătorit. S-a stabilit în Belgia şi în anul 1913 a deschis o cafenea în Ghent, oraşul considerat a fi locul de naştere al vestitelor praline Leonidas. 
Ingredientele de bună calitate, numărul mare de sortimente dar şi reţeta de business îmbunătăţită permanent timp de o sută de ani, au făcut ca în prezent pralinele Leonidas să fie vândute în peste 1200 de magazine în toată lumea, printre care şi cel din Braşov.

Praline de care te vei îndrăgosti!

Deschis la începutul anului 2020, Leonidas Braşov este un magazin micuţ (esenţele tari se ţin în flacoane mici 😊) dar în care vei găsi tot timpul câteva zeci dintre cele mai apreciate sortimente de ciocolată Leonidas, grupate în trei mari categorii - albă, neagră, cu lapte. Gama de praline este foarte vastă, de la cremă de unt, de caramel, ganache până la perle, trufe, lichior şi marţipan.
Poţi alege orice din vitrină (chiar şi câte o pralină din fiecare sortiment), le vei plăti la suta de grame (21 lei) iar dacă vrei să faci un cadou, îţi vor fi ambalate frumos în cutii speciale (sunt disponibile mai multe dimensiuni, cu blistere care pot conţine cantităţi diferite).

Vitrina cu bunătăţi. 😍

În afară de vestitele praline belgiene, vei mai găsi aici şi nişte jeleuri delicioase, nuga, lollipop (figurine din ciocolată), stones (migdale învelite în ciocolată), caramele, cremă tartinabilă (de fistic, cu alune de pădure, cu ciocolată neagră, cu Manon), biscuiţi, ciocolate solubile, batoane, tablete, siropuri...

Sortimente de jeleuri. 😋

Întregul stoc de marfă este produs la singura fabrică Leonidas, în Belgia, de unde ajunge aici în transporturi lunare.
Ni s-a părut interesant să aflăm că cel mai bine vândut sortiment este cel al pralinelor umplute cu alcool, dintre care în top se află Cerisettes (vişine întregi scăldate în cremă de lichior şi îmbrăcate în ciocolată neagră) şi Cerise Emballee (o combinaţie foarte reușită de lichior cherry și ciocolată neagră amară). Dar nu vrem să te influenţăm 😉: dacă ai drum prin zonă, acordă-ţi un respiro dulce şi indiferent ce vei alege, te vei bucura de o ciocolată „100% unt de cacao”, conform promisiunii de calitate Leonidas.
Pont: dacă vii cu maşina, vis-a-vis de magazin sunt amenajate câteva locuri de parcare; dacă găseşti unul liber, înseamnă că ai dezlegare la dulce. Profită! 😀

Ultima actualizare:

  • 15-02-2021

Pe scurt:

  • Ciocolată belgiană cu tradiţie de peste 100 ani.

Categorie:

  • Magazin

Tip magazin:

  • Alimente | Delicatese

Facilităţi:

  • Livrări la domiciliu | Plata cu card de credit

Photo Gallery

Alte sugestii

Sanct Georgius by Potio Nobilis

Sfântu Gheorghe (CV) / Magazin

Barrique Wine Shop

Braşov (BV) / Magazin

Magnolia Center

Braşov (BV) / Centru comercial

Liquor Store

Braşov (BV) / Magazin

Star Universal

Braşov (BV) / Centru comercial