Mănăstirea (Schitul) Bran

Biserici, Catedrale, Mănăstiri / Bran


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Bran-Şimon, Str. Balaban nr. 5, cod 507028, Braşov, România

Telefon

Despre

Zona Bran nu are foarte multe atracţii turistice distincte, este ea însăşi o atracţie! Printre ele, Mănăstirea Bran este un loc pe care trebuie să îl vezi dacă eşti cazat în zonă şi poate fi o destinaţie interesantă, un motiv foarte bun de plecat într-o drumeţie, pe jos sau cu bicicleta: urmează traseul marcat cruce albastră care porneşte de la biserica din satul Şimon.
Se poate ajunge şi cu maşina, dar drumul are şi nişte porţiuni mai off-road 🙂

Chiar dacă nu te interesează aspectul religios, locul este minunat şi îţi deschide în faţa ochilor peisaje de un farmec aparte care au în fundal munţii Bucegi, Postăvaru, Măgura Codlei, Leaota şi Piatra Craiului.
Mănăstirea este relativ nouă - construcţia a fost finalizată în 2012, dezvoltare a unei biserici (schit) ceva mai veche. Lângă biserică vei găsi şi o troiţă ridicată în memoria ostaşilor români căzuţi pe aceste locuri apărând pasul Rucăr-Bran, în Primul Război Mondial.

1.jpg 158 KB
Biserica mănăstirii poate fi vizitată cu respectarea regulilor de vestimentaţie şi comportament, iarna între orele 09-17 iar vara între orele 09-20. Simplitatea stilului construcţiei, turnul bisericii care te duce cu gândul la un turn de observaţie, liniştea locurilor şi panoramele spectaculoase te vor cuceri! Respectă tot ce vei găsi aici şi lasă-te cuprins de frumuseţea locului, în linişte şi veneraţie! 😍

Photo Gallery

Alte sugestii

Biserica Ortodoxă Codlea „Înălțarea Domnului”

Biserici, Catedrale, Mănăstiri / Codlea

Biserica Evanghelică CA Codlea

Biserici, Catedrale, Mănăstiri / Codlea / Cetate

Mănăstirea Izvoru Mureşului

Biserici, Catedrale, Mănăstiri / Izvoru Mureşului (HR)

Muzeul Naţional Bran - Secţia de istorie „Regina Maria”

Bran / Muzeu

Mănăstirea Franciscană Şumuleu-Ciuc

Biserici, Catedrale, Mănăstiri / Miercurea Ciuc