Arte
Codlea (BV) / Restaurante
Telefon
Despre
Restaurantul Arte din Codlea a fost o surpriză foarte plăcută într-un oraș altfel (încă) destul de tern chiar dacă în ultimul timp am observat progrese evidente!
Aflat într-o clădire istorică, din centrul vechi, sortită cel mai probabil prăbușirii (vechea școală germană 🙁) și salvată din fericire de noii proprietari (investitori deja cu tradiție în oraș), restaurantul a dat o nouă viață nu doar bătrânei construcții ci și străzii pe care se află și, cine știe, poate va contribui chiar la readucerea orașului Codlea la gloria de odinioară...
După un proces laborios de renovare, în urma căruia au reușit să supraviețuiască pereții exteriori și scările interioare, etajul clădirii a devenit un restaurant elegant, profilat pe fine-dining, care atrage clienți chiar și (sau poate mai mult) din afara orașului.
Specificul restaurantului este unul internațional, cu farfurii atent pregătite și... gătite; atenția se acordă mult modului de pregătire și ingredientelor dar și plating-ul se ridică la același nivel de profesionalism.
Și pentru că fine-dining nu se rezumă doar la ce este în farfurie, la Arte totul este în aceeași notă – de la intrarea în restaurant, la sala mare, la terasa aflată la înălțime, ba chiar și în zona de... pudrat nasul – elegant dar cald și primitor, confortabil, de calitate – tablouri, mobilier, decorațiuni, lumini. Muzică bună. Nu vezi nicăieri espresoare, frigidere cu băuturi etc.; amenajarea a lăsat deoparte practicul și a pus preț pe rafinament. Am observat pe un perete şi un tablou semnat Grigorescu - chiar dacă nu Nicolae ci Lucian - unul dintre cei mai mari pictori români, exponent de seamă al stilului postimpresionist în România! 😮
Evident și servirea se ridică la aceleași standarde – ospătari care aduc tacâmurile cu mănuși, care îți vorbesc politicos, îți enunță comanda când ți-o aduc la masă, tacâmurile se schimbă după fiecare fel etc. Atenţia la detalii este vizibilă până şi în felul cum sunt aranjate şerveţelele, intercalat, albe cu negre. 👍
Deşi dedicat fine-dining-ului, Arte este prietenos cu cei mici cărora, dacă sunt cuminţi, li se poate pregăti în bucătărie, prin "derogare" de la meniul restaurantului, un şniţel cu piure; în interior am văzut şi un bol cu bomboane, deci... 🙂
E în așteptare și deschiderea unui lounge, la parter, care, după cum ni s-a dezvăluit, va fi în ton cu tema și „clasa” restaurantului.
„Vedeta” meniului sunt obrăjorii de vițel; produs ce se regăsește în oferta puținor restaurante. Și supa cremă de creveți ni s-a spus că se află printre preferatele clienților (care au curaj la arome mai exotice).
Foarte plăcut ne-au surprins paharul de prosecco și mica gustare oferite din partea casei, un gest (încă) rar întâlnit în industria de ospitalitate românească. 👌
Am urmat sugestia managerului și am comandat Obrăjorii de vițel; sunt un curcubeu de arome și vin însoțiți de un delicios piure de cartofi cu trufe, morcovi parizieni (trași în unt) și prosciutto crudo crocant. O farfurie completă, cu gusturi catifelate. 80 lei/520g (nu băga în seamă gramajul din menu, nu e chiar aşa de "mare" 😀).
Întrucât carnea de curcan e cumva specialitatea casei, am încercat și Ruloul din piept de curcan umplut cu ananas și Brie, învelit în prosciutto și servit cu mangetout și sos de portocale, 32 lei/450g. Asta nu e pentru orice papile, ci pentru cele cărora le plac alăturările mai puțin obișnuite; aromele subtile ale Brie alături de ananasul dulce completează frumos carnea de curcan iar mangetout vine ca o surpriză verde și crocantă.
Pentru desert am mers pe prăjitura zilei – cheesecake copt, cu piersici, servit cu înghețată de vanilie, 20 lei/220g.
Meniul se prezintă cu un raport bun preț-calitate. Porțiile sunt de fine-dining dar suficiente (așa cum ar trebui să fie o masă – calitate, nu cantitate). În limita posibilităților furnizorii sunt locali (carne de porc, legume) iar carnea de curcan provine din ferma proprie.
Am urmat sugestia managerului și am comandat Obrăjorii de vițel; sunt un curcubeu de arome și vin însoțiți de un delicios piure de cartofi cu trufe, morcovi parizieni (trași în unt) și prosciutto crudo crocant. O farfurie completă, cu gusturi catifelate. 80 lei/520g (nu băga în seamă gramajul din menu, nu e chiar aşa de "mare" 😀).
Întrucât carnea de curcan e cumva specialitatea casei, am încercat și Ruloul din piept de curcan umplut cu ananas și Brie, învelit în prosciutto și servit cu mangetout și sos de portocale, 32 lei/450g. Asta nu e pentru orice papile, ci pentru cele cărora le plac alăturările mai puțin obișnuite; aromele subtile ale Brie alături de ananasul dulce completează frumos carnea de curcan iar mangetout vine ca o surpriză verde și crocantă.
Pentru desert am mers pe prăjitura zilei – cheesecake copt, cu piersici, servit cu înghețată de vanilie, 20 lei/220g.
Meniul se prezintă cu un raport bun preț-calitate. Porțiile sunt de fine-dining dar suficiente (așa cum ar trebui să fie o masă – calitate, nu cantitate). În limita posibilităților furnizorii sunt locali (carne de porc, legume) iar carnea de curcan provine din ferma proprie.
Cauți eleganță? Este! Un loc pentru o petrecere intimă? Numai bun! Vrei o seară romantică? Perfect!
Vizitezi Codlea? Arte e ușor de găsit – chiar lângă biserica fortificată. Te gândești să vizitezi Codlea? Arte e un argument în plus.
Ultima actualizare:
- 12/09/2021
Pe scurt:
- Fine dining, serviciu impecabil, atenţie la detalii.
Categorie:
- Restaurante
Recomandat pentru:
- Familii cu copii | Ingrediente locale | Întâlniri de afaceri | Întâlniri romantice | Ocazii speciale, Aniversări
Tip de masă:
- Prânz
- Cină
Bucătărie:
- Internațională
Ce poţi mânca aici:
- Burger | Curcan | Fructe de mare | Îngheţată | Nachos | Oaie/Miel/Berbec | Paste | Patiserie | Peşte de apă dulce | Peşte de apă sărată | Porc | Prăjituri, torturi | Prosciutto | Raţă | Risotto | Salate | Supe | Tagliatelle | Vită
Facilităţi:
- Garderobă | Mâncare la pachet/Take-out | Parcare pentru clienţi | Plata cu card de credit | Rezervare mese | Servire la masă | Terasă exterioară | Wi-Fi