Şugaş Băi

Address

Șugaș Băi, judeţul Covasna, România

La 8 km de Sfântu Gheorghe am descoperit cu plăcută surprindere stațiunea Șugaș Băi. Auziserăm de gaze de mofetă și apă minerală (pentru care de fapt tot județul Covasna este renumit) așa că, dornici de promovare a elementelor naturale și valoroase din minunata noastră țară, am venit și aici.

Drumul prin pădure e superb și ușor de parcurs, de către eventualii interesați, cu bicicleta, pe asfalt, sau chiar și pe jos într-o drumeție lejeră. Atenţie: dacă urci cu maşina între orele 09-17 va trebui să plăteşti o taxă de 3 lei ("de ecologizare").
După 2010 s-au investit sume importante din fonduri europene în dezvoltarea stațiunii prin modernizarea infrastructurii de agrement. Pe lângă îmbunătățirea celor oferite de natură (pârtie de schi, izvoare minerale, pădure), s-au adăugat elemente noi, menite să facă locul mai atractiv - teren de mini golf, teren de tenis cu gazon sintetic, un perete artificial de escaladă, o rampă de racing pentru cicliști și un parc-aventura; au fost reabilitate complet baza de tratament, bazinul de apă minerală, mofeta și a fost amenajat un centru de agrement. Există de asemenea trasee de ciclism și de drumeție prin pădurile din imprejurimi.
Mofeta din Şugaş Băi.
Pentru sezonul rece se adaugă la toate facilitățile și două mici pârtii de schi – 250 respectiv 560 metri lungime, ambele medii ca grad de dificultate, dotate cu teleschi, centru de închiriere echipament și chiar și nocturnă (element cu care încă nu se pot lăuda multe pârtii, chiar „titrate”, din țară ...).
Nu știm cum arăta înainte de aceste investiții mica stațiune dar putem spune cu certitudine că acum arată foarte bine. Acu’, nu rivalizează cu Poiana Brașov ...! Dar ar putea fi un exemplu pentru alte asemenea mici stațiuni, care au fost lăsate pradă dezinteresului și care ar putea deveni centre de atracție pentru turiști, ce ar putea auzi și despre alte locuri în afară de Valea Prahovei ... Ba chiar am înțeles că mulți brașoveni vin aici, pentru mofetă și apa minerală; deci ar avea Poiana rival 🙂
Izvorul din Şugaş Băi.
Din Sfântu Gheorghe există și transport public iar pentru serviciile disponibile în stațiune se pot achiziționa diverse tipuri de bilete (standard, de weekend, de grup etc.) sau abonamente.
La data documentării noastre am aflat că există linia de autobuz 18, cu plecare din Sfântu Gheorghe (staţii în Parcul Elisabeta şi Piaţa Kálvin) la orele 10 şi 16; retur din Şugaş Băi (staţie lângă mofetă/pârtia de schi) la orele 13 şi 19. Pentru tarife vezi pagina operatorului de transport.

Într-un cadru natural foarte frumos, Șugaș Băi poate fi locul potrivit pentru o zi de relaxare (cu prietenii), departe de agitația orașului, fie că este el Sfântu Gheorghe sau un altul apropiat; sau chiar pentru un weekend de relaxare. Sau dacă ți-ai propus să descoperi județul Covasna și ești cazat în zonă și în căutare de activități de vacanță.

Alte sugestii

Covasna
Sfântu Gheorghe