Panorama Boutique Hotel

Panorama Boutique Hotel

Sfântu Gheorghe (CV) / Hoteluri


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Calea Valcele nr. 9 - DN13e, Sfântu Gheorghe, Romania

Telefon

Despre

Panorama Boutique Hotel a fost prima supriză plăcută pe care ne-a făcut-o judeţul Covasna, atunci când am început să căutăm răspunsuri de încredere la întrebarea „unde mergem?”. Și după deja mai multe vizite de re-documentare tot nu ne-am hotărât încă ce ne-a plăcut mai mult aici: serviciile şi orientarea faţă de client, amplasarea, curăţenia ... 🙂
Ne pre-documentaserăm despre hotel şi ştiam deja că se bucură de aprecierea marii majorităţi a clienţilor lui. Dar când am ajuns pe domeniul de 3ha pe care este amplasat, ne-a cucerit imediat, cu amenajarea non-opulentă, cu spaţiile largi şi bine întreţinute, cu pădurea ce porneşte din peluză...

Vedere dinspre pădurea din spate.

Am fost întâmpinaţi cu zâmbet, cu un fermecător accent specific vorbitorilor nativi de limba maghiară și cu un... welcome-drink din zona de munte 😍

Chiar te simți binevenit 🤩

Trebuie să spunem răspicat că şi aici, dar şi în celelalte locuri din Sfântu Gheorghe pe unde am fost, nu prea am simţit că ne aflăm în zona cu cea mai mare densitate de etnici maghiari! 
Să revenim la Panorama: oamenii sunt adevăraţi profesionişti, atenţi şi dornici nu numai să îndeplinească orice dorinţă ci chiar să o ghicească, am putea spune. Nota 10.

Recepţia hotelului.

Camera în care am stat la prima noastră vizită nu a fost cea mai mare din hotel, dar era curată şi foarte primitoare; la fel cum sunt toate celelalte!

Cameră Queen Standard.

Cu amabilitatea managerului, am reuşit să vedem şi celelalte tipuri de camere şi toate ne-au plăcut. Cel mai mult camera 36 Superior, de la etajul 2, cu o terasă de pe care ai o vedere panoramică asupra dealului pitoresc din faţa hotelului (vei înţelege atunci de unde îi vine numele 😉).

Vedere de pe terasa camerei 36...

Fiecare dintre cele 19 camere (1 single, 15 duble, 3 apartamente) are un stil, dotări şi amenajare diferite. Mobilier, decoraţiuni, pahare, lenjerie, prosoape... totul este de calitate, mult peste standardul de 3 stele. Iar camerele Superior sunt mari (unele chiar foarte mari) şi au balcoane generoase, în special camera 34 (cu vedere la pădure).

...şi de pe cea a camerei 34 😍

Singurul lucru care se pare că a fost scăpat un pic din vedere a fost mărimea cabinelor de duş din unele camere (mai ales cele Standard)  - dacă eşti mai corpolent decât media, nu vei avea prea mult spaţiu de manevră... Dar cu siguranţă acest aspect va fi compensat de dotările şi cosmeticele de foarte bună calitate pe care le vei avea la dispoziţie! 

Cabină de duş de nivel premium.

A, și mai e ceva care s-ar putea să deranjeze: din cauza unei mici erori de proiectare, instalația (de altfel extrem de complexă) de ventilație a hotelului mai „scapă” câte ceva de pe hol, astfel încât e posibil ca dimineața să te trezești cu o aromă de mic-dejun în cameră 😄 Nu e grav, cu atât mai mult dacă știi de unde și de ce 😉.
Dacă poţi, du-te la Panorama în sezonul cald: vei adora să iei micul-dejun la una dintre mesele aşezate în marginea pădurii de stejar din spatele hotelului - salonul pentru mic-dejun este la demisol, cere o tavă, pune pe ea tot ce vrei să mănânci şi să bei şi urcă scările până în restaurant de unde poţi ieşi în grădină sau pe terasă; dimineaţa foarte devreme e posibil ca pe mese să fie rouă, deci nu te grăbi să cobori prea devreme 😉
Răcoarea ce vine din pădure, mirosul ei... nu pot fi cumpărate cu bani. Le vei primi bonus! 🧡 Iar seara, după o cină delicioasă, te vei putea plimba pe aleile din micul tău parc privat, de 1 ha, amenajat în pădure şi iluminat discret!

Parcul din pădure. 😍

În parc a fost amenajată o zonă pentru spirit, cu bănci şi o statuie a lui Isus (într-un punct plin de energie după cum ne-a spus cineva din staff), care atrage deja mulţi oameni; și după ce am stat un pic pe o băncuţă, în aerul tare al pădurii, plin de triluri de păsărele, am început să înţelegem de ce. Mergi şi tu, încearcă să te relaxezi şi lasă-te cuprins de sunete şi mireasma pădurii! 😇

Un loc plin de pace şi energie.

Dacă vei observa printre copaci o silueta unui urs, nu te panica; este "stăpânul" domeniului, un urs sculptat în lemn care veghează ca totul să fie în regulă aici. Bine, îl ajută și gardul electric, care descurajează orice incursiune a sălbăticiunilor din pădure.

De pază la marginea parcului!

Bineînţeles că am încercat şi câte ceva din meniul a-la-carte al restaurantului hotelului: un Gulaş de vită cu găluşte şi castraveţi covăsiţi + nişte Coaste de-li-cioa-se. Am mâncat pe aceeaşi terasă din spate, lângă pădure. Iar lângă produse cu specific local cel mai bine merge și o bere locală (ok, zonală) - Csíki Sör. Iar la final un digestiv - o pălincă şi mai locală, făcută chiar în Sfântu Gheorghe. 🙂

De-li-cioa-se 😋

Supa gulaş (28 lei/400 ml) cu sosul unguresc picant merg de minune cu pâinea cu cartofi. Steak-ul de vită á la chef (88 lei/180 g) aduce meniului o notă de clasă și este excelent însoţit de legume la grătar (17 lei/180g).

Supă-gulaş cu Erős Pista, pâine cu cartofi, pălincă Sanct Georgius şi bere Csiki. Ce poate fi mai local de atâta? 😊

Supa şi garnitura de la steak au fost bune dar fără nimic special însă steak-ul a fost de top, foarte inspirat "asezonat" cu nişte rondele de ceapă caramelizată şi aşezat pe o felie de pâine care s-a îmbibat cu sosul şi sucul fripturii, pregătite mediu, aşa cum am cerut-o (întrebaţi de ospătar 👍). Foarte bun!

Un steak preparat excelent. 😋

Specialitatea din ciolan (42 lei/300g) acompaniată cu varză roșie călită (14 lei), un fel simplu, rustic, dar plin de gust e o farfurie pentru gurmanzi. Dacă ești mai pe dietă, poți alege ceva din secțiunea „Mâncăruri ușoare”; o salată Cesar (adaptată, dar foarte gustoasă) lângă care a venit inspirat un sos remoulade făcut în casă (recomandat de ospătarul foarte serviabil și plin de bună dispoziție). A, și un big like pentru playlist-ul inspirat, cu muzică românească din anii '80-'90 de care ne-am putut bucura în restaurant - dacă vrei, cere-l și tu când ajungi acolo, poate l-au salvat!
Preţurile la mâncare sunt cam ca pe la restaurantele de acelaşi nivel din oraş însă pe partea de băuturi, un pic mai mici (mai ales la spirtoase şi la vinuri) 😊 aşa că ai toate motivele să zăboveşti mai mult în grădină la un pahar de vorbă (Purcari Vinohora 67 lei/750ml). 😀

Seară de vară la Panorama.

Cu greu ne-am dat plecaţi de pe terasă... făcusem rezervare la SPA. Da, Panorama Boutique Hotel are şi SPA. Nu e mare, dar la fel ca şi în rest, au optimizat spaţiul avut la dispoziţie în demisolul hotelului: o mini-piscină sau un mega-jacuzzi (depinde cum vrei să vezi lucrurile) de 6 metri lungime, un ciubăr cu apă sărată caldă, unul cu apă rece în care, dacă „te ţine” te poţi scufunda după ce ieşi din sauna finlandeză şi o salină cu temperatură ceva mai mică decât în saună (50 grade - ca să nu se topească cele vreo două tone de sare din Himalaya cu care sunt tapetaţi pereţii 🙂). 

Un jacuzzi uriaș 🤩

Deşi de obicei găseşti papuci de unică folosinţă şi halate doar la hoteluri de la 4 stele în sus, aici vei găsi papuci în cameră. Iar când am făcut programarea pentru SPA la recepţie, am primit prosoape şi halate - din bumbac de cea mai bună calitate. Bravo!

Prosop, halat, cum rar mai găseşti la 3 stele!

Mai trebuie să menţionăm ceva: în curtea hotelului am remarcat un uriaş cort de evenimente şi am înţeles că sunt renumiţi în zonă pentru asta (la cât de bune e mâncarea, înţelegem şi de ce 🙂). Iar la cea mai recentă vizită am găsit pe peluza de lângă pădure o capelă nouă, pentru serviciu religios. Simplă, cu o deschidere amplă în față și cu ferestre mari în partea din spate, este deja un element de atracție suplimentar pentru cei care își oficiază aici căsătoria. 😍

Capela de pe domeniu.

Așa că, dacă vei vrea să te cazezi la hotel în weekendurile când au evenimente, s-ar putea să nu prea găseşti locuri, pentru că au prioritate participanţii. Însă, dacă au totuşi ceva camere disponibile, cei de la hotel te vor avertiza despre faptul că s-ar putea să fie ceva deranj... Jos pălăria şi pentru asta! Pentru disponibilitate camere şi tarife actualizate la zi click aici.

Masă cu vedere spre pădure. 😍

Ca o concluzie: este un hotel potrivit pentru o evadare romantică, dar şi pentru călătorii de business şi pentru concediu, atât în tranzit către alte zone din România dar şi ca „bază”, dacă vrei să explorezi zona Covasna-Braşov. Poţi veni şi cu bicicleta pe maşină (sau o poţi închiria de la hotel cu doar 50 lei/3 ore sau 100 lei/zi - MTB şi echipament complet!), sunt multe trasee pe care le poţi străbate prin împrejurimi - doar să fii atent la câinii ce însoţesc multele turme de oi ce pasc pe dealurile din apropiere!

Gata de plimbare! 🤩

Noi ne-am propus să mai venim, eventual şi iarna - să simţim aerul rece al Covasnei!
Dacă (intenţionezi să) ajungi prin zonă, ia în calcul o cazare aici - până atunci, click pe butonul Urmăreşte de sub fotografia de copertă (disponibil doar dacă ai deschis recomandarea în aplicaţia Unde Mergem; vei fi notificat direct în telefon atunci când Panorama Boutique Hotel va avea o ofertă special creată pentru utilizatorii Unde Mergem!

Ultima actualizare:

 • 31/05/2024, (recomandat la 10/08/20)

Pe scurt:

 • Panoramă, confort, natură, calitate.

Tip structură:

 • Hotel

Clasificare:

 • ***

Specific:

 • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru business | Romantic

Facilităţi:

 • Activităţi sportive & recreative | Aer condiţionat | Bar/Cafenea | Chicinetă - Cafea, Ceai | Conferinţe şi Evenimente | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Minibar | Lift | Mic-dejun disponibil | Parcare gratuită | Papuci şi halate | Plajă | Plată cu card | Spa | Seif în cameră

Mic-dejun:

 • inclus, bufet

Cameră single:

 • 302-363 lei

Cameră dublă:

 • 385-424 lei

Apartament:

 • 505-715 lei (2 persoane) + 80 lei/persoană suplimentar

Tichete de vacanţă:

 • Da

Photo Gallery

Alte sugestii

Hotel Gonduzo

Hoteluri / Odorheiu Secuiesc (HR)

Hotel Victoria Resort

Mamaia (CT) / Hoteluri

Ibis Bucharest Politehnica

București / Hoteluri

Pirates Resort (Bicaz)

Mamaia (CT) / Hoteluri

IAKI Conference & Spa Hotel

Mamaia (CT) / Hoteluri