Dino Parc Râşnov

Activităţi outdoor / Râşnov (BV)


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Strada Cetății, nr. 36- Râșnov Brașov, Romania, 505400

Despre

Trebuie să faci o vizită la Dino Parc Râşnov, mai ales dacă eşti printre cei care cred că românii nu pot face ceva impresionant - îţi vei schimba părerea: totul aici este gândit până la cele mai fine detalii, care te vor face să trăieşti o experienţă super plăcută! Şi trebui să îţi aduci neapărat şi copiii, vor fi încântaţi - aproape tot este orientat către ei: multe locuri de joacă, mini-parc de aventură, tot felul de ateliere şi de expoziţii în căsuţele în copaci...

Arca Dinozaurilor.

Odată ce treci de zona de la intrare, cu tot felul de leagăne, case în copaci, o Arcă a Dinozaurilor... şi intri pe traseul de vizitare, te vei întoarce cu 150 de milioane de ani în urmă: fii pregătit pentru un tur de minimum o oră (copiii curioşi îşi ţin părinţii şi 2-3 ore aici) în care vei vedea peste 100 de dinozauri în mărime naturală şi vei afla multe detalii despre fiecare. Şi ca să ştii ce te aşteaptă, vei face cunoştinţă şi cu urmele celor mai mari animale care "trăiesc" aici. 🙂

Urme de dinozauri.

Prima zonă - Ţara Haţegului - este dedicată dinozaurilor care au fost descoperiţi pe teritoriul României - printre cele mai vechi fosile din lume.

Ţara Haţegului.

Primul lucru pe care l-am remarcat a fost atenţia extraordinară la detalii în realizarea replicilor ... mai ales ochii - dacă te uiţi cu atenţie ai impresia că se uită la tine. Foarte realist!

Hello, Dino!

Pe traseu vei găsi şi alte surprize: un crater de meteorit, zonă unde rulează un filmuleţ ce prezintă povestea dispariţiei dinozaurilor, un vulcan cu o platformă ce simulează cutremure, tot felul de plăcuţe informative de genul "Ştiai că..." şi nişte binocluri virtuale foarte interesante cu un fel de realitate augmentată aplicată pe zonele spre care priveşti prin ele!

Curios să afli cum erupe vulcanul?

Ne-a plăcut foarte mult atenţia acordată detaliilor, nu ne aşteptam deloc la ceva atât de autentic, nu am văzut nimic kitsch, oriunde îţi îndrepţi privirea vezi lucruri bine făcute şi orientate către vizitatori.

Nişte "puişori" abia ieşiti din găoace...

Ai chiar şi zone de relaxare, cu bănci şi un fel de hamace din lemn: aşează-te, închide ochii şi ... întoarce-te în timp. Te vor ajuta cu siguranţă şi sunetele ce răzbat din pădure, chiar ai senzaţia că pe acolo mişună tot felul de vietăţi - sincer, ni s-a făcut un pic pielea de găină! 😃

Zona de relaxare.

Printre copaci se întrezăreşte şi ceva MAAARE - cel mai mare dinozaur care a trăit pe Pământ, cu un nume foarte sugestiv - Seismosaurus 🙂 - cu o lungime de 45m; este reprodus în premieră mondială în parcul dino din România, împreună cu Hatzegopteryx Thambema- cel mai mare animal zburător descoperit până acum, care se pare că a trăit pe teritoriul actual al României!
Dar prin pădure se mai ascund şi alte surprize. Vei găsi celebrul jeep din Jurassic Park, care încearcă să scape pe sub un pod de un zburător feroce, care dă şi din aripi! 🙂

Scenă din Jurassic Park.

La un moment vei întâlni şi sursele strigătelor de dinozauri ce se tot aud de prin pădure: câteva replici robotizate atât de bine realizate încât unii copii mai mici se sperie binişor ... unul trăgea de tatăl său şi îi şoptea "tati, tati, haide să plecăm de aici" 🙂
Şi pentru că vedetele se lasă văzute la sfârşit, traseul de vizitare se termină cu zona marilor prădători, de unde nu putea să lipsească regele - Tyrannosaurus Rex!

Aleea prădătorilor.

Dino Parc Râşnov este o experienţă foarte plăcută. Atât de plăcută încât te vei da cu greu dus de acolo. De copii nici nu mai spunem: auzi peste tot strigătele lor de încântare, se urcă pe toţi puii de dinozauri (deşi este plin de indicatoare care spun să nu se facă asta; mulţi dintre părinţi ignoră cu talent recomandările), fac poze... încântarea e maximă!
Dacă toată activitatea aceasta intensă se lasă cu foame, vei găsi în zona de ieşire o terasă cu view frumos spre pădurea Râşnovului, snack-bar şi restaurant (foarte inspirat numele🙂) unde poţi încheia bine o aventură frumoasă trăită în familie.

Terasa şi snack-bar.

Iar la sfârşit, poţi zăbovi un pic prin magazinul cu peste 1000 de produse şi suveniruri specifice, e imposibil să nu găseşti o amintire drăguţă; preţurile nu sunt nici mici, nici mari - normale pentru o asemenea atracţie.

Nu uita să cumperi copilului un dinozaur! 😀

Tarifele de intrare sunt şi ele destul de ok, mai ales că ai şi tot felul de reduceri: Adult - 30 LEI; Copii (3 - 18 ani) - 23 LEI; Copii (< 3 ani) - Gratuit; Oferte: Studenți/Pensionari = 24 de Lei (cu documente doveditoare la intrarea în parc); Grup copii (mai mult de 15 elevi) = 19 Lei/ copil; Familie numeroasă (minimum 4 membri) = 19 Lei/ copil. La fiecare grup de 10 copii  se acordă gratuit un bilet de adult. 
Tarifele includ vizitarea tuturor atracţiilor din parc, cu excepţia tirolienei, aventura-park şi a celeor două cinematografe (9D, 360°) - unde costă 10 lei/ pers.
A, şi foarte frumos din partea lor: este permis accesul cu animale de companie! 🤩 nu uita punguţa, da?!
Trebui să mai ştii că nu poţi ajunge cu maşina până la Dino Parc - o poţi lăsa în parcarea de la baza dealului (costă 5 lei) iar apoi îţi recomandăm să urci pe jos într-o plimbare agreabilă; dacă te grăbeşti poţi urca cu un fel de remorcă trasă de un tractor (5 lei/persoană). În sezonul de vârf (iunie-septembrie) şi mai ales în weekenduri este destul de aglomerat. În extrasezon (noiembrie-aprilie) programul Dino Parc este până la ora 17:00.

Documentat la:

  • 22-07-2020

Pe scurt:

  • Întoarce-te în timp, cu 150 milioane de ani în urmă!

Tip:

  • Parcuri tematice & aventură

Facilităţi:

  • Gustări | Mâncare | Galerie comercială | Parcare cu plată pentru clienţi | Plata cu card de credit | Garderobă/Vestiar | Servire la masă | Terasă exterioară | Toaletă pentru clienţi | Wi-Fi

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Hai la galop

Activităţi outdoor / Lunca de Sus (HR)

Panorama Tour

Activităţi outdoor / Lunca de Sus (HR)

Cloud Hunters

Activităţi outdoor / Miercurea Ciuc (HR)

Gyimes Fun

Activităţi outdoor / Lunca de Jos (HR)

ATV Ghimeş

Activităţi outdoor / Lunca de Sus (HR)