XTreme Park Adventures

XTreme Park Adventures

Berzasca (CS) / Activităţi outdoor


Program

Închis
Vezi programul

Address

Soseaua Principala nr. 542, Berzasca 327025, România

Telefon

Despre

Dacă incursiunile turistice te-au adus și pe Clisura Dunării, mai exact la Berzasca, ai ocazia să te bucuri și de ceva aventură, cu XTreme Park Adventures. 
Variantele sunt mai multe – extreme jet-boat sau jet-ski pe Dunăre, pentru adrenalină la intensitate mare, iar pentru experiențe ceva mai calme – croaziere pe Dunăre, ATV-uri sau biciclete.
Extreme jet-boat este o adevărată nebunie, recomandată celor cu tensiune arterială stabilă. Unică pe Dunărea românească, ambarcațiunea de mare viteză este disponibilă câd vremea o permite (aproximativ iunie-octombrie). Și nu doar că merge cu până la 90km/h, dar execută și manevre de rotire de chiar și până la 360 grade, ba mai face și scufundări!!! Da, ai citit bine! Gabi, cel care stă la cârmă, s-a instruit special pentru asta în străinătate. Acum... lasă-ți imaginația sa zburde... Pentru 150 lei/persoană, într-o experiență de aproximativ 30 de minute ai parte de aproximativ 15 de minute de senzații intense. Dacă n-ai inima tare, ai grijă să ai asigurarea la zi 😉 Toată nebunia e filmată, așa că vei avea și mărturia video a reacțiilor, în caz că te gândești să spui că ai fost erou și nu ți-a fost frică 😉 
Ambarcațiunea are 13 locuri dar trebuie să fiți minim 8 pentru o ieșire. Primiți veste de salvare și un instructaj serios. Dacă vă strângeți 13 e ușor – ocupați toată barca și ați plecat. Oricâți ați fi, noi recomandăm totuși o programare prealabilă prin telefon. A, şi ar fi de preferat să fiţi îmbrăcaţi cu haine care se usucă uşor şi să aveţi încălţăminte potrivită pentru apă 😀 pentru că da, vă veţi uda până la piele!

Duş nautic 😀

Jet-ski-urile sunt în număr de două; ambele pentru două persoane dar dacă vrei să faci „figuri” e mai bine să mergi singur. Pentru cei 90CP este necesar permis de ambarcațiune. Cu 250 lei te dai 20 de minute.
Cum spuneam, dacă ești genul mai calm, poți opta pentru o croazieră pe Dunăre, către oricare dintre punctele de interes de pe Clisură, până la Eșelnița, la Tabula Traiana. Pentru o excursie de o zi la Cazanele Dunării ambarcațiunea se închiriază cu 2200 lei (capacitate max. 12 persoane); în funcție de preferințe, se poate aranja și o masă pe traseu. O excursie la insula Ostrov costă 120 lei/persoană și se organizează cu minim opt persoane. Oriunde vei merge, simpaticii ghizi vor avea la ei poveştile despre locurile vizitate şi vor încetini ca să le fotografiezi de pe apă.

Barca pentru croaziere pe Dunăre.

ATV-uri sunt cinci și întotdeauna vei merge însoțit de ghid. Sunt de nivel mediu de putere – 48CP, 4x4, pentru doi pasageri. Se închiriază minim două ATV-uri. Se pot face mai multe circuite, dar cel mai atractiv, pe care am fost și noi, este cel de pe Valea Siriniei. Costă 420 lei/ATV (include ghid, combustibil, căști) și durează aproximativ 3,5 ore (cu tot cu opriri); are o lungime de aproximativ 50 km (dus-întors) din care 18 km pe asfalt și vreo 6 km off-road.

Cascade şi... frăguţe pe traseu 😍

Traseul este fix și include o mulțime de locuri frumoase și interesante. Primul este ruina Mânăstirii Sirinia și este precedat de „testul de conducere” - dacă reușești să cobori fără probleme panta care duce spre mânăstire, te „califici” să conduci și pe restul traseului; ghidul va povesti câte ceva și despre vechiul lăcaș din poiana plină cu fragi (dacă nimerești perioada).

Coborârea de test 😃

Mai mergi La Jgheaburi, locul unde eroul local Iovan Iorgovan (Hercule în alte legende) s-a luptat cu Hidra și i-a retezat unul din capete; în albia râului se văd urmele pașilor uriașului și ale potcoavelor calului iar pe stânci a rămas până azi sângele animalului mitic – în realitate niște forme foarte interesante de eroziune în albia râului și straturi de turmalină (dacă apa e mică poți păși pe stâncă și îi poți testa presupusele puteri vindecătoare și energizante); iar poveștile nu se opresc aici. Cascada Podul Înalt, La Pișători sau cascada Rizna, toate vin cu basme, prințese, drame.

Intrarea pe traseul off-road spre cascada Rizna.

Cheile Siriniei sunt foarte frumoase iar în luna mai te îmbată cu mirosul liliacului înflorit, care acoperă versanții. Drumul este îngust, trebuie circulat cu atenție, dar e asfaltat deci accesibil.

Vei avea tot timpul antemergător 😉

Dar se pot face şi ture mai scurte, în împrejurimile satului Berzasca, tot aşa, cu minim 2 ATV-uri. Preţul de 200 lei/oră/ATV include ghid (va merge pe un ATV separat), combustibil, echipament de protecţie.

Gata de drum, pe cai-putere...


Iar dacă vrei să-ți pui fizicul la treabă, sunt de închiriat biciclete mountain-bike (zece bucăți), la 50 lei/zi.

...sau cu om-putere 🙂

Pentru atracţiile terestre (ATV, biciclete) punctul de închiriere şi plecare este cel localizat pe hartă (Pensiunea Ecaterina). Pentru cele nautice 🙂 se pleacă de la un debarcader aflat la câteva sute de metri distanţă de pensiune, pe malul Dunării; când vei suna pentru rezervare o să primeşti pe telefon localizarea exactă.

Ultima actualizare:

  • 09/05/2022

Pe scurt:

  • X-treme Boat, o experienţă unică pe Clisură! 🤩

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Închiriere echipamente
  • Sporturi de vară
  • Tururi şi circuite ghidate/Ghizi

Facilităţi:

  • Parcare pentru clienţi | Plata cu card de credit

Alte sugestii

Insect Park

Băile Seiche (HR) / Activităţi outdoor

Interski Poiana Brașov

Poiana Braşov (BV) / Activităţi indoor / Activităţi outdoor

Season Hill

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor

KisSomlyó SKI / Șumuleu Mic Schi

Miercurea Ciuc (HR) / Activităţi outdoor

Plaja Cazino Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor