Alpine Coaster Skigyimes

Alpine Coaster Skigyimes

Lunca de Sus (HR) / Activităţi outdoor


Program

Deschis
Vezi programul

Address

Lunca de Sus, România

Telefon

Despre

Visezi de mult să te dai într-un roller-coaster? Până ajungi la unul poți să-ți faci încălzirea cu Alpine Coaster-ul SkiGyimes, cunoscut şi ca Bobul de vară de la Ghimeş. Îți va oferi o porție bună de adrenalină. 
Dacă ești în vacanță sau chiar și doar în trecere pe Valea Ghimeșului, fă măcar o tură cu bobul de vară (i se mai spune și așa, deși nu e doar de vară) de la Lunca de Sus. E o experiență inedită și îți va trezi cu siguranță simțurile. Sunt șanse ca o singură tură să nu-ți fie de ajuns 😀 mai ales dacă nu nimerești o perioadă foarte aglomerată. 

Treaba se desfășoară cam așa: 
Cumperi un bilet (de la casa de bilete) – 25 lei pentru adulți, 20 lei pentru copii
Te așezi la rând. Dacă e weekend și e vreme bună, ai șanse să stai chiar și două ore (deci dacă poți să alegi, mergi în cursul săptămânii și mai spre seară). 
Ajungi la zona de „îmbarcare”. Un bob are două locuri. Poți să mergi singur sau însoțit, costă la fel de persoană. Important e să nu depășiți 150 kg dacă sunteți doi. 
Te așezi cu grijă și pui centura. Urmărești cu atenție instrucțiunile de utilizare și normele de siguranță. 
Apoi te lași în voia mașinii, care te va duce încet sus, spre punctul de lansare. 🤩

Ca să cobori mai întâi trebuie să urci. 😉

Vei ajunge cam cu 160 de metri mai sus față de locul de plecare. Urcarea are cam 600 de metri și se face destul de lent, așa că vei avea timp să-ți calmezi pulsul și să admiri un pic împrejurimile.
Și... ajungi la start. De aici preiei controlul. Faci o cruce mare (sau cum vrei tu, în funcție de zeii la care te inchini) și... îi dai drumul! 1.300 de metri de şine până jos! Wheee!!!

Te ţine să nu frânezi? 😀

Practic controlezi frâna. Bobul o ia la vale iar tu ai o manetă, cu care îl poți încetini. Și e recomandat să o faci, mai ales la curbe. Traseul este și semnalizat, în zonele unde este recomandat să frânezi. Sunt panouri care te atenționează, când e cazul; acu’… dacă mai apuci să le și vezi e altă discuție...
Nu-i mare baiul dacă nu te descurci cu frâna, căci viteza e limitată și nu poate urca mai mult de 46km/h. Dar dacă mergi fără frână s-ar putea să ai parte de ceva forțe G care timp de aproximativ 2 minute cât durează coborârea e posibil să te aducă la finish cam amețit (cel puțin)...
Gata! Cobori cu atenție, îți regăsești echilibrul și... Dacă e prima ta experiență de acest gen, impresiile pot fi destul de puternice. Dar cel mai probabil îți va plăcea și vei mai vrea o dată 😄 Dacă ai și copii, pregătește-te pentru mai multe ture, că se va lăsa cu implorări fierbinți... 
Se face și poză pe traseu, așa că încearcă să zâmbești, dacă nu ești prea... crispat 😀 La final o poți vizualiza pe un monitor instalat la intrarea în barul de la baza pistei și dacă îți place cum ai ieșit, o poți cumpăra de la casierie (ține minte numărul alocat) ca atare, cu 10 lei, sau cu magnet, pentru 15 lei.

Dacă vrei să iei o pauză să-ți mai revii, ai un restaurant (recomandat de noi, caută în aplicaţie 🔍Restaurant Ski Gyimes) unde poți mânca ceva rapid și un bar. Sunt și spații de cazare dacă vrei să stai mai mult - caută în aplicaţie 🔍Pensiunea Ski Gyimes . Iar în sezonul de iarnă funcţionează şi o pârtie de schi 🔍SkiGyimes - Pârtia Schi Ghimeş deservită de două teleschiuri. Ce mai, un adevărat resort de distracţie! 🤩

Parcarea este peste drum de pârtie şi nu vei avea mult de mers. Indiferent cât laşi maşina, te va costa 10 lei 🙂 La plecare nu uita să cumperi de la casa de bilete sau de la automatul din parcare tichetul pe care o să-l foloseşti la barieră!

Ultima actualizare:

  • 18/01/2024 (recomandat la 09/05/21)

Pe scurt:

  • Momente bune de distracţie (cât nu stai la coadă 😀).

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Sporturi de vară

Facilităţi:

  • Gustări | Mâncare | Parcare pentru clienţi | Plata cu card de credit | Servire la masă | Terasă exterioară | Toaletă pentru clienţi | Wi-Fi

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Insect Park

Băile Seiche (HR) / Activităţi outdoor

Interski Poiana Brașov

Poiana Braşov (BV) / Activităţi indoor / Activităţi outdoor

Season Hill

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor

KisSomlyó SKI / Șumuleu Mic Schi

Miercurea Ciuc (HR) / Activităţi outdoor

Plaja Cazino Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor