Casa Alpina

Casa Alpina

Peştera (BV) / Cabane&vile self-service


Program

Închis
Vezi programul

Address

Str. Principală nr. 182B, Peștera 507136, România

Telefon

Despre

Casa Alpina ar putea fi casa ta de vacanță de la munte; unde este destul de posibil să nu te simți „ca acasă”, ci chiar mai bine (căci unde mai găsești așa aer curat și priveliști de vis?) 😍
Aveam această preconcepție, că turismul în regim self-service este pentru ... clasa low-cost, pentru cei care vor să călătorească ieftin, în condiții modeste, cu minimul necesar. 
Am ajuns la Casa Alpina și am înțeles că se poate și altfel – turism self-service în condiții foarte bune, confort, dotări la standard înalt.

Eşti aşteptat cu un coş plin de fructe delicioase!

Americanii spun că există în afaceri un element foarte important când vine vorba despre succes – „location, location, location”. Iar cât privește amplasarea, proprietarii Casei Alpina (cu experiență îndelungată și americană în industria hotelieră și servicii turistice) au ales cât se poate de bine - una dintre cele mai pitorești localități din țară (satul Peștera), cu priveliște superbă către Bucegi și Piatra Craiului, cadru perfect pentru clipe minunate de relaxare aproape de natură.

View de poveste. Gratis. Sau inclus în preţ 😉

Gazdele, vila și tot ce există pe proprietate sunt materializarea ideii că „se poate și altfel” - cu atenție pentru mediu, cu interes pentru confort, cu tehnologie inteligentă, cu planuri pe termen lung, cu aplecare către satisfacția clientului, cu relații ce nu se termină în momentul predării cheii de la cameră.

Amenajare modernă, spaţii largi.

Casa a fost construită cu gândul la amprenta de carbon și la eficiență energetică, are panouri solare și lumini ecologice, control inteligent al condițiilor habitatului și al consumurilor (bun pentru mediu și bun și pentru costuri; o fi și aici influența occidentală?...). 
Și accesul la programe tv este „altfel”; nu există televiziune clasică prin cablu (până la urmă cine merge în vacanță și stă să urmărească știri și reality-show-uri?!). Dar există entertainment sub formă de acces pe o rețea internă de streaming, pentru filme, muzică, desene animate etc. La televizorul Smart din living, pentru că din dorința de încuraja socializarea oaspeților în camere nu s-au instalat televizioare. Deci dacă vrei o cazare în care să stai în cameră la televizor, caută altceva 😉

Totul este "brand-new", preponderent Ikea 😉

Vila este relativ nouă, a fost deschisă pentru oaspeți la finalul anului 2020; în cea mai recentă vizită de re-documentare chiar am remarcat cât de bine au reușit să păstreze și să întrețină totul prin Casă, multe încă par „ca scoase din cutie”.
Se închiriază pentru minimum 2 nopți, prețurile încep de la 900 lei pe noapte dacă se închiriază minimum trei camere și ajung la 1500 lei pentru toate cele cinci camere, fără diferențe între zilele de weekend și celelalte zile din săptămână, în afara sărbătorilor (Paște, Crăciun, Revelion). Totuși, dacă îți dorești intimitate, o poți avea - se oferă exclusivitate; singura condiţie e ca grupul tău să închirieze minimum trei camere şi veți avea toată casa doar pentru voi (camerele nefolosite vor fi încuiate).

Living spaţios, numai bun pentru socializare.

În două dintre camere se poate instala câte un pat suplimentar pentru copii (+50 lei pat/ noapte).
Toate camerele au termostat, lumini cu telecomandă, senzori de umiditate și temperatură – deci confortul termic e asigurat și dacă faci un duș, ventilația pornește automat. Sistemul de încălzire este prin pardoseală iar temperatura poate fi reglată pe fiecare cameră, cu niște limite minime și maxime setate centralizat. Cât timp deschizi ușa de la balcon pentru aerisire, încălzirea se oprește; ai închis ușa, sistemul pornește automat încălzirea în cameră. Smart.

Camere cu privelişte 😍

Camerele sunt spațioase, luminoase, amenajate modern și „dotate” cu priveliști superbe, chiar și cele de la stradă, către Măgura Branului și către Bucegi. Au terase pe care poți face plajă, yoga sau te poți pur și simplu „încărca” admirând munții.
Produsele de toaletă sunt de bună calitate și nouă ne-a plăcut mult coșulețul cu extra-cosmetice din fiecare baie – găsești acolo mult peste articolele standard (săpun, gel de duș și șampon): șervețele demachiante, benzi pentru puncte negre, șervețele pentru igienă intimă, loțiune de corp etc.

Coşuleţul cu de toate.

Bucătăria este dotată și utilată la standarde superioare, cu plită, mașină de spălat vase, cuptor cu microunde, prăjitor de pâine, veselă, tacâmuri, articole de unică folosintă, produse de curățenie; găsești inclusiv ingrediente de bază (ulei, condimente, mălai, făină, zahăr), iar în frigider, muștar și ketchup.

Nu am văzut să lipsească ceva...

În living există și un espressor iar cafeaua este pusă la dispoziție din partea gazdelor; la fel ca și apă (plată și carbo), ceai, vin, vișinată. Chiar dacă ai la dispoziție cam tot ce ți-ai putea dori, proprietarii locuiesc alături și pot fi contactați în caz de nevoie. Rar am avut ocazia să cunoaştem gazde atât de primitoare şi de dornice să nu îţi lipsească nimic!

"Oferta" casei. Mai puţin berea, adusă de noi. 😀

La cerere, se pot furniza servicii de catering (livrare fără taxă de transport), grație colaborării cu un restaurant din zonă. Dar pe proprietate există și un foișor acoperit (care se poate și închide), cu grătar și toate cele necesare unui barbeque-party (de la ustensile până la pastile pentru aprins lemnele sau soluție pentru aprins cărbunii) dacă asta își dorește gașca într-o zi răcoroasă de toamnă, una toridă de vară sau chiar una rece de iarnă, cum am avut parte noi. Nu trebuie decât să te aprovizionezi pe drum cu alimente, chiar e recomandat, magazinele din sat sunt destul de "sărăcuţe".

Barbeque cu view 😍

Încă ceva „altfel”: gazdele au stabilit și un set de „reguli ale casei”, menite să asigure confortul oaspeților, conservarea bunurilor și urmărirea abordării ecologice a proprietății – fumatul este interzis în interior, nu se consumă alimente sau băuturi în dormitoare, papuci de casă (sunt puși la dispoziție papuci de unică folosință dar mai confortabili ar putea fi ai tăi, pufoși, de-acasă) etc. Dacă ți se par absurde, s-ar putea să nu fii în categoria lor de clienți ...
Dacă preferi odihna activă, în natură, nu-i bai; o mulțime de trasee de drumeție și de cicloturism trec prin Peștera; și Castelul Bran este la numai câțiva kilometri, la fel și Parcul Național Piatra Craiului: doar caută destinaţia Moieciu sau dă click pe „Ce merită să vezi” în home-page-ul aplicaţiei Unde Mergem!
Parcarea este în curtea proprietății, deci este închisă și supravegheată video. Deşi în privinţa orelor de check-in/ check-out proprietarii sunt foarte flexibili, pentru rezervări (care se fac exclusiv telefonic) îţi recomandăm să suni din timp, măcar cu o zi înainte să ajungi, ideal cu o săptămână!
Ca o notă de final, rar am avut ocazia să vizităm un loc atât de aproape de "perfecţiune". Nu ne-a deranjat nimic în şederea noastră aici, am căutat cu lumânarea chestii de care să ne "legăm" dar nu am avut noroc... 😀 ceea ce vă dorim şi vouă! 

Ultima actualizare:

  • 30/05/2024 (recomandat la 19/08/21)

Pe scurt:

  • Atmosferă primitoare, confort, gazde amabile, priveliște minunată, zonă liniștită – un loc perfect să vii să te relaxezi.

Tip structură:

  • Cabană/Vilă Self-Service

Specific:

  • Potrivit pentru familii cu copii | Potrivit pentru business | Romantic

Facilităţi:

  • Activităţi sportive & recreative | Chicinetă - Cafea, Ceai | Depozitare echipament sportiv | Free WiFi | Frigider | Parcare gratuită | Papuci | Barbecue | Bucătărie la dispoziţia turiştilor

Cameră dublă:

  • 300 lei/noapte, minimum 3 camere

Închiriere integrală:

  • 1500 lei/noapte

Photo Gallery

Alte sugestii

Casa Meșterului

Bran (BV) / Cabane&vile self-service

Moşia Sofiei

Moieciu (BV) / Cabane&vile self-service

Cabana Priod Coronini

Cabane&vile self-service / Coronini (CS)

Căsuţa Bunicii

Bran (BV) / Cabane&vile self-service

Pensiunea Greben

Cabane&vile self-service / Sviniţa (MH) / Pensiuni