Pârtia Zănoaga-Bran

Pârtia Zănoaga-Bran

Bran (BV) / Activităţi outdoor


Address

Bran, Str. Calea Haiducilor nr. 2

Despre

În caz că nu ştiai, la Bran este şi o pârtie de schi. Şi de săniuş. Şi de tubbing mai nou, din 2023. 🙂
Ne-am gândit mult dacă să recomandăm acest loc. Şi am zis să îi dăm o şansă pentru că, deşi are ceva puncte slabe (cam la egalitate cu cele tari), potenţialul este mare: cele 3 piste de schi de dificultate medie (fiecare cu o lungime de 650-700m) plus cea super-uşoară de 220m ar putea să fie un veritabil punct de atracţie în sezonul de iarnă pentru toţi turiştii veniţi în Bran-Moieciu. Zona este foarte frumoasă - punct de plecare în câteva trasee spectaculoase (şi grele) spre Bucegi, şi uşor accesibilă, aflându-se la capătul drumului ce străbate Valea Porţii - în mare parte asfaltat. În plus, odată cu noua administraţie (şi a pârtiei, şi a Primăriei), sunt ceva planuri de dezvoltare, inclusiv pentru sezonul de vară.

Punct de plecare pe câteva trasee interesante!

Am documentat pârtia de fiecare dată când a nins (din ce în ce mai rar) în ultimele sezoane şi în fiecare vizită am găsit funcţional doar teleschiul Junior care deserveşte pârtia de schi cu acelaşi nume. Foarte potrivită pentru cei care pun prima dată în picioare clăparii de schi sau boţii de snowboard, pârtia Junior nu este uşoară, este foaaarte uşoară 😀 cu una din cele mai mici înclinaţii din România: 8% (cam la fel cu pârtia Stadion din Poiana Braşov). O urcare cu teleschiul Junior costă 1 punct, pe celelalte două teleschiuri 2 puncte (dacă funcţionează); sunt disponibile cartele de la 10 puncte (50 lei) până la 50 puncte (150 lei), valabile doar pentru sezonul în curs (dacă nu consumi punctele incluse, nu se reportează pentru sezonul următor).

Harta pârtiilor de la Bran.

Deşi nu funcţiona decât teleschiul Junior, pârtia Junior era destul de bine amenajată, „îmbogăţită” cu zăpadă artificială produsă de cele câteva tunuri şi bine bătută cu ratrack-ul din dotare. Ne-a plăcut că la la teleschi exista o persoană de "deservire".
Update 15.02.2023: zăpada abundentă căzută în ultimele zile a permis deschiderea pârtiei Subteleferic şi a teleskiului Zănoaga ce o deserveşte, o adevărată premieră în ultimii ani! 😍

Teleschi cu "servire".

Bineînţeles, am profitat de ocazie, am testat-o şi o prezentăm aici, poate cine ştie, vei avea norocul să o prinzi şi tu deschisă 😊.
Prima porţiune a teleskiului urcă o pantă accentuată, parcurgând cea mai abrubtă parte a pârtiei.

Înclinaţie de peste 40° pe prima parte a teleskiului.

Dar după ce treci "buza" pârtiei, panta se domoleşte semnificativ şi poţi profita de viteza mică a teleschiului ca să admiri în urcare maiestuoşii Bucegi iar cu coada ochiului, în spate, Piatra Craiului, Măgura Branului şi satul care ţi se aşterne la picioare... pe care o să le vezi cel mai bine odată ieşit din teleschi.

View din capătul de sus al pârtiei Subteleferic 😍

Cam toată pârtia Subteleferic are o pantă foarte lină şi un grad de dificultate uşor, fiind perfectă pentru cei care vor să exerseze "mişcările" mai complicate. Atenţie mare însă la porţiunea de dinaintea sosirii (cea de care povesteam mai sus că are o pantă foarte înclinată): nu recomandăm abordarea ei dacă nu eşti bine stăpân pe schiuri!

Slalom final, pe Subteleferic.

Sănii pot fi închiriate la faţa locului (de la 20 lei/zi), la fel şi echipament pentru schi/snowboard (de la 60 lei/zi/set complet). Sunt disponibili şi câţiva instructori de schi cu tarife de la 150 lei/oră/pers. La data ultimei noastre documentări se lucra intens şi la deschiderea unei pârtii de tubbing, cu bandă de urcare acţionată electric.

La săniuş!

Sectorul de alimentaţie publică 😊 este decent reprezentat printr-un fel de „street-food” şi un „après-ski ” drăguţ.

Ai unde să îţi potoleşti foamea şi setea.

În sezon, când precipitaţiile sunt abundente şi/sau temperatura este destul de scăzută ca să fie produsă zăpadă, pârtia este deschisă zilnic 09-16:30 cu posibilitate de prelungire, fiind disponibilă şi o instalaţie de nocturnă (pe pârtiile Junior şi Clincea). Pentru acces auto se plăteşte o taxă de 10 lei/maşină, în care este inclusă şi parcarea la baza pârtiei.
Pentru cei dornici să experimenteze senzaţia unei plimbări cu sania trasă de cal, la baza pârtiei de săniuş erau câţiva localnici destul de dispuşi la negociere 😀.

Sanie cu zurgălăi... 🤩

În concluzie, dacă eşti cazat în zonă, vezi că este zăpadă multă pe dealurile şi munţii din jur şi vrei să faci un pic de mişcare, sună la numerele din pagină, click aici sau aici şi află dacă şi ce pârtie e amenajată şi ce teleschi funcţionează! 
Mergi cu bine! 🤗

Ultima actualizare:

  • 16/02/2023 (prima recomandare la 20/03/21)

Pe scurt:

  • Unul dintre cele mai bune puncte de distracţie în zona Bran.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Închiriere echipamente
  • Sporturi de iarnă
  • Teleferice, telegondole, telescaune, teleski

Facilităţi:

  • Gustări | Mâncare | Parcare pentru clienţi | Terasă exterioară | Toaletă pentru clienţi

Photo Gallery

Alte sugestii

Plaja Cazino Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor

JT Water Sports Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor

Aqua Magic Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor

SpreDeal

Predeal (BV) / Activităţi outdoor

Agrement Zaga Zaga

Activităţi outdoor / Doaga (VN)