Pârtia Lupului

Activităţi outdoor / Poiana Braşov (BV)


Address

Pârtia Lupuluil, Poiana Brașov, Braşov, România

Despre

Pârtia Lupului din Poiana Braşov este "clubul select" al iubitorilor sporturilor de iarnă, unde se întâlnesc cei care ştiu cu adevărat să se dea pe zăpadă. Este pârtia supremă de pe Postăvarul, care îţi pune la picioare cele mai frumoase panorame asupra Munţilor Bucegi, Piatra Craiului şi în zilele senine, până hăt-departe, spre Munţii Făgăraş.
Cu o lungime de peste 3000m (pe variantele lungi) şi o diferenţă de nivel de peste 700m, Lupului este o pârtie dificilă (neagră), pe care nu ar trebui să o abordezi decât dacă eşti de nivel avansat!

Piatra Craiului şi Munţii Făgăraş văzuţi de pe pârtia Lupului.

Pârtia Lupului are plecarea de la stația superioară a Telescaunului Ruia dar poţi ajunge pe ea şi dacă urci cu Telegondola Postăvarul Express: la ieşirea din stația superioară faci imediat dreapta şi după cca 150 m vei intra intra pe pârtie puțin mai jos de punctul de plecare. 

Pornire pe Lupului la Telescaun Ruia Sosire.

Prima parte nu este foarte abruptă și este foarte lată, permiţându-ţi o acomodare cu pârtia. Urmează o porţiune înclinată, mai ales pe partea stângă, în zona de deasupra Cabanei Postăvarul.
Panta devine mai lină în dreptul cabanei (unde poţi face popas pentru hidratare şi mâncare), după care urmează un sector foarte înclinat, recomandat schiorilor avansați, denumit S-ul Mic (sector care se poate ocoli pe o bretea ușoară pe partea stângă). Apoi se ajunge la o bifurcație, unde dacă faci dreapta ajungi pe o porţiune abruptă direct la staţia plecare Telescaun Ruia (dacă vrei să rămâi în partea superioară a masivului, mai ales în perioadele calde când nu prea e zăpadă jos); dacă vrei să rămâi pe Lupului ţii înainte, pe o pantă destul de înclinată și cu anumite sectoare unde se îngustează, ajungând la o altă bifurcaţie unde dacă faci dreapta ajungi pe o pantă mai uşoară la stația de îmbarcare a Telescaunului Ruia; continuând înainte vei străbate S-ul Mare, cel mai abrupt (şi celebru) sector, după care vei ajunge în partea inferioară a pârtiei Lupului, care este deservită de Telescaunul Lupului (lungime 800m, diferenţă de nivel 210m).

Telescaun Lupului.

Pont: După S-ul Mare, în dreapta, este o variantă uşoară, albastră (numită şi "Drumul Albastru"), care duce direct către staţia plecare a Telegondolei Postăvarul.

Pentru a vedea programul şi statusul instalaţiilor de cablu operate de Ana Teleferic în Poiana Braşov, click aici . Pentru tarife abonamente, ski-pass, cartele şi cost puncte, click aici.

Pentru a ajunge la staţia de plecare a Telegondolei Postăvarul Express ai mai multe variante: 
  • din Braşov, staţia Livada Poştei, cu linia de autobuz 20*  (din oră în oră, preţ bilet 6 lei)) mergi până în parcarea mare din Poiană, de unde poţi lua autobuzul 60 (2,5 lei) până la baza pârtiei. 
  • mergi cu maşina până în parcarea mare din Poiana Braşov (3 lei/h) , de unde poţi lua autobuzul 60 (2,5 lei) până la baza pârtiei.
  • mergi cu maşina până la parcările de la baza pârtiei (nu sunt foarte multe locuri de parcare), destul de scumpe, cu tarife între 3 şi 25 lei/oră!
  • mergi cu maşina până în parcarea multietajată din Poiana Mică, o laşi acolo (tarif parcare 2,5 lei/h) şi apoi mergi cu autobuzul 60 care face legătura între Poiana Mică şi Telegondolă; linia 60 merge din oră în oră dar în perioadele aglomerate frecvenţa se îmbunătăţeşte până la 30 minute. Şoferul şi pasagerii maşinilor parcate aici nu plătesc bilet pe traseul 60 (recomandăm să faci o poză tichetului eliberat la barierele de intrare în parcare).
*Frecvenţa autobuzelor pe traseele ce deservesc Poiana Braşov poate fi mai mare în perioadele full-sezon iarnă şi în weekend-uri!

Documentat la:

  • 18-01-2021

Pe scurt:

  • Cea mai lungă pârtie neagră de pe Postăvarul.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Sporturi de iarnă

Facilităţi:

  • Gustări | Mâncare | Plata cu card de credit

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

ATV FCR

Activităţi outdoor / Eşelniţa (MH)

Grădina de corzi şi aventură

Activităţi outdoor / Eşelniţa (MH)

Hai la galop

Activităţi outdoor / Lunca de Sus (HR)

Panorama Tour

Activităţi outdoor / Lunca de Sus (HR)

Cloud Hunters

Activităţi outdoor / Miercurea Ciuc (HR)