Pârtia Lupului

Pârtia Lupului

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor


Program

Închis
Vezi programul

Address

Pârtia Lupului, Poiana Brașov, Braşov, România

Telefon

Despre

Pârtia Lupului din Poiana Braşov este "clubul select" al iubitorilor sporturilor de iarnă, unde se întâlnesc cei care ştiu cu adevărat să se dea pe zăpadă. Este pârtia supremă de pe Postăvarul, care îţi pune la picioare cele mai frumoase panorame asupra Munţilor Bucegi, Piatra Craiului şi în zilele senine, până hăt-departe, spre Munţii Făgăraş.
Cu o lungime totală de peste 3000m şi o diferenţă de nivel de peste 700m, Lupului este o pârtie dificilă (neagră), pe care nu ar trebui să o abordezi decât dacă eşti de nivel avansat!

View spre Bucegi, Piatra Craiului şi Munţii Făgăraş 😍

Pârtia Lupului are plecarea de la stația superioară a Telescaunului Ruia dar poţi ajunge pe ea şi dacă urci cu Telegondola Postăvarul Express: la ieşirea din stația superioară faci imediat dreapta şi după cca 150 m vei intra intra pe pârtie puțin mai jos de staţia telescaunului. 

Pornire pe Lupului de la Telescaun Ruia Sosire.

Prima parte nu este foarte abruptă și este foarte lată, permiţându-ţi o acomodare cu pârtia. Urmează o porţiune înclinată, mai ales pe partea stângă, în zona de deasupra Cabanei Postăvarul.
Panta devine mai lină în dreptul cabanei (unde poţi face popas pentru hidratare şi mâncare), după care urmează un sector foarte înclinat, recomandat schiorilor avansați, denumit S-ul Mic (sector care se poate ocoli pe o bretea ceva mai ușoară pe partea stângă). Apoi se ajunge la o bifurcație, unde dacă faci dreapta ajungi pe o porţiune abruptă direct la staţia plecare Telescaun Ruia (pe care îl poţi folosi dacă vrei să rămâi în partea superioară a masivului, mai ales în perioadele calde când nu prea e zăpadă jos); dacă vrei să rămâi pe Lupului ţii înainte, pe o pantă destul de înclinată și cu anumite sectoare unde se îngustează, ajungând la o altă bifurcaţie unde dacă faci dreapta ajungi pe o pantă mai uşoară la stația de îmbarcare a Telescaunului Ruia; continuând înainte vei străbate S-ul Mare, cel mai abrupt (şi celebru) sector, după care vei ajunge în partea inferioară a pârtiei Lupului, care este deservită de Telescaunul Lupului (lungime 800m, diferenţă de nivel 210m).

Vedere din Telescaun Lupului.

Pont: După S-ul Mare şi staţia terminus Telescaun Lupului, în dreapta, este o variantă uşoară/albastră (numită şi "Drumul Albastru"), care duce direct către staţia plecare a Telegondolei Postăvarul şi a Telecabinei Kanzel.

Telescaun Lupului Sosire.

Porţiunea inferioară a pârtiei Lupului poate fi o variantă bună de antrenament pentru cei care aspiră la categoria "mediu-avansaţi": chiar şi în părţile mai dificile, este abordabilă iar faptul că de obicei nu este aglomerată o ajută să îşi menţină zăpada mult mai bine.

Pârtia Lupului inferioară.

Dacă vrei să te dai pe Lupului Inferioară trebuie să faci aşa: urci cu telegondola sau cu una dintre cabine până sus pe Postăvaru şi cobori pe Drumul Roşu până la intersecţia cu variantele spre Subteleferic (înainte), Drumul Roşu (dreapta) şi spre Drumul Albastru (stânga); faci stânga spre Drumul Albastru (care duce la telegondolă şi la pârtia Stadion) pe care îl traversezi coborând spre staţia de plecare telescaun Lupului.

Coborârea dinspre Drumul Albastru.

Cât urci cu telescaunul poţi evalua gradul de dificultate al pârtiei de sub tine astfel încât să alegi ce faci când ieşi de pe el 😊: fie cobori drept pe pârtia (un pic mai dificilă) de sub telescaun până la staţia plecare fie faci dreapta pe Drumul Albastru (aproape plan în totalitate), pe care îl părăseşti şi faci stânga la intersecţia cu varianta ce coboară din Drumul Roşu; aşa ajungi din nou la telescaun, după o coborâre aproape la fel abrubtă ca şi pe sub telescaun, dar mai scurtă.

Spre telescaun dinspre Drumul Albastru.

Accesul la scaune (de câte 4 locuri) se face pe covor rulant.
Când vrei să pleci de pe pârtie, ţii înainte pe Drumul Albastru şi vei ajunge la telegondola Express Postăvarul şi staţia bus..
Click aici pentru a vedea programul şi starea instalaţiilor de cablu operate de Ana Teleferic în Poiana Braşov. Pentru tarife abonamente, ski-pass, cartele, cost puncte și alte informații despre domeniul schiabil din Poiana Brașov click aici.
Sfat: înainte de a pleca de acasă sau de la hotel spre pârtii, sună la numărul de telefon afişat din această pagină pentru a afla statusul instalaţiilor de cablu!

Pentru a ajunge la staţia de plecare a Telegondolei Postăvarul Express ai mai multe variante: 
  • din Braşov, staţia Livada Poştei, cu linia de autobuz 20*  - cu el mergi până în parcarea mare din Poiană, de unde poţi lua autobuzul 60 până la baza pârtiei. 
  • mergi cu maşina până în parcarea mare din Poiana Braşov (3 lei/h) , de unde poţi lua autobuzul 60 până la baza pârtiei.
  • mergi cu maşina până la parcările de la baza pârtiei (nu sunt foarte multe locuri de parcare), destul de scumpe, cu tarife între 3 şi 25 lei/oră!
  • mergi cu maşina până în parcarea multietajată din Poiana Mică, o laşi acolo (tarif parcare 2,5 lei/h) şi apoi mergi cu autobuzul 60 care face legătura între Poiana Mică şi Telegondolă; linia 60 merge din oră în oră dar în perioadele aglomerate frecvenţa se îmbunătăţeşte până la 30 minute. Şoferul şi pasagerii maşinilor parcate aici nu plătesc bilet pe traseul 60 (recomandăm să faci o poză tichetului eliberat la barierele de intrare în parcare).
*Frecvenţa autobuzelor pe traseele ce deservesc Poiana Braşov poate fi mai mare în perioadele full-sezon iarnă şi în weekend-uri.

Ultima actualizare:

  • 18/12/2023 (recomandată la 15.12.21)

Pe scurt:

  • Cea mai lungă pârtie neagră de pe Postăvarul.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Sporturi de iarnă

Facilităţi:

  • Gustări | Mâncare | Plata cu card de credit

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Insect Park

Băile Seiche (HR) / Activităţi outdoor

Interski Poiana Brașov

Poiana Braşov (BV) / Activităţi indoor / Activităţi outdoor

Season Hill

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor

KisSomlyó SKI / Șumuleu Mic Schi

Miercurea Ciuc (HR) / Activităţi outdoor

Plaja Cazino Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor