Pârtia Sulinar

Activităţi outdoor / Poiana Braşov (BV)


Address

Pârtia Sulinar, Poiana Brașov, Braşov, România

Despre

Deşi este "colorată" cu roşu, adică are grad de dificultate medie, Pârtia Sulinar are porţiuni unde te va pune bine la încercare. Cu o lungime de aprox. 2800m, are o diferenţă de nivel de 635m, ceea ce va face să te bucuri de o coborâre rapidă şi destul de tehnică!

Începutul pârtiei Sulinar.

Are punctul de plecare de la stația superioară a Telegondolei Postăvarul Expres. După cca. 20m de la telegondolă vei vira stânga, cobori pe o pantă lată, apoi vei intersecta pârtia Drumul Roșu, continuând drept.
Sau, poţi începe pe pârtia Drumul Roșu până în Poiana Kanzel, de unde vei ține dreapta pe o variantă nu foarte înclinată, dar îngustă... şi gata, vei fi pe Sulinar! 😍 O să te ajute indicatoarele plasate pe pârtii, pe care scrie Sulinar!

Urmăreşte indicatoarele roşii Sulinar.

Un pic mai jos, pârtia se lăţeşte considerabil şi ajungi la un punct, deasupra lacului artificial, unde vei putea face stânga spre zona de îmbarcare a Teleschiului Ruia (recomandat, dacă nu prea este zăpadă în partea inferioară a masivului Postăvaru). Dacă vrei să continui pe Sulinar, mergi înainte pe lângă lac pe o pantă ceva mai uşoară şi destul de îngustă, după care vei "ataca" Zidul Mare (recomandat doar schiorilor experimentați), continuând apoi prin zona denumită Canal, nu foarte abruptă, îngustă, mărginită de versanți înalți împăduriți, până la intersecția cu Pârtia Subteleferic. De aici cobori la stația de îmbarcare a Telegondolei Postăvarul Expres şi Telecabina Kanzel sau, dacă vrei să ajungi în partea superioară a Pârtiei Bradul, poţi face uşor dreapta, pe o trasă dreaptă şi aproape plată.

Pe Sulinar poţi ajunge şi dacă urci cu telecabinele: 
  • de la telecabina Capra Neagră poţi coborî pe pârtia Kanzel (neagră) până intri pe Sulinar sau poţi merge pe creastă pe pârtia Drumul Roşu până în Poiana Kanzel (vezi mai sus)
  • de la telecabina Kanzel cobori pârtia Drumul Roşu până în Poiana Kanzel (vezi mai sus)
Dacă vrei să vezi programul şi statusul instalaţiilor de cablu operate de Ana Teleferic în Poiana Braşov, click aici . Pentru tarife abonamente, ski-pass, cartele şi cost puncte, click aici.

Pentru a ajunge la staţia de plecare Telegondola Postăvarul Express / Telecabina Kanzel ai mai multe variante: 
  • din Braşov, staţia Livada Poştei, cu linia de autobuz 20*  (din oră în oră, preţ bilet 6 lei)) mergi până în parcarea mare din Poiană, de unde poţi lua autobuzul 60 (2,5 lei) până la baza pârtiei. 
  • mergi cu maşina până în parcarea mare din Poiana Braşov (3 lei/h) , de unde poţi lua autobuzul 60 (2,5 lei) până la baza pârtiei.
  • mergi cu maşina până la parcările de la baza pârtiei (nu sunt foarte multe locuri de parcare), destul de scumpe, cu tarife între 3 şi 25 lei/oră!
  • mergi cu maşina până în parcarea multietajată din Poiana Mică, o laşi acolo (tarif parcare 2,5 lei/h) şi apoi cu autobuzul 60 ajungi direct la Telegondolă; linia 60 merge din oră în oră dar în perioadele aglomerate frecvenţa se îmbunătăţeşte până la 30 minute. Şoferul şi pasagerii maşinilor parcate aici nu plătesc bilet pe traseul 60 (recomandăm să faci o poză tichetului eliberat la barierele de intrare în parcare).
*Frecvenţa autobuzelor pe traseele ce deservesc Poiana Braşov poate fi mai mare în perioadele full-sezon iarnă şi în weekend-uri!

Documentat la:

  • 19-01-2021

Pe scurt:

  • Pârtie albastră (medie) cu de toate.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Sporturi de iarnă

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

ATV FCR

Activităţi outdoor / Eşelniţa (MH)

Grădina de corzi şi aventură

Activităţi outdoor / Eşelniţa (MH)

Hai la galop

Activităţi outdoor / Lunca de Sus (HR)

Panorama Tour

Activităţi outdoor / Lunca de Sus (HR)

Cloud Hunters

Activităţi outdoor / Miercurea Ciuc (HR)