Tiroliana 7 Scări

Tiroliana 7 Scări

Săcele (BV) / Activităţi outdoor


Program

Închis
Vezi programul

Address

Valea Sipoaiei, Sacele, Romania, 505600

Telefon

Despre

Dacă te afli în Braşov şi ai o condiţie fizică cât-de-cât 🙂 nu trebuie să ratezi această experienţă de top a zonei. Cu o lungime totală de 4 km, cel mai lung traseu de tiroliană din România îţi va oferi amintiri de neuitat: vei urca în copaci, vei coborî câteva zeci-sute de metri pe fiecare din cele 36 de segmente, unele chiar spectaculoase, pe deasupra pârâului Şipoaia, pe deasupra unei mici cascade, printre stânci... va fi uau!

Pe deasupra unei cascade 😍

Punctul de plecare spre canion - este Dâmbul Morii - unde poți ajunge fie cu mașina personală din DN1 fie cu autobuzul (traseu 17B plecare din Gara Braşov, coborâre în staţia Dâmbul Morii). În vârful de sezon iulie-august (și mai ales în weekend-uri), sfatul nostru e să mergi cât poți de dimineață ca să îți crești șansele de a găsi locuri de parcare! 😉

Intrare pe traseu.

De aici până la staţia de plecare a tirolienei vei merge aproximativ o oră în care te vei bucura de aerul curat, pe un traseu marcat bandă galbenă, ce începe cu o porţiune plată (drum forestier) şi se termină cu un urcuş de dificultate moderată, prin pădure. Urmăreşte marcajul "bandă galbenă". Echipamentul se închiriază de la cabana de lemn aflată la aprox. 300m înainte de intrarea în Canionul 7 Scări. Până la cabană vei avea parte de o plimbare plăcută de aprox. o oră pe Valea Şipoaiei, pe un drum forestier şi pe o cărare din pădure. Recomandăm să ai încălţăminte de trekking/drumeţie şi ceva gustări şi apă în rucsac. Și cash 😊 pentru că la data ultimei noastre documentări plata se putea face doar cu numerar.

Cabana 7 Scări.

Dacă ai cât de cât condiţie fizică poţi face tot traseul de tiroliană, costă 120 lei/persoană. Dacă nu, poţi alege să faci doar unul din tronsoanele I şi II, la un cost de 70 lei/persoană. Copiii sub 14 ani şi cei de 14-18 ani care nu pot fi însoţiţi de adulţi au acces la un traseu mai uşor pentru care plătesc 30 lei pentru 30 minute. În preţuri este inclus echipamentul (este necesar un act de identitate) şi instructajul de bază - pune accent/cere detalii de la instructor despre tehnica de frânare pe tiroliană - sunt câteva segmente unde prinzi viteză destul de mare şi trebuie să frânezi mai din timp. 
Ultima coborâre pe tiroliană este la 16:30.

Tirolienele pentru copii.

Dacă nu ai vizitat niciodată Canionul 7 Scări, trebuie neapărat să urci întâi şi să îl vezi (nu uita să cumperi brăţara de vizitare, tot de la cabana de lemn). Traseul de întoarcere de la Canion te va aduce direct la cabana de unde porneşte traseul de tiroliană.
Atât canionul cât şi tiroliana sunt închise în sezonul de iarnă. Cel mai bine ar fi să suni înainte de ajunge acolo, ca să te asiguri că este deschis, indiferent de sezon. De asemenea, dacă vrei să vă dați pe traseul pentru copii, ar fi bine să suni înainte și să ceri relații, s-ar putea să nu mai fie nevoie să urci până la cabana de sus! 😉
Ultima coborâre pe traseul mare poate fi făcută cu două ore înainte de închiderea programului iar separat pe cele două tronsoane, cu o oră înainte.

Programul afişat este valabil în sezonul cald. Din cauza condiţiilor meteo Tiroliana 7 Scări este închisă în perioada octombrie-mai iar câteodată şi în sezonul cald, uneori se fac lucrări de mentenanță; așa că cel mai bine este să suni la telefonul din pagină înainte de a merge.  

Ultima actualizare:

  • 26/04/2024 (recomandat la 26/06/21)

Pe scurt:

  • Petrece o zi memorabilă în natură.

Tip:

  • Activităţi sportive & recreative
  • Închiriere echipamente
  • Sporturi de vară

Photo Gallery

Video

Alte sugestii

Insect Park

Băile Seiche (HR) / Activităţi outdoor

Interski Poiana Brașov

Poiana Braşov (BV) / Activităţi indoor / Activităţi outdoor

Season Hill

Poiana Braşov (BV) / Activităţi outdoor

KisSomlyó SKI / Șumuleu Mic Schi

Miercurea Ciuc (HR) / Activităţi outdoor

Plaja Cazino Mamaia

Mamaia (CT) / Activităţi outdoor